020 - 262 1630

Assessment test

Een assessment test is een psychologisch onderzoek dat inzicht geeft in de geschiktheid van een (toekomstige) medewerker voor een bepaalde rol of functie en/of de mogelijkheden voor ontwikkeling. Afhankelijk van de selectie- of ontwikkelvraag en de zwaarte van de functie wordt een passende set met testen samengesteld. Onderdelen zijn bijvoorbeeld: persoonlijkheidsvragenlijsten, intelligentietests, en een loopbaantest.

De Bridge assessment test

De Bridge assessment test geeft je snel inzicht in de capaciteiten en competenties van medewerkers of sollicitanten. Ook kwaliteiten en aandachtspunten, inclusief concrete ontwikkeltips, komen in beeld. Naast inzicht in de intelligentie, competenties en drijfveren van de deelnemer, krijg je ook inzicht in de match tussen de competenties van de deelnemer en de vereisten van de functie.

 • De assessment test meet capaciteiten, persoonlijkheid en competenties;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wetenschappelijk onderbouwd, betrouwbaar en valide;
 • Beschikbaar op mbo- hbo- en wo-niveau;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;
 • Tarieven v.a. € 89,-!

Assessment test bestellen

Voor het aanmelden van een kandidaat voor een online assessment gelden geen wachttijden. Ons cliënt supportteam kan u direct helpen met het klaarzetten van een online assessment voor uw kandidaat. Daarnaast bent u flexibel in de keuze van een testlocatie, bij de kandidaat thuis of op kantoor. 

 • Je kunt via de bestelpagina een assessment test aanvragen;
 • Na je aanvraag nemen wij direct contact met je op om te overleggen welk type online assessment het beste bij je vraag aansluit;
 • Wij zetten het online assessment dezelfde dag nog voor je klaar;
 • Je kandidaat vult het online assessment in;
 • Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup consultant telefonisch door de rapporten gaan.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Alle Bridge-instrumenten zijn ontwikkeld door het research- & developmentteam van TestGroup, in samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland. TestGroup is gespecialiseerd in het voorspellen van werkgedrag met persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten. Wij adviseren wereldwijd organisaties over het toepassen van online assessments. TestGroup publiceert samen met universiteiten wetenschappelijke artikelen over online assessments. Via deze link kunt u één van onze onderzoeken bekijken. Heeft u vragen over het gebruik van online assessments?  U kunt contact opnemen met TestGroup Amsterdam op nummer 020-2621630.

Voorbeeldrapporten assessment test

Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij de beschikking over zeer veel verschillende online assessments in veel talen. Zo kun u kiezen uit een persoonlijkheidstest, competentietest, capaciteitentest, een loopbaantest of een sales test. U kunt zelf aangeven welke test u in het online assessment wilt opnemen. Uiteraard adviseren wij u graag over de geschikte test voor een specifieke functie.

Video: Assessment test

Wil je in eigen beheer een assessment test afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig assessment testen afnemen. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Tests en online assessments aanvragen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen.
 • Vandaag nog getest: wij zetten de test of online assessment altijd binnen 1 uur klaar.
 • Wil je weten welke test of online assessment het beste bij je vraag aansluit? Neem dan even contact met ons op.
 • Ben je benieuwd naar de prijzen? Kijk dan even op de prijzenpagina.

Tests

Aantal

Assessments

Aantal

Trainingen

Aantal

Boeken

Aantal

Jouw gegevens

Na ontvangst van je aanvraag nemen wij op korte termijn contact met je op.

In 4 stappen: je kandidaat vandaag getest

Kies eenvoudig de juiste test of online assessment uit ons praktische overzicht. Bestel je test of online assessment via de handige bestelpagina. Voor een online assessment gelden geen wachttijden. Je kandidaat wordt direct getest. Na het invullen door de kandidaat is het rapport direct beschikbaar. Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup consultant telefonisch door de rapporten gaan.

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building