020 - 262 1630

Professionele studiekeuzetest voor hbo/wo

The Bridge Career is de meest gebruikte en beste professionele studiekeuzetest voor het kiezen van een hbo- of wo-/master-/universiteit-studie. Het geeft je meer inzicht in je voorkeuren voor de universitaire en hogere beroepsopleidingen in Nederland. Het is een zeer uitgebreide test en zorgt zo voor een zeer grondig onderzoek van je studiekeuzes. Direct aan de slag: binnen 30 minuten is je bestelling verwerkt. Je rapport is direct na afloop beschikbaar.

Wat is een professionele studiekeuzetest?

Geen idee wat je wilt studeren? Lijkt alles leuk en interessant? Of weet je absoluut niet welke opleiding of studie bij je zou kunnen passen? Moet je een opleiding kiezen uit de vele honderden opleidingen? Of volg je op dit moment een opleiding en heb je het gevoel dat die niet goed bij je past? Met een professionele studiekeuzetest (The Bridge Career) krijg je inzicht in je opties. Deze test is effectiever bij het kiezen van de juiste studie dan een gratis studiekeuzetest. Het resultaat is een diepgaand studiekeuzerapport waarin je alle informatie vindt over de hbo-opleidingen en beroepen die het beste passen bij jouw studievoorkeuren. De test duurt ongeveer 35 minuten en je rapport is direct na afloop beschikbaar.

Professionele studiekeuzetest: gebruikt door scholen en studiekeuzeadviseurs

The Bridge Career is een professionele studiekeuzetest die ook veel wordt gebruikt door scholen en studiekeuzeadviseurs. Omdat het een zeer uitgebreide test is (318 vragen), zorgt dit voor een zeer grondig onderzoek van je studievoorkeuren. De test duurt ongeveer 35 minuten en je rapport is direct na afloop beschikbaar.

Bestellen: kies direct je studie

 • Je kunt hier de professionele studiekeuzetest bestellen;
 • Selecteer 'Studiekeuzetest HBO/WO' op de bestelpagina;
 • Na je bestelling ontvang je direct de link voor het online invullen van de studiekeuzetest;
 • Na afloop wordt het studiekeuzerapport per e-mail aan je verzonden;
 • Je kunt de professionele studiekeuzetest bestellen op de bestelpagina.

Voorbeeldrapport: professionele studiekeuzetest 

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de professionele studiekeuzetest. In het rapport worden je scores weergegeven op meer dan 200 hbo- en wo-/master-beroepen en daarna worden je voorkeuren voor hbo- en wo-/master-studies weergegeven, van hoog naar laag. Deze studiekeuzetest is genormeerd, dat betekent dat jouw scores zijn vergeleken met 500 andere hbo- en wo-/master-studenten. Met deze wetenschappelijke techniek kan exact worden bepaald wat voor jou de beste studiekeuze is.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Kenmerken van de professionele studiekeuzetest

The Bridge Career geeft je meer inzicht in je voorkeuren voor de universitaire en hogere beroepsopleidingen in Nederland. Het is een zeer uitgebreide test en zorgt zo voor een zeer grondig onderzoek van je studiekeuzes.

 • Meest uitgebreide studiekeuzetest die voor hbo- en wo-studenten verkrijgbaar is;
 • Duur: 35 minuten;
 • Geeft je een overzicht van de beroepen die geschikt voor je zijn;
 • Kies een studierichting die echt bij je past;
 • Kwaliteit: gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Waarom The Bridge Career studiekeuzetest?

Geen idee wat je wilt studeren? Lijkt alles leuk en interessant? Of weet je absoluut niet welke opleiding of studie bij je zou kunnen passen?  Moet je een opleiding kiezen uit de vele honderden opleidingen? Of volg je op dit moment een hbo- of wo-opleiding en heb je het gevoel dat die niet goed bij je past? Met The Bridge Career krijg je inzicht in je voorkeuren. The Bridge is over het algemeen eenvoudig in te vullen en is een relatief goedkoop en snel middel om inzicht te krijgen in je studie-opties.

Hoe scholieren een studiekeuzetest kunnen gebruiken voor het kiezen van een hbo- of Universitaire opleiding

Stap 1: Zelfreflectie

De zoektocht naar de juiste hogere opleiding begint met zelfreflectie. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Wat zijn mijn passies en interesses?
 • Waar ben ik goed in?
 • Wat zijn mijn sterke en zwakke punten?
 • Wat zijn mijn waarden en langetermijndoelen?

Maak een lijst van je antwoorden om een duidelijker beeld te krijgen van wat je zoekt in een studie.

Vind je het lastig om te kiezen? Doe dan een professionele studiekeuzetest. Een studiekeuzetest helpt je om gestructureerd een overzicht van jouw voorkeuren te maken. The Bridge Career is een professionele studiekeuzetest die resulteert in een uitgebreid studiekeuzerapport. Deze test is vooral geschikt voor jonge mensen met twijfels over hun studiekeuze. Het is een hulpmiddel voor hen die uit een breed scala aan opleidingen moeten kiezen.

