16 types persoonlijkheidstest voor organisaties

Al meer dan 15 jaar is The Bridge Personality de beste en meest gebruikte 16 types persoonlijkheidstest door bedrijven en organisaties in Nederland en België. Je kunt deze test per kandidaat bestellen, of je kunt een voordelig abonnement nemen. The Bridge Personality is een zeer betrouwbare en wetenschappelijk ontwikkelde 16 types persoonlijkheidstest. Een accurate test om jouw werknemers beter te leren kennen. Deze 16 personalities test is vergelijkbaar met de MBTI.

Wat is een 16 types persoonlijkheidstest?

Een 16 types persoonlijkheidstest is gebaseerd op het persoonlijkheidsmodel van de Zwitserse psychiater Carl Jung. Deze test brengt gedragsvoorkeuren in kaart in de vorm van 16 types. Met deze test kun je het voorkeursgedrag van je medewerkers bepalen of sterke teams binnen je bedrijf samenstellen. Deze persoonlijkheidstest is vergelijkbaar met de MBTI (Myers-Briggs Type Indicator), maar is een stuk uitgebreider. Daarnaast kun je met deze test ook gebruik maken van een teamrapport.

Een deelnemer is ongeveer 45 minuten met de online 16 types persoonlijkheidstest (The Bridge Personality) bezig. Het 16 types persoonlijkheidsrapport is direct na afloop beschikbaar.

16 types persoonlijkheidstest bestellen

 • Je kunt per kandidaat of medewerker een 16 types persoonlijkheidstest bestellen;
 • Selecteer 'persoonlijkheidstest' en dan '16 Jung types rapport' op de bestelpagina;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten de 16 types persoonlijkheidstest binnen 30 minuten klaar;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan;
 • Geen verplichte training nodig;
 • Ga je veel testen afnemen? Neem dan een voordelig abonnement op het Bridge Assessment Platform.
16 types persoonlijkheidstest

Voorbeeldrapport van de 16 types persoonlijkheidstest

Je kunt hier een voorbeeldrapport bekijken van de 16 types persoonlijkheidstest. Dit rapport begint met de scores op de 34 Big Five competenties, die je kunt matchen met bijna elke functieomschrijving. Vervolgens zie je het Jung Type van de deelnemer. Het rapport wordt afgesloten met de scores op 8 algemene competenties.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Welke 16 persoonlijkheidstypen zijn er?

De uitkomst van de test bestaat uit zestien verschillende persoonlijkheden waarin de kandidaten worden opgedeeld. Deze 16 types worden verdeeld in 4 verschillende categorieën.

De analisten

De eerste categorie van de 16 types, zijn de analisten. Vindingrijke persoonlijkheden die vaak erg nieuwsgierig zijn en altijd op zoek zijn naar kennis. Het eerste type dat we in deze categorie tegenkomen is de wetenschapper (INTJ). Dit zijn verbeeldingsrijke en strategische denkers, die voor alles een plan hebben.

Daarnaast is er ook de strateeg (INTP). Dit zijn werknemers die zeer innovatief uit de hoek kunnen komen en een onstilbare honger hebben voor kennis. Wie leiders (ENTJ) als werknemer heeft, zet ze beter in een leidersrol. Het zijn moedige mensen die altijd wel een weg vinden, of er één maken.

Als laatste in de groep van analisten is er de vernieuwer (ENTP). Dit zijn slimme, nieuwsgierige denkers die je gerust een intellectuele uitdaging kunt geven.

De diplomaten

De volgende categorie in de 16 types, zijn de diplomaten. Meer gereserveerde types die zeer creatief uit de hoek kunnen komen. Als eerste is er de adviseur (INFJ). Vaak wat stillere en mystieke werknemers, die toch een zeer inspirerende bijdrage kunnen leveren. 

Naast de adviseur, is er ook de idealist (INFP). Zeer poëtische, aardige en altruïstische mensen, die altijd het goede doel voor ogen hebben. Wie eerder een leiderstype is onder de diplomaten, is de coach (ENFJ). Zo charismatisch en inspirerend dat iedereen graag naar hem/haar luistert.

Uiteraard is er ook nog de inspirator (ENFP), een enthousiaste, creatieve en sociale werknemer die je altijd zal zien lachen.

De schildwachten

De derde categorie van de 16 types zijn de schildwachten. Het zijn praktische en toegewijde karakters die een mooie toevoeging zijn aan elk bedrijf. Wie een realist (ISTJ) in zijn team heeft, kan rekenen op een zekere betrouwbaarheid, maar ook een praktische blik gericht op feiten.

Verzorgers (ISFJ) zijn zeer toegewijde, warme bewakers die – zoals hun naam al verraadt – er alles aan doen om hun geliefden te verdedigen. De leiders uit de categorie van de schildwachten zijn, niet heel toevallig, de beslissers (ESTJ). Ideale persoonlijkheden om in een managementrol te zetten, aangezien ze door niemand worden overtroffen.

Het laatste type van de schildwachten is de dienstverlener (ESFJ). Dit zijn werknemers die altijd klaarstaan om te helpen. Ze zijn erg verzorgend en vaak ook zeer populair omdat ze zo sociaal zijn.

De verkenners

De laatste categorie in de 16 types zijn de verkenners. Zeer energetische en spontane mensen die altijd klaarstaan om nieuwe dingen te verkennen. Zoals de oplosser (ISTP), iemand die zeer snel weg is met verschillende instrumenten en tools, maar ook zeer moedig en praktisch is aangelegd.

De vredestichters (ISFP) daarentegen zijn flexibele en charmante artiesten. Ze staan altijd klaar voor nieuwe avonturen. Wie doeners (ESTP) in zijn bedrijf heeft, zal weten dat zij ervan genieten om altijd op het randje te leven. Het zijn sportieve mensen, maar ook erg slim en waarnemend.

De allerlaatste van de 16 types is de performer (ESFP). De naam zegt het zelf: bij hen is het leven nooit saai. Entertainers zijn spontane, energieke mensen die altijd zin hebben in een teambuilding of drankje op vrijdagavond.

De 16 persoonlijkheidstypen uit de 16 types persoonlijkheidstest

Elke persoon heeft een natuurlijke neiging die bepaalt hoe hun persoonlijkheid vorm krijgt. Er zijn 16 unieke persoonlijkheidstypes die ontstaan door een mix van de volgende 4 dichotomieën, welke uiteindelijk bepalend zijn voor iemands persoonlijkheidstype.

Persoonlijkheidstype ISTJ: de realist

Mensen die als realist (ISTJ) worden getypeerd, pakken dingen grondig aan en staan bekend als betrouwbaar en serieus. Ze houden ervan om problemen op te lossen en hun voortgang bij te houden aan de hand van duidelijke feiten. Ze zijn vaak de stille krachten die waarde hechten aan tradities en stabiliteit. ISTJ's zijn erg georganiseerd, zetten zich volledig in voor hun werk en kunnen zich goed concentreren. Ze houden vast aan hun doelen en met hun doorzettingsvermogen en vastberadenheid kunnen ze bereiken wat ze voor ogen hebben.

Persoonlijkheidstype ISTP: de oplosser

Oplossers (ISTP's) zijn vaak rustige en nuchtere mensen die recht voor zijn raap en logisch zijn in hun denken. Ze praten graag over dingen waar ze veel van weten. Ze observeren de wereld om zich heen met een open blik en een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Met veel overzicht en verstand van zaken gaan ze efficiënt om met wat er op hun pad komt en weten ze zich makkelijk aan te passen. Ze zijn goed op de hoogte van wat er speelt in hun omgeving en kunnen snel inspelen op de realiteit. Echter, ze nemen niet graag overhaaste beslissingen en geven de voorkeur aan eerst goed beoordelen en alles op een rijtje zetten. Ze houden er niet van om in een hokje gestopt te worden en raken gefrustreerd als ze vastzitten in rigide structuren en strakke planningen. ISTP's zijn handig in het opmerken van praktische behoeften in bepaalde situaties en bedenken dan een logisch plan om daaraan te voldoen. Ze benaderen problemen met het idee van oorzaak en gevolg en zijn op hun best wanneer er meteen actie vereist is.

Persoonlijkheidstype ISFJ: de verzorger

Verzorgers (ISFJ's) staan bekend als warmhartige, trouwe en zorgvuldige mensen. Ze voelen zich op hun gemak in een gestructureerde omgeving waar regels duidelijk zijn en waar men waarde hecht aan tradities. Ze zijn grondig, precies en doen hun werk met grote aandacht voor detail. Ze hebben meestal meer interesse in het praktisch helpen van mensen dan in technische zaken. Ze zijn op hun best wanneer ze in stilte ondersteunen en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Deze personen zijn standvastig, meevoelend en gevoelig voor de emoties van anderen. Ze stellen vaak de behoeften van anderen boven die van zichzelf, vermijden confrontaties en zijn bereid zichzelf opzij te zetten, vooral voor familie. Ze houden van een duidelijke structuur en orde in hun leven. ISFJ's gedragen zich rustig en serieus, en zijn altijd attent en verantwoordelijk.

Persoonlijkheidstype ISFP: de vredestichter

Vredestichters (ISFP) zijn vaak stil en bedachtzaam, gevoelig en vriendelijk van aard. Ze houden niet van ruzie en zijn niet geneigd om conflicten te starten. Ze waarderen loyaliteit en toewijding en hebben weinig interesse in het leiden of beheersen van anderen. ISFP's zijn bescheiden over hun eigen vaardigheden en zien deze als vanzelfsprekend. Ze staan open voor nieuwe ideeën en ervaringen en zijn heel flexibel, maar als het gaat om onderwerpen die ze belangrijk vinden, zijn ze standvastig. Ze zijn vaak innovatief en creatief, en ze leven in het moment. Ze gedijen goed in een team waar collega's om elkaar geven en elkaar ondersteunen, en ze hebben de voorkeur voor samenwerking boven competitie.

Persoonlijkheidstype INFJ: de adviseur

Adviseurs (INFJ) staan bekend als rustige, maar invloedrijke en creatieve individuen met een sterke gevoeligheid voor de gevoelens van anderen. Ze zijn vastberaden en volhardend, vooral wanneer het aankomt op hun diep gewortelde waarden en overtuigingen. Ze buigen niet makkelijk als het gaat om hun principes en kunnen behoorlijk standvastig zijn als deze worden uitgedaagd. INFJ's neigen ernaar hun eigen weg te gaan en passen niet van nature in de rol van leider of volger. Vaak voelen ze zich aangetrokken tot organisaties met een humanitaire missie en stellen ze integriteit op de eerste plaats. Ze vinden voldoening in het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve diensten of programma's die de geestelijke of emotionele behoeften van mensen dienen. INFJ's zijn meelevend en empathisch; ze zijn bereid om anderen te helpen, maar ze delen hun diepste gedachten en intuïties meestal alleen met degenen die ze echt vertrouwen. Wanneer ze hun inzichten delen, doen ze dat vaak op een beeldrijke en complexe manier. Ze hebben een duidelijke visie over hoe men het beste samen kan werken om een gezamenlijk doel te bereiken.

Persoonlijkheidstype INFP: de idealist

Idealisten (INFP's) zijn mensen met een sterke persoonlijke ethiek, die loyaal zijn aan de waarden en mensen die ze belangrijk vinden. Ze streven er in hun dagelijks leven naar om betekenis en doel te vinden en houden ervan om anderen te helpen zich te ontwikkelen en te groeien. INFP's benaderen de wereld met openheid en flexibiliteit, maar blijven standvastig wanneer het aankomt op hun kernwaarden en principes. Deze persoonlijkheden zijn vaak creatief en nieuwsgierig, altijd op zoek naar manieren om hun rijke innerlijke wereld te verkennen en uit te drukken.

Hoewel INFP's soms als naïef of introvert kunnen overkomen, verbergt hun schijnbare terughoudendheid vaak een diepe passie en een krachtig innerlijk vuur. Hun vastberadenheid wordt aangewakkerd door hun idealen en overtuigingen, en ze hebben de neiging om positiviteit en hoop te behouden, zelfs in de meest uitdagende situaties. Hun innerlijke leven is complex en zij zijn vaak de stille krachten die streven naar een positieve verandering in de wereld.

Persoonlijkheidstype INTJ: de wetenschapper

Wetenschappers (INTJ's) zijn onafhankelijke denkers, vaak met een originele kijk op zaken. Ze zijn analytisch sterk en besluitvaardig, met een natuurlijk vermogen om theorie om te zetten in concrete plannen van aanpak. Ze genieten van intellectuele uitdagingen en presteren het best in een omgeving die duidelijkheid en efficiëntie bevordert. Kennis en bekwaamheid worden door INTJ's zeer gewaardeerd, en ze hebben vaak een strategische benadering van problemen, steeds op zoek naar manieren om hun inzichten praktisch toe te passen.

INTJ's stellen hoge eisen aan zichzelf en verwachten vaak ook veel van anderen. Ze zijn voortdurend bezig betekenis en invulling te geven aan hun visies, die vaak gericht zijn op de lange termijn. Hoewel ze natuurlijke leiders zijn, zijn ze ook bereid om anderen te volgen als ze vertrouwen hebben in hun bekwaamheden. Met een sterke intuïtie en vertrouwen in hun eigen redeneringen, kunnen ze soms koppig of overtuigd van hun eigen gelijk overkomen. Hun neiging tot introspectie en een vaak gereserveerde houding kan ertoe leiden dat ze door anderen als moeilijk te doorgronden worden beschouwd, vooral als ze hun gedachten en ideeën niet openlijk delen. Maar onder deze stille façade schuilt een diepe toewijding aan hun doelen en een constante zoektocht naar kennis en verbetering.

Persoonlijkheidstype INTP: de strateeg

De strateeg (INTP) is de denker die het liefst verdwaalt in de wereld van ideeën en theorieën. Bekwaam in het analyseren van complexe problemen, blinken ze uit in het herkennen van patronen en het verbeteren van processen. Ze benaderen vraagstukken logisch en origineel, en hun creativiteit heeft vaak bijgedragen aan wetenschappelijke ontdekkingen. Deze persoonlijkheidstypes zijn meesters in het vertalen van gecompliceerde theorieën naar heldere, begrijpelijke concepten.

Ze brengen veel tijd door in hun eigen gedachten, wat voor de buitenwereld soms als afwezig of dromerig kan overkomen. INTP's zijn doorgaans stil en terughoudend, en het kan lastig zijn om echt dichtbij ze te komen. Ze hebben een onafhankelijke geest en voelen weinig voor de rol van leider of volger. Ze stellen kennis en competentie zeer op prijs en hebben vaak een afkeer van herhaling en routine.

Hoewel ze meestal flexibel en tolerant zijn, kan de strateeg (INTP) soms verstrooid lijken, vooral als situaties een emotionele reactie vereisen. Ze zijn dan minder op hun omgeving afgestemd, omdat ze de voorkeur geven aan een logische in plaats van een gevoelsmatige benadering.

Persoonlijkheidstype ESTP: de doener

De doener (ESTP) staat bekend om het dynamische en vriendelijke karakter, vaak gewaardeerd om hun loyaliteit aan vrienden en gelijken. Zij zijn niet het type dat blindelings regels volgt, vooral niet als die regels hen belemmeren om dingen voor elkaar te krijgen. Deze mensen zijn uitstekende probleemoplossers die zich richten op directe en snelle oplossingen. Ze zijn zeer bekwaam in crisismanagement en voelen zich thuis in energieke en taakgerichte omgevingen.

