020 - 262 1630

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality

Hoogopgeleide IT-professionals verbinden aan de juiste organisaties. Dat is waar Vibe Group zich dagelijks voor inzet, zowel binnen de Nederlandse grenzen als daarbuiten. Vanuit de vier merken die vallen onder Vibe Group, kunnen klanten zeer specialistisch worden ondersteund bij hun IT-vraagstukken. ‘We werken met het hoogste segment van de markt, dus je moet kunnen sparren met klanten en kandidaten op een bepaald niveau’, zegt Dietske Koolhaas van Vibe Group. Als Manager Talent & Acquisition is ze verantwoordelijk voor de instroom van commercieel talent binnen de organisatie. Sinds vier jaar maken ze daarbij gebruik van The Bridge Personality persoonlijkheidstest en het Bridge Personality sales rapport van TestGroup.

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality
“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”
Dietske Koolhaas - Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality

‘We vinden het belangrijk dat onze sales consultants een echte ondernemersmindset hebben. Om dit te toetsen, is The Bridge Personality persoonlijkheidstest een vast onderdeel van het sollicitatieproces na een eerste kennismakingsgesprek op kantoor. In samenwerking met TestGroup, hebben we hiervoor een competentieprofiel op maat gemaakt. Online assessments geven daarbij natuurlijk geen garanties, maar wel inzicht. Je wordt in zo’n test vergeleken met een grote groep sales professionals. Dat geeft ons inzicht in wat  voor type persoon iemand is en waar nog mogelijkheden liggen om te groeien.

“Online assessments geven geen garanties, maar wel inzicht”

Voordelen voor de kandidaat

‘Bovendien laat je aan de kandidaat zien dat je iemand professioneel door het sollicitatieproces heen wilt leiden. Er is daarbij geen goed of fout, het gaat er gewoon om wie je bent als persoon. Maar als je er tijdens het proces achter komt dat iemand echt niet past in een salesfunctie, dan moet je daarover eerlijk kunnen zijn tegen elkaar. Dan is het wel fijn dat je dat vooraf kunt toetsen.’ Met de schaarste op de arbeidsmarkt is Dietske niet bang dat een kritisch sollicitatieproces ervoor zorgt dat geschikte kandidaten vinden nóg moeilijker wordt. ‘Voor ons zijn de online assessments echt een meerwaarde in het proces. Wij zijn sowieso al heel kritisch op de mensen die we spreken en verwachten een bepaalde volwassenheid. Iemand moet resultaatgericht zijn, leergierig, open staan voor feedback en een ‘nee’ om kunnen zetten in een ‘ja’. In het rapport zien we hoe iemand op deze competenties scoort. De uitkomst is meestal een bevestiging van het kennismakingsgesprek. We gebruiken The Bridge Personality daarnaast als instrument om in te gaan op voorbeeldsituaties. Een test geeft je dus de objectieve uitkomst, maar het gesprek heb je nodig voor de verdieping. Het is belangrijk dat de teammanagers deze assessments ook goed kunnen interpreteren en op basis daarvan die gesprekken kunnen voeren. We hebben daarom begin dit jaar opnieuw een 1-daagse Bridge kwalificatietraining gehad van TestGroup en ons competentieprofiel laten updaten. De samenwerking is hierbij altijd prettig.

“De samenwerking met TestGroup is altijd prettig”

Nieuw talent binnenhalen

Alleen een gedegen sollicitatieproces is uiteraard niet voldoende voor het vinden van goed salespersoneel. Ook voor Vibe Group is dat een uitdaging. Maar deze high performance organisatie zit zelf met de handen aan het stuur om de juiste kandidaten te vinden én te behouden. ‘We hebben een cultuur met jonge, gedreven en  gemotiveerde mensen, en daar zorgen we goed voor. Naast het vieren van successen en het stimuleren van een gezonde leefstijl, onderscheiden we ons vooral door een hele professionele learning & development afdeling. Hierdoor kunnen we jonge mensen volledig intern opleiden. We bieden iemand de kans om zich helemaal te specialiseren en daarin heel succesvol te worden. Dit maakt ook dat mensen graag bij ons op gesprek komen. Regelmatig worden kandidaten daarbij door een medewerker van Vibe Group aangedragen. Dat betekent niet alleen dat ze enthousiast zijn over die persoon, maar ook over Vibe Group. Dat is echt een compliment.’

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants