020 - 262 1630

Professionele capaciteitentest voor organisaties

Al meer dan 10 jaar lang is The Bridge Ability Suite een veelgebruikte professionele capaciteitentest onder organisaties en overheden. Deze test wordt vaak gebruikt bij selectieprocedures en het werven van nieuw personeel. Deze capaciteitentest is beschikbaar op mbo-, hbo- en wo/master-niveau. Je kunt deze test los bestellen (per kandidaat) of afnemen via een voordelig abonnement.

Onderdelen van de professionele capaciteitentest

Met een professionele capaciteitentest weet je zeker dat je op een wetenschappelijk verantwoorde manier je kandidaten op capaciteiten en intelligentie test. De professionele capaciteitentest bestaat uit drie onderdelen: verbale capaciteiten, numerieke capaciteiten en logisch (abstract) denken.

Verbale professionele capaciteitentest

Wil je weten hoe goed kandidaten complexe teksten begrijpen en analyseren? Deze test meet de vaardigheid om de juiste conclusies te trekken uit schriftelijke informatie. Daarnaast biedt deze capaciteitentest inzicht in de volgende deelgebieden: woordbegrip, tekstbegrip en argumenten begrijpen. Aantal vragen: 25, beschikbare tijd: 17 minuten.

Voorbeeldvraag

Numerieke professionele capaciteitentest

Ben je op zoek naar een betrouwbare online test die numerieke vaardigheden meet? Kandidaten moeten in deze test o.a. berekeningen uitvoeren, data en tabellen vergelijken. Aantal vragen: 25, beschikbare tijd: 17 minuten.

Voorbeeldvraag

Abstracte professionele capaciteitentest

Wil je weten of kandidaten geschikt zijn voor financiële, technische of wetenschappelijke functies? Binnen dertig minuten meet je de vaardigheid om strategisch te denken, processen te analyseren en getallen te begrijpen en te verwerken. Aantal vragen: 25, beschikbare tijd: 17 minuten.

Voorbeeldvraag

Bestellen: je kandidaat vandaag getest

 • Te bestellen als losse test (per kandidaat) of via een eigen account op het Bridge Assessment Platform;
 • De professionele capaciteitentest bestaat uit drie onderdelen: verbale capaciteiten, numerieke capaciteiten en logisch denken;
 • De online capaciteitentesten worden afzonderlijk of gecombineerd afgenomen;
 • Alleen beschikbaar voor zakelijke gebruikers, niet voor particulieren;
 • Beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;
 • Online, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd.

Voorbeeldrapport professionele capaciteitentest

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de numerieke professionele capaciteitentest. Deze test hanteert een Nederlandse hbo-normgroep, en er bestaan ook versies gericht op mbo- en wo-/master-niveaus. Dit rapport richt zich specifiek op de numerieke resultaten van de professionele capaciteitentest, maar er zijn aparte rapporten voor de verbale en abstracte capaciteitentesten. Het laat de totaalscore zien, evenals de scores op nauwkeurigheid, snelheid en efficiëntie. Daarnaast geeft het aan of de kandidaat heeft gegokt tijdens het invullen van de professionele capaciteitentest.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Kenmerken van de professionele capaciteitentest

Met een professionele capaciteitentest kun je bepalen of je kandidaat of medewerker over mbo-, hbo- of wo/master-niveau beschikt. Zo kun je bijvoorbeeld beter inschatten of het zinvol is om te investeren in een opleiding voor een medewerker. Of je kunt tijdens selectie of recruitment meten of een kandidaat over het juiste niveau beschikt.

 • Tijd: 3 maal 18 minuten;
 • Meet mentale capaciteit, inclusief probleemoplossingsvermogen;
 • Meet numerieke aanleg (rekenen), verbale aanleg (taalkundig inzicht) en logisch denken;
 • Geeft inzicht in hoe snel een medewerker zich kan aanpassen.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

De professionele capaciteitentest is ontwikkeld door het research- & developmentteam van TestGroup, in samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland. TestGroup is gespecialiseerd in het voorspellen van werkgedrag met persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten. Wij adviseren wereldwijd organisaties over het toepassen van online assessments. TestGroup publiceert samen met universiteiten wetenschappelijke artikelen over online assessments. Via deze link kun je één van onze onderzoeken bekijken. Heb je vragen over het gebruik van online assessments? Je kunt altijd contact opnemen met TestGroup Amsterdam op nummer 020-2621630.

Veelgestelde vragen over de professionele capaciteitentest

 • Hoe is deze professionele capaciteitentest ontwikkeld?

 • De testen van TestGroup zijn wetenschappelijk ontwikkeld in samenwerking met universiteiten wereldwijd. De professionele capaciteitentest heeft een uitstekende betrouwbaarheid en validiteit en is daardoor een perfecte tool voor selectie en het voorspellen van werksucces.

 • Wat zijn de kosten van deze test?

 • Je kunt deze test los voor je kandidaten bestellen (145 euro per kandidaat) of via een abonnement op het Bridge Assessment Platform. Je kunt alle prijzen vinden op de prijzenpagina.

 • Waarom wordt er veel op capaciteiten of intelligentie getest tijdens online assessments?

 • Omdat intelligentie (of capaciteiten) de beste voorspeller is van werkgedrag. Beter nog dan een persoonlijkheidstest. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat de capaciteitentest het beste in staat is om succes op het werk te voorspellen.

 • Wat is het verschil tussen een professionele capaciteitentest en standaard capaciteitentesten?

 • Professionele capaciteitentesten zijn langer, hebben meer vragen en zijn 'item-banked'. Dat betekent dat de vragen (75) gerandomiseerd uit een database worden gehaald door de software. Zo zijn de vragen van elke test anders en is fraude onmogelijk. Bij standaard capaciteitentesten zijn de vragen van elke test steeds hetzelfde.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality