020 - 262 1630

De kleur rood in de 4-kleuren persoonlijkheidstest

Al 15 jaar is The Bridge Personality de meest gebruikte 4-kleuren persoonlijkheidstest binnen bedrijven en organisaties, zonder dat je een licentie of training nodig hebt. Ideaal voor teamanalyses, compleet met een overzichtelijk teamrapport. Een perfecte tool voor HR-medewerkers en coaches, direct te bestellen per individuele kandidaat of toegankelijk via een account op ons online assessment platform.

Het toegankelijke 4-kleurenmodel (met de kleuren blauw, rood, geel en groen) biedt diepgaande inzichten in de gedragsvoorkeuren van individuen. Het is een essentiële bron voor het bevorderen van prestaties op het niveau van het individu, het team en de gehele organisatie, en legt de unieke vaardigheden van je personeel duidelijk bloot.Wat maakt iemand 'rood'?

Mensen met een voorkeur voor 'rood' zijn vaak actiegericht en doortastend. Ze houden ervan om de leiding te nemen en zijn heel besluitvaardig. Rode types zijn direct, competitief en willen graag snel resultaten zien. Ze zijn vaak zelfverzekerd en kunnen goed omgaan met uitdagingen.

Hoe reageert 'rood' op stress?

Wanneer iemand met een 'rode' stijl gestrest is, kan hij of zij dominant of zelfs agressief worden. Hij of zij kan ongeduldig zijn en snel geïrriteerd raken als dingen niet snel genoeg gaan. Stress ontstaat vaak wanneer ze het gevoel hebben dat ze de controle verliezen of als ze niet de erkenning krijgen die ze verwachten.

Praten met 'rood'

Om effectief te communiceren met een 'rood' persoon, is het belangrijk om direct en to-the-point te zijn. Waardeer hun behoefte aan efficiëntie en duidelijkheid. Vermijd langdradigheid of onduidelijkheid. Wees zelfverzekerd in je aanpak en kom snel ter zake.

Wat drijft en wat beangstigt 'rood'?

Rode mensen worden gedreven door hun verlangen naar succes, macht en invloed. Ze willen graag erkend worden voor hun prestaties. Hun angst ligt in het verliezen van controle of het niet worden gewaardeerd voor hun inspanningen.

Sterke en zwakke punten van 'rood'

De sterkte van 'rood' ligt in hun vermogen om snel actie te ondernemen en resultaten te boeken. Ze zijn besluitvaardig en effectief in leiderschapsrollen. Echter, hun directheid kan soms als te agressief worden ervaren en ze kunnen moeite hebben met empathie en geduld.

'Rood' op de werkplek

'Rood' op de werkvloer betekent vaak dat je een sterke, drijvende kracht hebt. Ze zijn geweldig in het nemen van snelle beslissingen en het leiden van projecten. Het is belangrijk om hun behoefte aan uitdaging en erkenning te erkennen. Geef ze ruimte om te leiden en hun doelen te bereiken. Door hun sterke punten te waarderen en goed te managen, kan 'rood' een grote bijdrage leveren aan het succes van een team of organisatie.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality