020 - 262 1630

Quickscan persoonlijkheidsprofiel: persoonlijkheid testen in twaalf minuten

woensdag 05 juni 2024

De meeste persoonlijkheidsprofielen zijn vrij omvangrijk. Hierdoor is een kandidaat vaak meer dan een half uur bezig om zo'n test in te vullen. Hier is nu een oplossing voor. TestGroup heeft een zeer complete korte persoonlijkheidstest ontwikkeld die door kandidaten binnen twaalf minuten in te vullen is. Zeer handig als je kandidaten weinig tijd hebben of als je grotere groepen kandidaten gaat testen. Daarnaast is het gebruik van een snelle persoonlijkheidstest ook een stuk goedkoper.

Uit onderzoek blijkt dat cv’s vrij onbetrouwbare voorspellers zijn van werkprestaties. Hoe selecteer je dan de beste kandidaat voor een persoonlijk interview? Uit onderzoek blijkt dat de match van de persoonlijkheid van de kandidaat met de functie een belangrijke voorspeller van prestaties op de werkvloer is.

Persoonlijkheid meten in twaalf minuten

The Bridge Personality Quickscan heeft slechts 72 vragen. Een nieuwe methode om binnen twaalf minuten het werkgedrag van je kandidaat te bepalen. Samen met The Bridge Ability Online (korte capaciteitentest) beschik je nu binnen een half uur over een compleet assessment van je kandidaat.

De Bridge Personality Quickscan versie is gebaseerd op de zeer valide Bridge Personality persoonlijkheidstest. The Bridge Personality Quickscan is een krachtige voorspeller van werkprestaties. Ideaal dus voor gebruik binnen werving én selectie van personeel.

Onderzoek naar het Bridge Personality Quickscan persoonlijkheidsprofiel

Uit wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door TestGroup en de universiteit Utrecht, blijkt dat het instrument zeer valide en betrouwbaar is. Het instrument blijkt ondanks de beperkte omvang zeer goed in staat om werkgedrag en persoonlijkheid te meten.

Toepassing van The Bridge Personality Quickscan

The Bridge Personality Quickscan wordt door organisaties gebruikt in de beginfase van een selectie assessment, bij grootschalige assessmentprojecten of tijdens een online reorganisatie assessment. Omdat de Bridge Personality Quickscan minder vragen heeft, kost het de kandidaat en de afnemer minder tijd. The Bridge Personality Quickscan is zeer goed te gebruiken in combinatie met The Bridge Ability Online, de interactieve capaciteitentest van TestGroup. Door het combineren van deze twee testen heb je in slechts 30 minuten een betrouwbaar assessment van zowel het werkgedrag als de capaciteiten (intelligentie) van je kandidaat.

Persoonlijkheidsprofiel gebaseerd op de Big Five persoonlijkheidstheorie

The Bridge Personality Quickscan is gebaseerd op de persoonlijkheidstheorie van de Big Five. De Big Five persoonlijkheidstheorie is de meest gebruikte en best onderzochte persoonlijkheidstheorie. Uit jarenlang en wereldwijd psychologisch onderzoek blijkt dat iemands persoonlijkheid door middel van vijf dimensies, de zogenaamde Big Five, kan worden beschreven. Deze dimensies zijn extraversie, vriendelijkheid, emotionele stabiliteit, ordelijkheid en openheid. Op elke dimensie kan een kandidaat hoog, laag of ergens daar tussenin scoren. Er zijn geen slechte scores. Het is alleen belangrijk om een (werk)omgeving te vinden of te creëren die bij iemands persoonlijkheid past. Veel persoonlijkheidstests die bij loopbaanadvies worden gebruikt, zijn gebaseerd op de Big Five persoonlijkheidstheorie.

De vijf persoonlijkheidskenmerken uit de Big Five persoonlijkheidstheorie zijn extraversie, vriendelijkheid, emotionele stabiliteit, ordelijkheid en openheid. Op basis van iemands score op deze vijf persoonlijkheidskenmerken krijg je een goed beeld van iemands persoonlijkheid.

1. Extraversie

Hoe extravert is iemand? De score op deze schaal laat zien in welke mate iemand behoefte heeft aan contact met andere mensen. Introverte mensen werken liever meer op zichzelf en extraverte mensen hebben meer behoefte aan contact met anderen en houden meer van afwisseling.

2. Vriendelijkheid

Deze schaal wordt ook wel altruïsme genoemd en laat zien in welke mate iemand van nature meer van zijn of haar eigen belang uitgaat of meer oog heeft voor de belangen van anderen. Een lagere score op deze schaal maakt iemand competitiever en minder inschikkelijk. Een hogere score betekent dat iemand over het algemeen wat socialer en milder is.

3. Emotionele stabiliteit

In sommige versies wordt deze schaal ook wel neuroticisme genoemd. Is iemand van nature kalm en niet snel van het stuk te brengen (emotioneel stabiel) of is iemand van nature wat gevoeliger, sensitiever en sneller (over)bezorgd?

4. Ordelijkheid

Deze schaal wordt ook wel gewetensvolheid of zorgvuldigheid genoemd. Is iemand van nature erg geordend, altijd op tijd, structureel en systematisch? Of is iemand wat flexibeler en soms wat chaotisch?

5. Openheid

Met openheid wordt bedoeld in welke mate iemand openstaat voor nieuwe ervaringen. Is de persoon van nature fantasierijk, vol met ideeën en benieuwd naar hoe het anders kan? Of is iemand wat traditioneler ingesteld?

Voor veel mensen is het zo dat ze hoog of laag scoren op slechts één of twee kenmerken, terwijl ze op de andere schalen rond het gemiddelde scoren. Voor een wat uitgebreidere analyse van de Big Five persoonlijkheid van je kandidaat of medewerkers is er ook een uitgebreide Big Five persoonlijkheidstest beschikbaar.

Voorbeeldrapport: Bridge Personality Quickscan

Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Personality Quickscan.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de persoonlijkheidstesten van TestGroup? Neem dan hier contact met ons op.

Persoonlijkheidsprofielen bestellen

Je kunt hier The Bridge Personality Quickscan voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer persoonlijkheidsprofielen afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Ervaring van Aeres Agree met The Bridge Personality