020 - 262 1630

Online sales test

Wordt u op straat wel eens aangesproken om een krantenabonnement af te sluiten? En krijgt u ’s avonds soms een telefoontje om uw internetpakket uit te breiden? Dan hebben verkopers die aardig, extravert, emotioneel stabiel en meegaand zijn de meeste kans u iets te verkopen.

Wetenschappelijke onderzoek naar sales assessments

Testuitgever TestGroup heeft onderzoek gedaan naar het voorspellen van verkoop- of salesresultaten met online sales testen.

Enkele punten uit het onderzoek:

 • Een online sales test kan goed worden gebruikt om verkoopprestaties te voorspellen.
 • Verkopers die hoog scoren op bepaalde factoren blijken meer te verkopen en een betere algemene beoordeling van hun managers te ontvangen.
 • Specifieke eigenschappen zoals het bijhouden van een verkoopadministratie blijken juist weer beter voorspeld te worden door specifieke karaktertrekken zoals detailgerichtheid.
 • Ook verkopers die openstaan voor nieuwe ervaringen blijken het goed te doen.

Waarom

De online sales test zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat voor u op een rij in een overzichtelijk en compact rapport. In het rapport tref jw scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de vier verkooptypes.

De zes stappen van verkoop

In welke fase van het verkoopproces blinkt je kandidaat uit? In het salesrapport staan scores van de kandidaat op de zes verkoopstappen: (1) Plannen & voorbereiden, (2) Contact leggen, (3) Behoefte creëren, (4) Oplossingen presenteren, (5) De deal maken en (6) Relatiebeheer.

De vier verkooptypes

Welk verkooptype is de kandidaat? In het salesrapport zie je scores van de kandidaat op de vier verkooptypes: Hunter, Consultant, Farmer en Negotiator.

 • Alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij;
 • Je krijgt een overzichtelijk en compact rapport;
 • In het rapport tref je scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de vier verkooptypes;
 • Online, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd;
 • Tarieven v.a. € 95,-!

Kenmerken

De online sales test is een online assessment dat niet alleen inzicht geeft in persoonlijkheid, werkgedrag en competenties, maar ook het salestype van uw verkoper in kaart brengt. Is uw medewerker een Hunter, een Farmer, een Consultant of een Negotiator? Zal uw medewerker in de  planningsfase hoge ogen gooien, of juist uitblinken in het maken van de deal? Het online sales assessment is het instrument wanneer u snel, maar ook op een duidelijke en betrouwbare manier antwoorden op deze vragen wenst.

Voorbeeldrapporten

Bij het afnemen van de online sales test krijg je twee rapporten; het sales rapport en een uitgebreid persoonlijkheidsrapport. Zo krijg je een volledig beeld van de sales skills van je kandidaat. Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij het online sales assessment beschikbaar in veel talen. Uiteraard adviseren wij je graag over het toepassen van het online sales assessment voor een specifieke sales functie.

Video: Online sales test

Ben je op zoek naar de perfecte test om je sales kandidaten te selecteren?Met het Bridge sales assessment kun je jouw onderbuikgevoel onderbouwen met gevalideerde wetenschap. Zo voorkom je dat je een 'false-positive' aanneemt. Met het Bridge sales assessment selecteer je de kandidaat met het meeste sales talent. Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Tests en online assessments aanvragen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen​ voor je kandidaat of medewerker​.
 • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.
 • Wij zetten de test of online assessment altijd binnen 30 minuten klaar.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Wil je weten welke test of online assessment het beste bij jouw vraag aansluit? Neem dan even contact met ons op.

Tests

Aantal

Assessments

Aantal

Trainingen

Aantal

Boeken

Aantal

Jouw gegevens

We gaan direct aan de slag. Binnen 30 minuten staat de test of online assessment klaar.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Voor ons bieden de uitkomsten van The Bridge Personality niet alleen inzichten bij het werven. Ze vormen ook een leidraad voor de lange termijn, zowel voor de leidinggevende als voor de ontwikkeling van de medewerker zelf”

Anne Huijgen

Young Group