Deze persoonlijkheden houden van een rechttoe rechtaan benadering, waarbij ze uitdagingen praktisch en meteen aanpakken. Ze leven in het moment en zijn niet bang om risico’s te nemen, wat past bij hun snelle en avontuurlijke levensstijl. Langdradige uitleg en omslachtige details kunnen hen snel vervelen.

ESTP's hebben een natuurlijk talent voor omgaan met mensen en kunnen een significante invloed hebben op hun omgeving. Ze genieten ervan om in de schijnwerpers te staan en worden vaak gezien als de 'doeners' binnen een groep, altijd klaar om de handen uit de mouwen te steken en de leiding te nemen in activiteiten.

Persoonlijkheidstype ESTJ: de beslisser

De beslisser (ESTJ) staat bekend om een praktische instelling, betrouwbaarheid en sterke organisatievaardigheden. Ze hebben een voorliefde voor concrete feiten en heldere resultaten. Deze persoonlijkheden vertrouwen niet blindelings op theorieën of abstracte concepten, tenzij ze het praktisch nut ervan kunnen zien. Voor hen moet alles tastbaar en nuttig zijn.

Deze persoonlijkheidstypes zijn toegewijd en werklustig, en zetten zich in om ervoor te zorgen dat projecten en taken efficiënt en volgens plan worden uitgevoerd. Ze blinken uit in het structureren van activiteiten en hebben vaak de leiding bij het coördineren van werk en evenementen. Ze stellen hoge eisen aan competentie en doeltreffendheid en genieten ervan als hun inspanningen snel vruchten afwerpen.

ESTJ's gedijen het beste in gestructureerde omgevingen met duidelijke verwachtingen en solide verantwoordelijkheden. Ze zijn sociaal ingesteld en vinden plezier in de interactie met anderen. Feestjes en groepsactiviteiten, vooral binnen vertrouwde kringen zoals familie, vriendengroepen of collega's, zijn activiteiten waar zij van genieten en waarbij ze vaak het middelpunt van de belangstelling zijn.

Persoonlijkheidstype ESFP: de performer

ESFP's, vaak beschreven als de "Entertainers" of "Performers" van de persoonlijkheidstypes, zijn inderdaad sociale wezens die vaak het middelpunt van de aandacht zijn en genieten van de bühne van het dagelijks leven. Ze zijn spontaan, energiek en enthousiast, en hebben een natuurlijke neiging om de stemming van de mensen om hen heen te verhogen. Hun empathisch vermogen stelt hen in staat om aan te voelen wat anderen nodig hebben, vaak al voordat dit expliciet wordt uitgesproken.

ESFP's zijn praktisch ingesteld en hebben een voorkeur voor hands-on benaderingen. Ze houden zich liever bezig met concrete realiteiten dan met abstracte filosofieën. Dit maakt ze uitstekend in carrières die directe interactie met mensen vereisen en waar ze hun natuurlijke affiniteit voor gastvrijheid en zorgzaamheid kunnen gebruiken, zoals in de gezondheidszorg, onderwijs of horeca.

Hoewel ze misschien niet altijd de langste termijn planners zijn, kunnen ESFP's zeer effectief zijn bij het oplossen van problemen op een praktische manier. Hun flexibiliteit en bereidheid om zich aan te passen, gecombineerd met een down-to-earth benadering van het leven, stelt hen in staat om spontaan te genieten van het moment en snel te reageren op veranderende omstandigheden.

Met hun sterke sociale vaardigheden en behoefte aan interactie kunnen ESFP's een omgeving omtoveren tot een leuke en levendige plek. Ze zijn hartelijk en gul, vaak op zoek naar manieren om hun plezier en levenslust te delen met anderen. Hun voorliefde voor het hier en nu maakt hen uitstekende gezelschapsdieren, hoewel ze soms moeite kunnen hebben met het voorbereiden op de toekomst of het omgaan met abstracte ideeën die niet onmiddellijk kunnen worden toegepast.

Persoonlijkheidstype ESFJ: de dienstverlener

De dienstverlener (ESFJ) is vaak sociaal ingesteld, met een focus op harmonie en samenwerking. Ze hebben de neiging om goed af te stemmen op de behoeften van anderen en zetten zich in om die behoeften te ondersteunen en te vervullen. Dit komt tot uiting in hun aandacht voor detail en een sterke verantwoordelijkheidszin, wat hen betrouwbaar en consciëntieus maakt. Loyaliteit en traditie zijn waarden die een ESFJ hoog in het vaandel draagt, en ze hebben vaak een sterke behoefte aan een gevoel van gemeenschap en samenhorigheid. Hun vermogen om te organiseren en te coördineren maakt hen effectief in rollen waarin ze voor anderen kunnen zorgen en tegelijkertijd structuren kunnen onderhouden die een vlotte gang van zaken bevorderen.

In groepsinstellingen zorgen ESFJ's vaak voor een inclusieve sfeer, waarbij ze iedereen betrokken willen houden en zich gewaardeerd laten voelen. Ze zijn geneigd om te streven naar bevestiging en waardering, en voelen zich op hun gemak wanneer ze een actieve en centrale rol kunnen spelen in het leven van hun dierbaren en in hun bredere sociale kringen. Beroepsmatig neigen ESFJ's naar carrières die een directe impact hebben op het welzijn van anderen, zoals onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening. Ze blinken uit in situaties waar hun natuurlijke zorgzaamheid en organisatorische talenten ten goede komen aan een grotere groep. Ze kunnen moeite hebben met kritiek en conflict, neigend naar een voorkeur voor harmonie en stabiliteit boven confrontatie.

Persoonlijkheidstype ENFP: de inspirator

De inspirator (ENFP) staat bekend om enthousiasme, idealisme, vindingrijkheid en rijke verbeelding. Ze tonen een diepe belangstelling voor anderen en plaatsen veel waarde op persoonlijke relaties. ENFP's beschikken over opmerkelijke sociale vaardigheden, waardoor zij snel oplossingen bieden wanneer er problemen opduiken, met een bereidheid om anderen te helpen waar nodig. Gedreven door innerlijke principes, kenmerkt de ENFP zich door openheid, aanpasbaarheid en een brede interesse in diverse onderwerpen.

Hun vaardigheden zijn uitzonderlijk divers. Zodra een onderwerp hun interesse wekt, neigen ze naar onmiddellijke actie in plaats van uitgebreide voorbereiding, wat anderen soms de indruk kan geven dat ze doel- of richtingloos zijn, hoewel hun acties wel degelijk consistent zijn met hun waarden. Wanneer ze iets willen bereiken, zijn ENFP's zeer overtuigend en kunnen zij anderen meekrijgen met hun visie. Deze persoonlijkheden worden vaak beschreven als scherpzinnig en vastberaden, spontaan en veelzijdig door de mensen om hen heen.

Persoonlijkheidstype ENFJ: de coach

De coach (ENFJ persoonlijkheidsprofiel) is doorgaans zeer sociaal, empathisch en betrokken bij mensen. Ze gedijen niet goed in eenzaamheid en hebben een diepe behoefte aan gezelschap. Deze natuurlijke neiging tot zorgzaamheid kan ertoe leiden dat ENFJ's de behoeften van anderen voor die van henzelf stellen.

Isolatie is voor ENFJ's vaak onaangenaam en kan leiden tot negatieve gedachten. Ook te midden van een groep kunnen ze zich soms eenzaam voelen, wat hun mentale welzijn kan beïnvloeden. De ideale professionele omgeving voor een ENFJ is er een waar samenwerking centraal staat en waar ze anderen kunnen aanmoedigen en ondersteunen. Ze hebben de gave om compromissen te sluiten en om te gaan met de inzichten van anderen, wat hen tot inspirerende leiders maakt die graag in de schijnwerpers staan. De waardering voor feedback is kenmerkend voor een ENFJ, en een gebrek daaraan kan uitdagend zijn, vooral omdat ze hoge verwachtingen van zichzelf en anderen hebben. Conflicten die voortkomen uit verschillen in toewijding of inzet kunnen als bijzonder ontmoedigend worden ervaren door een ENFJ.

Persoonlijkheidstype ENTP: de vernieuwer

De vernieuwer (ENTP-persoonlijkheid) wordt gekenmerkt door een sterke neiging tot extravert en intuïtief gedrag. Mensen met dit profiel zijn alert en observeren continu hun omgeving, waardoor ze snel een diep begrip ontwikkelen voor mensen en situaties. Ze blinken uit in gebieden die hen boeien, waarbij hun scherpe verstand hen in staat stelt om overal mogelijkheden te zien, wat leidt tot creatieve probleemoplossing.

ENTP's zijn gedreven door een verlangen naar nieuwe, complexe uitdagingen en staan vaak aan de voorhoede van innovatie. Ze zijn meesterlijk in het motiveren en enthousiasmeren van anderen voor hun ideeën. Ze vertrouwen op hun vermogen om te improviseren en uitdagingen te overwinnen, en hebben vaak een aversie tegen gedetailleerde planning. Onafhankelijkheid en flexibiliteit zijn kernwaarden voor ENTP's, en ze waarderen innovatie zeer.

In het trekken van conclusies zijn ENTP's rationeel en logisch. Ze hebben een sterke afkeer van repetitieve, inspiratieloze routines en weerstaan structuren die de vrijheid beperken, zoals strikte hiërarchieën en overbodige bureaucratie. ENTP's willen de vrijheid hebben om hun eigen pad te bewandelen en genieten van intellectuele discussies en debatten.

Persoonlijkheidstype ENTJ: de leider

ENTJ's staan bekend als natuurlijke leiders. Ze zijn assertief en onomwonden, en beschikken over uitstekende probleemoplossende vaardigheden, die ze enthousiast inzetten bij uitdagende situaties. Het overwinnen van obstakels geeft ENTJ's energie, en ze schromen niet om lastige beslissingen te nemen. Deze daadkracht helpt hen vaak bij het realiseren van hun ambities.

Een ENTJ is doorgaans zeer intelligent en goed geïnformeerd, vaardig in het presenteren voor groepen en in staat om complexe theorieën en abstracte mogelijkheden om te zetten in concrete actieplannen. Ze staan bekend om hun assertiviteit, sterke aanwezigheid en leiderschapskwaliteiten. ENTJ's vormen een zeldzame groep, met slechts een klein percentage van de wereldbevolking die dit persoonlijkheidstype bezit.

Vragen over de 16 types persoonlijkheidstest?
TestGroup is vertrouwd door meer dan 5.800 organisaties wereldwijd

16 type persoonlijkheidstest: voorbeeldrapport

Het rapport van de professionele 16 types persoonlijkheidstest geeft scores op 34 competenties en bepaalt het type van de kandidaat (uit 16 types). Zo heb je een compleet overzicht van de persoonlijkheid van je kandidaat. In het rapport krijg je per type informatie over Leiderschap, Communicatie, Stresshantering en Conflicthantering.

Voorbeeld rapport

Video: 16 types persoonlijkheidstest

Ben je op zoek naar de beste 16 types persoonlijkheidstest? Wil je een up-to-date persoonlijkheidstest die kan bepalen of je kandidaat tijdens het invullen eerlijk is geweest? Een persoonlijkheidstest die zowel de Big Five als de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel toepast? Maak kennis met The Bridge Personality, een geavanceerde, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties echt ondersteunt bij werving, selectie en de groei van hun medewerkers.

Veelgestelde vragen over de 16 types persoonlijkheidstest
 • Wat kost deze 16personalities test?

 • Dat hangt ervan af hoe je de test inkoopt. Als je een losse 16personalities test voor je kandidaat bestelt, is de test 134 euro (exclusief btw). De test is een stuk goedkoper als je een abonnement op ons assessment systeem neemt. Je kunt alle prijzen vinden op de prijzenpagina.

 • Is deze test hetzelfde als de MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)?

 • De 16 Personality Test (The Bridge Personality) is een stuk uitgebreider dan de MBTI. Naast de 16 Jung Types kun je bijvoorbeeld ook een rapport met de bekende 4-kleuren inzetten bij deze test. Dat kan bij de Myers-Briggs Type Indicator niet.

 • Waar kan ik deze 16 personalities test voor gebruiken?

 • De 16 personalities test wordt door bedrijven en organisaties veel ingezet voor coaching, training en ontwikkeling van personeel. Er is voor deze test ook een Big Five rapport beschikbaar, waardoor je deze test ook voor selectie en recruitment kunt gebruiken.

 • Staan er ook typebeschrijvingen van mijn persoonlijkheidstype in het rapport?

 • Jazeker! Er staat een uitgebreide typebeschrijving in het 16 personalities rapport. Zo wordt er uitgebreid omschreven hoe jouw persoonlijkheidstype omgaat met stress, conflicthantering, managementstijl en communicaties.

 • Is deze 16 personalities test ook geschikt voor relatie- en carrièreadvies?

 • Deze test is wel geschikt voor carrièreadvies, daar wordt hij ook vaak voor gebruikt door professionals zoals coaches en loopbaanadviseurs. Voor relatieadvies is deze 16 personalitiestest niet geschikt.

 • Welke 16 personalities of persoonlijkheidstypen zijn er?

 • Er zijn in totaal 16 personalities. Dat zijn de ESTJ, ENTP, ESTP, ENFP, ESFP, ENTJ, ESFJ, ENFJ, ISTP, INFJ, ISTJ, INFP, INTJ, INTP, ISFJ en ISFP. 

 • Wie kan de test kopen?

 • De 16personalities test is beschikbaar voor bedrijven en organisaties die hun personeel beter willen leren kennen. Wil jij als bedrijf vaker online assessments en tests inzetten om je organisatie naar een hoger plan te tillen? Bekijk dan de voordelige abonnementen voor bedrijven.

 • Waarvoor kan je de test gebruiken?

 • De 16 types persoonlijkheidstest is niet alleen handig om je huidige personeel beter te leren kennen én dus ook beter in te zetten in je bedrijf. Hij is daarnaast ook zeer eenvoudig toe te passen tijdens het screenen en werven van nieuwe werknemers.

  Heb je nog vragen over deze test of een van onze andere testen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

EUR
USD
GBP
1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)
Aantal
i
€135
i
€135
i
€119
i
€119
i
€165
i
€135
i
€119
i
€119
i
€595
i
€55
Online assessments of eigen account
Aantal
i
€340
i
€310
i
i
Online werkgeluk tests
Aantal
i
€89
i
€89
In-company trainingen
i
€2495
i
€2495
i
€2495
i
€1895
i
€995
Boeken
Aantal
i
€189
i
€189
i
€189
2

Jouw bestelling

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen
3

Controle & verzenden

16 types persoonlijkheidstest

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor Eigen account: onbeperkt gebruik.

 • 1:  Kies je online assessment

  De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.

 • 2: Bestel je online assessment

  Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.

 • 3: Je kandidaat direct getest

  Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.

 • 4: Rapporten direct beschikbaar

  Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Young Group
“Voor ons bieden de uitkomsten van The Bridge Personality niet alleen inzichten bij het werven. Ze vormen ook een leidraad voor de lange termijn, zowel voor de leidinggevende als voor de ontwikkeling van de medewerker zelf”

Anne Huijgen

Young Group

Kwink Groep
“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep

Ervaring van B. Amsterdam met The Bridge Personality
“De mensen in ons team zijn tussen de 22 en 40 jaar en zijn veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. Zij zien The Bridge Personality echt als een meerwaarde.”

Tessa Bakker - CEO

Ervaring van B. Amsterdam met The Bridge Personality

Ervaring van Artra met The Bridge Personality
“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality

ROC Horizon College
“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College