020 - 262 1630

Beroepskeuzetest havo/vwo

Ontdek welke beroepen bij jouw interesses en vaardigheden passen en doe de meest gebruikte professionele beroepskeuzetest voor havo en vwo scholieren. Beschikbaar op mbo-, hbo-/bachelor- en wo-/master-niveau. Je kunt deze test los bestellen (per deelnemer) of afnemen via een voordelig abonnement. Het beroepskeuzerapport is direct na afloop beschikbaar.

Wat is een professionele beroepskeuzetest voor havo en vwo scholieren?

Met een professionele beroepskeuzetest voor havo/vwo kunnen havo en vwo scholieren achterhalen welke studie het meest geschikt is. Deze test bevat 321 vragen die gericht zijn je op interessegebieden en passende beroepen. Een zeer uitgebreide test dus waarvoor je even de tijd zal moeten nemen. Het invullen van de test duurt ongeveer 35 minuten. Na het invullen van de test krijg je een uitgebreid en betrouwbaar beroepskeuzerapport. Dit rapport geeft aan welke hbo- en wo-/master- opleidingen het beste bij jou passen.

Een wetenschappelijk ontwikkelde havo/vwo beroepskeuzetest

De beroepskeuzetest van TestGroup is een uitgebreide en wetenschappelijk onderbouwde tool die een diepgaande analyse van studievoorkeuren mogelijk maakt. Vergeleken met gratis beroepskeuzetests biedt deze professionele test een beter inzicht om de juiste studie te kiezen.

De studiekeuzetest hbo/vwo geeft antwoord op vragen als: welke opleiding past het beste bij mij? Wat vind ik belangrijk in een baan? Wat vind ik belangrijk in een opleiding? Deze test maakt gebruik van twee wetenschappelijke loopbaanmodellen: de RIASEC-codes van Holland en de loopbaanankers van Schein. Het is de meest uitgebreide beroepskeuzetest havo en vwo die in Nederland verkrijgbaar is.

Bestellen: beroepskeuzetest voor havo en vwo

 • Je kunt hier de beroepskeuzetest voor havo en vwo bestellen;
 • Kies 'Studiekeuzetest HBO/WO' op de bestelpagina;
 • Je bestelling wordt binnen 30 minuten verwerkt;
 • Na je bestelling krijg je een link voor het online invullen van de test;
 • Na afloop wordt het beroepskeuzerapport per e-mail aan je verzonden;
 • Ook beschikbaar in het Engels.

Voorbeeldrapport: beroepskeuzetest havo/vwo

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de beroepskeuzetest voor havo/vwo. In het rapport worden je scores weergegeven op 200 hbo-beroepen en 200 wo-/master-beroepen. Vervolgens worden je voorkeuren voor alle hbo-studies en wo-/master-studies van Nederland weergegeven, van hoog naar laag. Deze beroepskeuzetest is genormeerd, dat betekent dat jouw scores zijn vergeleken met 500 andere havo/vwo scholieren. Met deze wetenschappelijke techniek kan exact worden bepaald wat voor jou de beste studiekeuze is.

Voorbeeldpagina uit het havo/vwo beroepskeuzerapport

Kenmerken van de havo/vwo test voor beroepskeuze

De beroepskeuzetest havo/vwo helpt scholieren en studenten bij het maken van een beroepskeuze. Deze test kan worden besteld door particulieren, maar wordt ook veel gebruikt door loopbaanadviseurs, scholen en organisaties.

 • Geeft je een overzicht van de hbo-/wo-opleidingen die bij jou passen (van hoog naar laag);
 • Kwaliteit: gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek;
 • Relatief gunstige en beperkte investering;
 • The Bridge Career kan zowel door bedrijven als door particulieren afgenomen worden.

Beroepskeuzetest gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Onze beroepskeuzetest voor havo en vwo is gemaakt door de wetenschappers van TestGroup, samen met de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Bij TestGroup zijn we experts in het voorspellen van hoe mensen zich op het werk zullen gedragen door middel van persoonlijkheidstests, loopbaantests en intelligentietests. We helpen organisaties over de hele wereld met het gebruik van online assessments en werken ook samen met universiteiten om wetenschappelijke artikelen over online assessments te publiceren.

Voorbeeldrapport : studierichting kiezen voor havo en vwo

Het beroepskeuzerapport voor havo/vwo omschrijft jouw voorkeuren op meer dan 200 hbo/wo beroepen hbo/wo-studies. Jouw opleidingen en beroepen worden van hoog naar laag weergeven, je weet zo precies welk beroep voor jou bovenaan staat. Met dit rapport ben je in staat op de best passende studierichting te kiezen als je op havo of vwo zit.

Video: een studie kiezen met een beroepskeuzetest havo/vwo

Met de havo/vwo beroepskeuzetest van TestGroup ontdek je de studierichting die het best aansluit bij jouw interesses. Deze test is de meest diepgaande van zijn soort in Nederland, ontwikkeld op wetenschappelijke basis, in samenwerking met toonaangevende universiteiten. De test onderzoekt je affiniteit met alle actuele hbo- en wo-studies in Nederland, zodat je een keuze kunt maken die zowel relevant als actueel is.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Voor ons bieden de uitkomsten van The Bridge Personality niet alleen inzichten bij het werven. Ze vormen ook een leidraad voor de lange termijn, zowel voor de leidinggevende als voor de ontwikkeling van de medewerker zelf”

Anne Huijgen

Young Group