020 - 262 1630

16 types persoonlijkheidstest voor organisaties

Al meer dan 15 jaar is The Bridge Personality de favoriete 16 types persoonlijkheidstest van bedrijven en organisaties in Nederland en België. Je kunt deze test per kandidaat bestellen, of je kunt een voordelig abonnement nemen. The Bridge Personality is een zeer betrouwbare en wetenschappelijk ontwikkelde 16 types persoonlijkheidstest. Een accurate test om jouw werknemers beter te leren kennen. 

Wat is een 16 types persoonlijkheidstest?

Een 16 types persoonlijkheidstest is gebaseerd op het persoonlijkheidsmodel van de Zwitserse psychiater Carl Jung. Deze test brengt gedragsvoorkeuren in kaart in de vorm van 16 types. Met deze test kun je het voorkeursgedrag van je medewerkers bepalen of sterke teams binnen je bedrijf samenstellen.

Een deelnemer is ongeveer 45 minuten met de online 16 types persoonlijkheidstest (The Bridge Personality) bezig. Het 16 types persoonlijkheidsrapport is direct na afloop beschikbaar.

16 types persoonlijkheidstest bestellen

 • Je kunt per kandidaat of medewerker een 16 types persoonlijkheidstest bestellen;
 • Selecteer 'persoonlijkheidstest en dan '16 Jung types rapport' op de bestelpagina;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten de 16 types persoonlijkheidstest binnen 30 minuten klaar;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan;
 • Geen verplichte training nodig;
 • Ga je veel testen afnemen? Neem dan een voordelig abonnement op het Bridge Assessment Platform.
16 types persoonlijkheidstest

Voorbeeldrapport van de 16 types persoonlijkheidstest

Je kunt hier een voorbeeldrapport bekijken van de 16 types persoonlijkheidstest. Dit rapport begint met de scores op de 34 Big Five competenties, die je kunt matchen met bijna elke functieomschrijving. Vervolgens zie je het Jung Type van de deelnemer. Het rapport wordt afgesloten met de scores op 8 algemene competenties.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Welke 16 persoonlijkheidstypen zijn er?

De uitkomst van de test bestaat uit zestien verschillende persoonlijkheden waarin de kandidaten worden opgedeeld. Deze 16 types worden verdeeld in 4 verschillende categorieën.

De analisten

De eerste categorie van de 16 types, zijn de analisten. Vindingrijke persoonlijkheden die vaak erg nieuwsgierig zijn en altijd op zoek zijn naar kennis. Het eerste type dat we in deze categorie tegenkomen is de wetenschapper (INTJ). Dit zijn verbeeldingsrijke en strategische denkers, die voor alles een plan hebben.

Daarnaast is er ook de strateeg (INTP). Dit zijn werknemers die zeer innovatief uit de hoek kunnen komen en een onstilbare honger hebben voor kennis. Wie leiders (ENTJ) als werknemer heeft, zet ze beter in een leidersrol. Het zijn moedige mensen die altijd wel een weg vinden, of er één maken.

Als laatste in de groep van analisten is er de vernieuwer (ENTP). Dit zijn slimme, nieuwsgierige denkers die je gerust een intellectuele uitdaging kunt geven.

De diplomaten

De volgende categorie in de 16 types, zijn de diplomaten. Meer gereserveerde types die zeer creatief uit de hoek kunnen komen. Als eerste is er de adviseur (INFJ). Vaak wat stillere en mystieke werknemers, die toch een zeer inspirerende bijdrage kunnen leveren. 

Naast de advocaat, is er ook de idealist (INFP). Zeer poëtische, aardige en altruïstische mensen, die altijd het goede doel voor ogen hebben. Wie eerder een leiderstype is onder de diplomaten, is de coach (ENFJ). Zo charismatisch en inspirerend dat iedereen graag naar hem/haar luistert.

Uiteraard is er ook nog de inspirator (ENFP), een enthousiaste, creatieve en sociale werknemer die je altijd zal zien lachen.

De schildwachten

De derde categorie van de 16 types zijn de schildwachten. Het zijn praktische en toegewijde karakters die een mooie toevoeging zijn aan elk bedrijf. Wie een realist (ISTJ) in zijn team heeft, kan rekenen op een zekere betrouwbaarheid, maar ook een praktische blik gericht op feiten.

Verzorgers (ISFJ) zijn zeer toegewijde, warme bewakers die – zoals hun naam al verraadt – er alles aan doen om hun geliefden te verdedigen. De leiders uit de categorie van de schildwachten zijn, niet heel toevallig, de beslissers (ESTJ). Ideale persoonlijkheden om in een managementrol te zetten, aangezien ze door niemand worden overtroffen.

Het laatste type van de schildwachten is de dienstverlener (ESFJ). Dit zijn werknemers die altijd klaarstaan om te helpen. Ze zijn erg verzorgend en vaak ook zeer populair omdat ze zo sociaal zijn.

De verkenners

De laatste categorie in de 16 types zijn de verkenners. Zeer energetische en spontane mensen die altijd klaarstaan om nieuwe dingen te verkennen. Zoals de oplosser (ISTP), iemand die zeer snel weg is met verschillende instrumenten en tools, maar ook zeer moedig en praktisch is aangelegd.

De vredestichters (ISFP) daarentegen zijn flexibele en charmante artiesten. Ze staan altijd klaar voor nieuwe avonturen. Wie doeners (ESTP) in zijn bedrijf heeft, zal weten dat zij ervan genieten om altijd op het randje te leven. Het zijn sportieve mensen, maar ook erg slim en waarnemend.

De allerlaatste van de 16 types is de performer (ESFP). De naam zegt het zelf: bij hen is het leven nooit saai. Entertainers zijn spontane, energieke mensen die altijd zin hebben in een teambuilding of drankje op vrijdagavond.

16 type persoonlijkheidstest: voorbeeldrapport

Het rapport van de professionele 16 types persoonlijkheidstest geeft scores op 34 competenties en bepaalt het type van de kandidaat (uit 16 types). Zo heb je een compleet overzicht van de persoonlijkheid van je kandidaat. In het rapport krijg je per type informatie over Leiderschap, Communicatie, Stresshantering en Conflicthantering.

Video: 16 types persoonlijkheidstest

Ben je op zoek naar de beste 16 types persoonlijkheidstest? Wil je een up-to-date persoonlijkheidstest die kan bepalen of je kandidaat tijdens het invullen eerlijk is geweest? Een persoonlijkheidstest die zowel de Big Five als de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel toepast? Maak kennis met The Bridge Personality, een geavanceerde, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties echt ondersteunt bij werving, selectie en de groei van hun medewerkers.

Veelgestelde vragen over de 16 types persoonlijkheidstest

 • Wat kost deze 16personalities test?

 • Dat hangt ervan af hoe je de test inkoopt. Als je een losse 16personalities test voor je kandidaat bestelt, is de test 134 euro (exclusief btw). De test is een stuk goedkoper als je een abonnement op ons assessment systeem neemt. Je kunt alle prijzen vinden op de prijzenpagina.

 • Is deze test hetzelfde als de MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)?

 • De 16 Personality Test (The Bridge Personality) is een stuk uitgebreider dan de MBTI. Naast de 16 Jung Types kun je bijvoorbeeld ook een rapport met de bekende 4-kleuren inzetten bij deze test. Dat kan bij de Myers-Briggs Type Indicator niet.

 • Waar kan ik deze 16 personalities test voor gebruiken?

 • De 16 personalities test wordt door bedrijven en organisaties veel ingezet voor coaching, training en ontwikkeling van personeel. Er is voor deze test ook een Big Five rapport beschikbaar, waardoor je deze test ook voor selectie en recruitment kunt gebruiken.

 • Staan er ook typebeschrijvingen van mijn persoonlijkheidstype in het rapport?

 • Jazeker! Er is staat een uitgebreide typebeschrijving in het 16 personalities rapport. Zo wordt er uitgebreid omschreven hoe jouw persoonlijkheidstype omgaat met stress, conflicthantering, managementstijl en communicaties.

 • Is deze 16 personalities test ook geschikt voor relatie- en carrièreadvies?

 • Deze test is wel geschikt voor carrièreadvies, daar wordt hij ook vaak voor gebruikt door professionals zoals coaches en loopbaanadviseurs. Voor relatieadvies is deze 16 personalitiestest niet geschikt.

 • Welke 16 personalities of persoonlijkheidstypen zijn er?

 • Er zijn in totaal 16 personalities. Dat zijn de ESTJ, ENTP, ESTP, ENFP, ESFP, ENTJ, ESFJ, ENFJ, ISTP, INFJ, ISTJ, INFP, INTJ, INTP, ISFJ en ISFP. 

 • Wie kan de test kopen?

 • De 16personalities test is beschikbaar voor bedrijven en organisaties die hun personeel beter willen leren kennen. Wil jij als bedrijf vaker online assessments en tests inzetten om je organisatie naar een hoger plan te tillen? Bekijk dan de voordelige abonnementen voor bedrijven.

 • Waarvoor kan je de test gebruiken?

 • De 16 types persoonlijkheidstest is niet alleen handig om je huidige personeel beter te leren kennen én dus ook beter in te zetten in je bedrijf. Hij is daarnaast ook zeer eenvoudig toe te passen tijdens het screenen en werven van nieuwe werknemers.

  Heb je nog vragen over deze test of een van onze andere testen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€125
€109
€109
€155
€125
€109
€109
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€320
€290

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2250
€2250
€2250
€1750
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Voor ons bieden de uitkomsten van The Bridge Personality niet alleen inzichten bij het werven. Ze vormen ook een leidraad voor de lange termijn, zowel voor de leidinggevende als voor de ontwikkeling van de medewerker zelf”

Anne Huijgen

Young Group