Professionele studiekeuzetest bestellen in 5 stappen

 • 1. Bestel de test online.
 • 2. De test wordt binnen 30 minuten klaargezet.
 • 3. Maak de test online.
 • 4. Ontvang direct een rapport met de uitkomsten per email.
 • 5. Gebruik het rapport om een geschikte studie of opleiding te kiezen.

Stap 2: Onderzoek

Begin met het verkennen van verschillende studiemogelijkheden die aansluiten bij je interesses en vaardigheden:

 • Bezoek websites van universiteiten en hogescholen voor informatie over de aangeboden opleidingen.
 • Lees studiegidsen en brochures om een beter inzicht te krijgen in de opleidingen.
 • Praat met studenten, alumni en docenten over hun ervaringen en adviezen.

Maak een lijst van opleidingen die je interessant vindt en vergelijk deze met je lijst van interesses en vaardigheden.

Stap 3: Bezoek open dagen en evenementen

Bezoek open dagen en voorlichtingsbijeenkomsten om de sfeer te proeven en meer te leren over de opleidingen die je overweegt. Stel vragen aan docenten en studieadviseurs voor een compleet beeld.

Stap 4: Vergelijk opleidingen

Vergelijk de opleidingen op je lijst op basis van verschillende criteria, zoals inhoud, structuur, toelatingseisen, studieduur, carrièremogelijkheden, locatie en faciliteiten. Maak een overzicht van de voor- en nadelen om een weloverwogen keuze te maken.

Stap 5: Neem een beslissing

Met de verzamelde informatie moet je een beter idee hebben van welke opleiding het beste bij je past. Neem de tijd om een weloverwogen keuze te maken. Onthoud dat je altijd van opleiding kunt veranderen als het niet bevalt.

Stap 6: Meld je aan

Volg de aanmeldingsprocedure van de onderwijsinstelling zorgvuldig. Houd deadlines en vereisten in de gaten om je aanmelding correct in te dienen. Het kiezen van de juiste studie is belangrijk, maar met zorgvuldig onderzoek en zelfreflectie kun je een keuze maken waar je trots op kunt zijn.

Zo maak je een handig schema voor je studiekeuze

Bij het kiezen van een studie is het essentieel om verschillende opleidingen met elkaar te vergelijken. Een schema, zoals het onderstaande voorbeeld, kan je hierbij helpen, vooral als je twijfelt tussen enkele studies.

Stap 1: Studies horizontaal opschrijven

Plaats bovenaan elke kolom de namen van de studies waarover je twijfelt. In dit voorbeeld hebben we gekozen voor Psychologie, Geneeskunde en Rechten.

Stap 2: Je eigen criteria verticaal noteren

Bedenk wat je belangrijk vindt aan een studie. Deze criteria kunnen variëren, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. In dit voorbeeld zijn criteria zoals vakinhoud, sfeer, onderwijsvorm en arbeidsmarktperspectief opgenomen.

Stap 3: Beoordeling per criterium

Geef elk van de studies een beoordeling voor elk criterium. Zorg dat je genoeg informatie hebt om een oordeel te kunnen vellen. Als je bijvoorbeeld onzeker bent over de vakinhoud bij Rechten, zoek dan eerst aanvullende informatie op.

Stap 4: Geef een waarde (weging) van je criteria

Sommige criteria wegen zwaarder dan andere. In ons voorbeeld wegen arbeidsmarktperspectieven minder zwaar (weegfactor 1) dan onderwijsvormen (weegfactor 3). Denk goed na over wat voor jou het belangrijkste is in een studie.

Stap 5: Tijd om te rekenen

Vermenigvuldig nu de cijfers met hun weegfactoren. Dit resulteert in de scores in de rode vakjes. Tel voor elke studie deze getallen bij elkaar op en kijk welke studie de hoogste totaalscore heeft. In dit voorbeeld scoort Geneeskunde het hoogst.

Dit schema is een hulpmiddel, net als een professionele studiekeuzetest. Het kan je helpen bij het maken van een keuze, maar het mag niet het enige zijn waar je je beslissing op baseert. Controleer achteraf of de uitkomst van het schema aansluit bij je verwachtingen en gevoel over de studie.

Voorbeeldrapport: professionele studiekeuzetest

Het Bridge Career studiekeuzerapport omschrijft jouw voorkeuren op meer dan 200 hbo/wo beroepen en hbo-/wo-studies. Jouw opleidingen en beroepen worden van hoog naar laag weergegeven, je weet zo precies welk beroep voor jou bovenaan staat. In het rapport staan ook je scores op 8 loopbaanankers. Loopbaanankers zijn zaken die jij belangrijk vindt in je werk en opleiding. Ben je nieuwsgierig naar jouw rapport? Vul dan The Bridge Career in.

Video: professionele studiekeuzetest

Met een professionele studiekeuzetest kun jij de juiste hbo- of wo-/master- studie uitkiezen. The Bridge Career is de meest uitgebreide studiekeuzetest van Nederland. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is.

Veelgestelde vragen over de studiekeuzetest

 • Hoe werkt een professionele studiekeuzetest?

 • De studiekeuzetest hbo/wo bestaat uit 312 vragen. Hiermee is het de meest uitgebreide studiekeuzetest van Nederland. Dat is belangrijk, want het kiezen van een hbo-/wo-opleiding is een zeer belangrijke beslissing die bepalend is voor de loopbaan van de toekomstige student. Je bent ongeveer 35 minuten met de test bezig, daarna ontvang je het studiekeuzerapport per e-mail. Dit rapport (17 pagina's) geeft jouw scores op vrijwel alle hbo- en wo-studies van Nederland. De studie die het beste bij je past staat bovenaan. Zo weet jij precies wat je opties zijn. Verder staat er in het rapport ook informatie over jouw loopbaanankers (bijvoorbeeld management of techniek) en jouw voorkeuren voor werkgebieden (bijvoorbeeld creatieve beroepen of sociale beroepen).

 • Waarom zou ik een betaalde studiekeuzetest doen?

 • Een gratis studiekeuzetest is een (te) korte test die een algemeen beeld geeft van jouw studiemogelijkheden. In het algemene rapport staat exact wat de student heeft ingevuld, dit helpt de student niet verder en maakt de keuze voor een studie niet makkelijker. Deze korte testen zijn vaak sociaal wenselijk in te vullen: er komt exact uit wat de scholier/student wil dat eruit komt. Voor masterkeuze-onderzoek en bachelorkeuze-onderzoek zijn gratis testen niet geschikt omdat niet alle hbo-en wo-opleidingen erin staan. Hier is de test simpelweg te kort voor.

  Een betaalde (professionele) studiekeuzetest zoals The Bridge Career is veel uitgebreider en bevat vrijwel alle hbo- en wo-opleidingen van Nederland. Deze test wordt ook door professionele studieadviseurs gebruikt tijdens een studiekeuze-onderzoek. Omdat deze test veel langer is dan een gratis test, is het rapport ook veel specifieker. Er staat exact in wat de student het beste kan gaan studeren. De test maakt gebruik van algoritmes, daardoor kan de scholier/student deze test niet sociaal wenselijk invullen. Dat is handig, want zo komt in het rapport te staan wat echt de beste studieoptie is.

 • Wat is het verschil tussen een HBO en WO bachelor?

 • In Nederland zijn twee er soorten bacheloropleidingen. Dit is het hbo (hoger beroepsonderwijs) en wo (wetenschappelijk onderwijs). Het diploma dat je van je bachelor krijgt is bij het hbo en wo van hetzelfde niveau, wel zijn er wat verschillen. Bachelors in het hbo zijn vaak praktisch, op de universiteit zijn ze gericht op wetenschap. Op het hbo doe je 4 jaar over je bachelor (240 punten) en op het wo doe je de bachelor in 3 jaar (180 punten). Op het wo is dit korter omdat wo-studenten er vaak nog een MSc (master) opleiding na doen. Met een mbo (niveau 4) opleiding kun je naar het hbo, om te starten op de universiteit moet je het vwo hebben afgerond of een hbo propedeuse hebben.

 • Is er ook een mbo-versie beschikbaar?

 • Jazeker, er is een mbo-versie van de Bridge Career studiekeuzetest beschikbaar. Deze test is specifiek ontwikkeld voor het mbo, bevat ook 312 vragen en geeft in het rapport je voorkeuren (scores) weer op vrijwel alle mbo-beroepen en mbo-opleidingen van Nederland. Omdat het aanbod aan mbo-opleidingen jaarlijks verandert, passen wij ook de mbo-opleidingen in de test jaarlijks aan. Zo heb jij altijd een mbo-studiekeuzetest die van deze tijd is. De mbo-versie van The Bridge Career is de enige professionele mbo studiekeuzetest van Nederland. Deze test wordt ook ingezet door professionele mbo-instellingen en ROC’s.

 • Wat zijn de kosten van de test?

 • De studiekeuzetest kost 89 euro (excl. btw). Hier zit het rapport bij inbegrepen. Na het invullen van de studiekeuzetest krijg je een factuur, nadat deze is voldaan ontvang je het studiekeuze rapport per e-mail.

 • Hoe snel is het rapport beschikbaar?

 • Na het betalen van de factuur is het rapport direct beschikbaar. Na de betaling ontvang je automatisch (meestal binnen 15 minuten) het rapport per e-mail.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants