020 - 262 1630

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot

Voorheen werd er tijdens werving- en selectietrajecten bij GP Groot nog wel eens een mismatch gemaakt. Die mismatch zat dan niet in zaken als opleiding en skills, maar in persoonlijkheid. Mensen verlieten de organisatie omdat ze niet de juiste persoonlijkheid voor de functie hadden, of omdat ze zich niet thuis voelden in de bedrijfscultuur. Maar…

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot
“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”
Marja Kramer, recruiter - Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot

GP Groot werkt in drie marktsegmenten: inzameling en recycling, brandstoffen en oliehandel, en infra en engineering. “En hoewel onze activiteiten heel divers lijken, werken we allemaal samen aan hetzelfde doel: een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst”, vertelt Kramer. “Daarbij hebben we de ambitie om de beste te zijn, niet per se om de grootste te worden. Toch zijn we al met bijna duizend collega’s.”

Meer diepgang tijdens sollicitatiegesprekken

Sinds eind 2014 wordt tijdens het werven en selecteren van nieuwe medewerkers de persoonlijkheidstest van TestGroup ingezet: The Bridge Personality. Kramer: “De keuze is op deze test gevallen omdat de rapportages die eruit rollen heel helder en makkelijk te lezen zijn, ongeacht het opleidingsniveau van de kandidaat. Dat laagdrempelige past goed bij onze organisatie, en kandidaten zijn er ook blij mee. Ze vinden de test interessant omdat het ze dwingt om écht goed over zichzelf na te denken, maar het is vooral ook lekker praktisch, to the point en begrijpelijk. We zetten de test inmiddels in voor de meerderheid van de kantoorfuncties. Kandidaten die doorgaan voor een tweede gesprek nodig ik uit om online de test te maken. De uitslag bespreken we tijdens het tweede gesprek, waar ook de vacaturehouder bij aanschuift. Door de testuitslag krijgt dat gesprek direct diepgang. Onze vraagstelling wordt beter, we kunnen doorvragen en de kandidaat heeft concrete handvatten om dingen toe te lichten.”

Intrinsieke motivatie én persoonlijkheid naar boven

In de test komen verschillende onderwerpen aan bod, denk aan netwerken, planmatig werken en resultaatgerichtheid. Kramer: “Als bij een kandidaat uit de test blijkt dat hij graag tot in detail plant, dan kan ik tijdens het gesprek checken hoe hij omgaat met onverwachte wendingen. En als een kandidaat accountmanager wel de juiste opleiding en vaardigheden heeft maar uit de test blijkt dat zij niet van netwerken houdt, is dat ook reden om door te vragen. Soms kom je dan samen tot de conclusie dat de functie niet goed past. Dat is prima, want ik wil niet iemand aannemen die vervolgens constant zijn of haar gedrag moet aanpassen om de functie te kunnen dragen. GP Groot is verder een pragmatische organisatie met veel doeners. Kandidaten die heel strategisch zijn, blijken vaak op lange termijn een ongelukkige match. Ook dat halen we met de test naar boven. Met The Bridge Personality persoonlijkheidstest zien we dus of iemand intrinsiek gemotiveerd is én qua persoonlijkheid bij ons bedrijf past. Dat is ook voor de kandidaat belangrijk. We vragen mensen om hun zekerheid op te zeggen en met ons het avontuur aan te gaan. Daar moet je niet te licht over denken.”

“Tijd is schaars, en TestGroup snapt dat”

En niet alleen de ervaringen met The Bridge Personality, maar ook met TestGroup als organisatie zijn volgens Kramer erg positief. “Het platform rondom de test is heel gebruiksvriendelijk en daardoor ben ik zelfredzaam. Maar kom ik ergens niet uit of zie ik vreemde dingen in een testuitslag, dan weet ik dat ze voor me klaarstaan. Als ik een vraag stel krijg ik altijd binnen no-time een goed antwoord. Die korte lijnen en die snelheid zijn in werving- en selectietrajecten enorm belangrijk. Ik hik altijd tegen een deadline aan: de laatste dag van de maand, in verband met de opzegtermijn. Tijd is in mijn werk dus altijd schaars. Het is heel prettig om samen te werken met een partij die dit als geen ander snapt. En die partij is TestGroup.”

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants