020 - 262 1630

Betere kandidaten selecteren met een online selectie assessment

donderdag 10 november 2016

Als aan mensen wordt gevraagd of ze een goede mensenkennis hebben, antwoorden de meesten hier ‘ja’ op. Toch is het vaak moeilijk om anderen tijdens een selectie interview goed in te schatten. Bijna de helft van alle nieuwe werknemers voldoet na twaalf maanden niet aan de verwachtingen.

Kandidaten selecteren met een online selectie assessment

Als aan mensen wordt gevraagd of ze een goede mensenkennis hebben, antwoorden de meesten hier ‘ja’ op. Toch is het voor veel van ons moeilijk om anderen tijdens een selectie interview goed in te schatten. Bijna de helft van alle nieuwe werknemers voldoet na twaalf maanden niet aan de verwachtingen. De invloed hiervan op organisaties is zeer groot. Denk aan kosten, verspilde tijd en eventuele trainingen die voor niets gevolgd zijn.

Uit onderzoek blijkt dan ook dat de voorspellende waarde van een 'standaard' selectie interview klein is. Ongeveer 4% van het werkgedrag kunt u ermee voorspellen. Goed nieuws: u kunt voorspellende waarde van uw selectieprocedure sterk vergroten (naar ongeveer 25%) door het inzetten van een online selectie assessment.

Met een online selectie assessment krijgt u meteen een helder antwoord op uw vraag of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie. U test kandidaten op eigenschappen die bepalend zijn voor succes in uw organisatie: persoonlijkheid, competenties en intelligentie. Een online selectie assessment geeft u een objectief beeld van de kwaliteiten en aandachtspunten van een kandidaat. Ongeschikte sollicitanten pikt u er meteen uit.

Een objectief, wetenschappelijk onderbouwd, online selectie assessment

  • Inzicht in de persoonlijkheid en intelligentie van sollicitanten;
  • Afname is eenvoudig en online te beheren;
  • Volledig in eigen beheer;
  • Rapporten zijn direct klaar;
  • Een online selectie assessment duurt maximaal een uur.

Met de juiste kandidaten in gesprek

Alle testen in het online selectie assessment zijn wetenschappelijk gevalideerd. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat het online selectie assessment correcte en betrouwbare uitspraken doet over de geschiktheid van uw sollicitant. Met een online selectie assessment krijgt u meer dan alleen losse testen. U krijgt niet alleen informatie over de competenties, intelligentie en persoonlijkheid van de sollicitant, maar ook suggesties voor interview vragen tijdens het selectiegesprek.

Maak de juiste selectiebeslissingen

Met een online selectie assessment stelt u de juiste vragen zodat u meer te weten komt over de sollicitant. Hierdoor maakt u betere selectiebeslissingen. Alle rapporten van uw kandidaten worden automatisch opgenomen in uw account op het Bridge Assessment Platform. Met een online selectie assessment heeft u een veel grotere kans om de juiste kandidaat te selecteren.

Meer informatie over online selectie assessments?

Wil je meer informatie over de online selectie assessments van TestGroup? Neem dan hier contact met ons op.

Bestellen

Je kunt hier een online assessment voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant