020 - 262 1630

Online sales test

Wordt u op straat wel eens aangesproken om een krantenabonnement af te sluiten? En krijgt u ’s avonds soms een telefoontje om uw internetpakket uit te breiden? Dan hebben verkopers die aardig, extravert, emotioneel stabiel en meegaand zijn de meeste kans u iets te verkopen.

Wetenschappelijke onderzoek naar sales assessments

Testuitgever TestGroup heeft onderzoek gedaan naar het voorspellen van verkoop- of salesresultaten met online sales testen.

Enkele punten uit het onderzoek:

 • Een online sales test kan goed worden gebruikt om verkoopprestaties te voorspellen.
 • Verkopers die hoog scoren op bepaalde factoren blijken meer te verkopen en een betere algemene beoordeling van hun managers te ontvangen.
 • Specifieke eigenschappen zoals het bijhouden van een verkoopadministratie blijken juist weer beter voorspeld te worden door specifieke karaktertrekken zoals detailgerichtheid.
 • Ook verkopers die openstaan voor nieuwe ervaringen blijken het goed te doen.

Waarom

De online sales test zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat voor u op een rij in een overzichtelijk en compact rapport. In het rapport tref jw scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de vier verkooptypes.

De zes stappen van verkoop

In welke fase van het verkoopproces blinkt je kandidaat uit? In het salesrapport staan scores van de kandidaat op de zes verkoopstappen: (1) Plannen & voorbereiden, (2) Contact leggen, (3) Behoefte creëren, (4) Oplossingen presenteren, (5) De deal maken en (6) Relatiebeheer.

De vier verkooptypes

Welk verkooptype is de kandidaat? In het salesrapport zie je scores van de kandidaat op de vier verkooptypes: Hunter, Consultant, Farmer en Negotiator.

 • Alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij;
 • Je krijgt een overzichtelijk en compact rapport;
 • In het rapport tref je scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de vier verkooptypes;
 • Online, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd;
 • Tarieven v.a. € 95,-!

Kenmerken

De online sales test is een online assessment dat niet alleen inzicht geeft in persoonlijkheid, werkgedrag en competenties, maar ook het salestype van uw verkoper in kaart brengt. Is uw medewerker een Hunter, een Farmer, een Consultant of een Negotiator? Zal uw medewerker in de  planningsfase hoge ogen gooien, of juist uitblinken in het maken van de deal? Het online sales assessment is het instrument wanneer u snel, maar ook op een duidelijke en betrouwbare manier antwoorden op deze vragen wenst.

Voorbeeldrapporten

Bij het afnemen van de online sales test krijg je twee rapporten; het sales rapport en een uitgebreid persoonlijkheidsrapport. Zo krijg je een volledig beeld van de sales skills van je kandidaat. Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij het online sales assessment beschikbaar in veel talen. Uiteraard adviseren wij je graag over het toepassen van het online sales assessment voor een specifieke sales functie.

Video: Online sales test

Ben je op zoek naar de perfecte test om je sales kandidaten te selecteren?Met het Bridge sales assessment kun je jouw onderbuikgevoel onderbouwen met gevalideerde wetenschap. Zo voorkom je dat je een 'false-positive' aanneemt. Met het Bridge sales assessment selecteer je de kandidaat met het meeste sales talent. Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€125
€109
€109
€155
€125
€109
€109
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€320
€290

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2250
€2250
€2250
€1750
€1795

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants