020 - 262 1630

De nr. 1 beroepentest

De beroepentest van TestGroup is al 10 jaar de meest gebruikte beroepentest door bedrijven, organisaties en particulieren in Nederland en België. Beschikbaar op mbo-, hbo- en wo/master-niveau. Je kunt deze test los bestellen (per kandidaat) of afnemen via een voordelig abonnement. Na het invullen is het rapport is direct beschikbaar.

Wat is een beroepentest?

Een beroepentest geeft jou inzicht in welk beroep of opleiding het beste bij jou past. Daarom wordt een beroepentest dus ook veel gebruikt door coaches, loopbaanadviseurs en werkzoekenden. De beroepentest van TestGroup de meest gebruikte beroepentest voor loopbaankeuze, beroepskeuze en studiekeuze. Deze test is op mbo-, hbo en wo-niveau beschikbaar. Voor bedrijven, organisaties en particulieren. 

Hoe werkt de beroepentest?

Deze professionele beroepentest geeft antwoord op vragen als: welk beroep past het beste bij mij? Wat vind ik belangrijk in een (nieuwe) baan? Wat vind ik belangrijk in een (nieuwe) studie? Deze test maakt gebruik van twee wetenschappelijke loopbaanmodellen: de RIASEC-codes van Holland en de loopbaanankers van Schein. De beroepentest bestaat uit 312 vragen, een deelnemer is ongeveer 25 minuten met de test bezig. Het rapport is direct na afloop beschikbaar.

beroepentest

Beroepentest bestellen: direct aan de slag

 • Je kunt hier een professionele beroepentest bestellen;
 • Beschikbaar voor bedrijven, organisaties en particulieren;
 • Selecteer 'Loopbaantest HBO/WO' of 'Beroepskeuzetest MBO' op de bestelpagina;
 • Wij zetten de beroepentest dezelfde dag nog voor je klaar;
 • Na afloop wordt het rapport direct per e-mail aan je verzonden;
 • Grote afname? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform.

Voorbeeldrapporten: beroepentest

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de beroepentest hbo/wo. In dit rapport staan scores op vrijwel alle hbo- en wo-beroepen. Daarnaast wordt de voorkeur op alle hbo- en wo/master-opleidingen in Nederland weergegeven, van hoog naar laag. In het rapport van de beroepentest mbo staan scores op 232 mbo-beroepen en 320 mbo-opleidingen, scores op de 8 loopbaanankers en natuurlijk ook de Holland Code.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Kenmerken van de test: hoe wordt jouw perfecte beroep gevonden?

Een beroepentest helpt mensen bij het vinden van een nieuwe baan of opleiding. Deze test wordt toegepast door interne en externe loopbaanadviseurs, van zzp'ers tot grote organisaties. Deze test wordt gebruikt voor ontwikkeling, loopbaanadvies, mobiliteit, re-integratie en outplacement.

 • De meest uitgebreide beroepentest van Nederland en België;
 • Beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau;
 • Duur: 35 minuten;
 • Geen wachttijden, vandaag nog getest;
 • Het rapport is direct beschikbaar;
 • Ook beschikbaar in het Engels;
 • Geeft inzicht in de mogelijkheden voor het vervolg van je loopbaan;
 • Geeft je een overzicht van de mbo-/hbo-/wo-opleidingen die bij jou passen (van hoog naar laag);
 • Ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht;
 • Gunstige prijs.

De beroepentest: een kompas voor studie- en carrièrekeuzes

Een beroepentest is een veelzijdig hulpmiddel dat zowel voor scholieren als werkenden van grote waarde kan zijn. Scholieren gebruiken het bij de keuze van een vakkenpakket (als profielkeuzetest) of studierichting (als studiekeuzetest), terwijl werkenden het inzetten om na te gaan of ze wel in het juiste werkveld zitten. Het is niet ongewoon dat je pas na enige werkervaring of bij veranderende interesses ontdekt dat een andere richting beter bij je past. Bij twijfels over de juiste beroepskeuze of studierichting kan een beroepentest verhelderend werken. Deze test koppelt je interesses en vaardigheden aan passende beroepsmogelijkheden, wat leidt tot een beter begrip van je eigen ambities en mogelijkheden.

De beroepentest omvat een reeks vragen over je persoonlijkheid, interesses, voorkeuren en capaciteiten. Het doel is om te ontdekken welke beroepen goed bij je passen en welke minder. Verrassend genoeg komen er soms beroepen uit de test die je zelf nog niet had overwogen, wat nieuwe inzichten en kansen biedt. Persoonlijkheidsvragen worden als essentieel beschouwd, omdat ze helpen in te zien welke beroepen passen bij jouw karakter en voorkeuren. Zo kan iemand die minder zelfverzekerd is, minder geneigd zijn tot leidinggevende functies, terwijl iemand die graag met mensen omgaat, wellicht niet de hele dag achter een bureau wil zitten. Soms wordt naast de beroepentest ook een persoonlijkheidstest afgenomen. Deze combinatie kan je helpen beter geïnformeerde keuzes te maken over je toekomstige loopbaan.

Het is belangrijk om te onthouden dat een beroepentest niet bindend is. Het is een advies gebaseerd op jouw antwoorden, en het is mogelijk dat je je niet volledig kunt vinden in de uitkomst. In zo'n geval is het nuttig om na te denken over de redenen waarom bepaalde suggesties niet aanspreken. Vaak is de uitkomst algemeen en gericht op een sector in plaats van een specifiek beroep. Als de gesuggereerde sector je aanspreekt, is het vervolgens aan jou om je verder te verdiepen in de specifieke beroepen binnen die sector, om zo te ontdekken welke opties het beste bij je passen.

Bepaal jouw beste beroep met een beroepentest

Als je overweegt welke carrièrestap het beste bij je past, wat je belangrijk vindt in een nieuwe functie of studie, dan kan een professionele beroepentest waardevolle inzichten bieden. Deze test is beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau. Als je twijfelt of je huidige baan werkelijk aansluit bij jouw interesses, kan een beroepentest helpen om de meest passende carrièremogelijkheden te identificeren. Het is een nuttig instrument om een weloverwogen beslissing te nemen over je loopbaan.

Voorbeeldrapport: op welk beroep of studie haal jij de hoogste score?

Het beroepenrapport omschrijft jouw voorkeuren op meer dan 200 mbo-/hbo-/wo-beroepen en mbo-/hbo-/wo-studies. Jouw opleidingen en beroepen worden van hoog naar laag weergegeven, je weet zo precies welk beroep voor jou bovenaan staat. In het rapport staan ook je scores op 8 loopbaanankers. Loopbaanankers zijn zaken die jij belangrijk vindt in je werk en opleiding. Ben je nieuwsgierig naar jouw rapport? Vul dan dit beroepen assessment in.

Video: Kies je beroep met een beroepentest

Als je op zoek bent naar antwoorden op je carrièregerelateerde vragen, dan is de beroepentest van TestGroup perfect voor jou. Dit is de meest uitgebreide professionele beroepentest die beschikbaar is in Nederland en daarbuiten. De test analyseert jouw voorkeuren voor alle mbo-, hbo- en wo-opleidingen in Nederland en wordt voortdurend geactualiseerd om ervoor te zorgen dat je een beroep kunt kiezen dat relevant is in de huidige arbeidsmarkt.

Veelgestelde vragen over het gebruik van een beroepentest

 • Wat is het verschil tussen een gratis test en een professionele beroepentest?

 • Een professionele beroepentest is veel uitgebreider dan een gratis test en is ook wetenschappelijk ontwikkeld. Een professionele test wordt ook gebruikt door loopbaanadviseurs en coaches, die gebruiken geen gratis test. Een gratis test is een korte vragenlijst en gaat je niet helpen om de baan te vinden die bij jou past. Als jij nog twijfelt over wat je wil worden later, kun je beter een erkende beroepentest doen zoals The Bridge Career.

 • Wat is de beste beroepentest?

 • The Bridge Career is de meest uitgebreide beroepentest in Nederland. De test maakt gebruik van twee wetenschappelijke modellen, de Holland codes en de loopbaanankers van Schein, en kan zo een heel betrouwbaar antwoord geven op loopbaanvragen. Niet voor niets wordt onze test veel gebruikt door hr-professionals bij loopbaanadvies, re-integratie en outplacement.

  Het rapport dat je als testkandidaat ontvangt, omschrijft jouw voorkeuren op meer dan 200 beroepen en studies. De opleidingen en banen die volgens deze test bij je passen staan gesorteerd van hoog naar laag. Bovenaan staan de beroepen waar jij hoog op scoort en die dus het beste bij je passen. Bovendien staat in het rapport ook nog eens jouw score op de acht loopbaanankers, dat zijn zaken die voor jou belangrijk zijn op het vlak van opleiding en werk.

 • Hoe kan ik erachter komen óf en welk beroep bij mij past?

 • Een beroepentest kan antwoord geven op vragen rondom werk en opleiding. Wil je weten welke beroepen bij je passen of wil je meer inzicht in je carrièremogelijkheden, dan kan onze professionele test voor beroepen veel vragen voor je beantwoorden.

  The Bridge Career is er voor verschillende opleidingsniveaus en geeft een duidelijk antwoord op de vraag hoe je jouw loopbaan zou moeten vervolgen. Na afloop van de test ontvang je per e-mail een rapport met daarin een overzicht met alle mbo-, hbo- en wo-opleidingen die bij je passen, gesorteerd van hoog naar laag.

 • Waar kan ik de test doen?

 • Om de beroepentest te kunnen maken is geen speciale software nodig. De enige eisen zijn een up-to-date browser en een goed werkende internetverbinding. De test kan dus ook gewoon thuis worden ingevuld. Na het bestellen van de test, kun je vrijwel meteen aan de slag met de test voor beroepen. Daarbij is het belangrijk dat de test wordt gemaakt in een rustige omgeving zonder teveel afleiding.

 • Wat kosten deze beroepentesten?

 • De test wordt nu tijdelijk aangeboden voor een actieprijs van € 89,- (inclusief btw: € 107,69). Na het afronden van de beroepentest ontvang je per e-mail een uitgebreid rapport met de officiële testuitslag.

 • Voor wie is deze test voor het kiezen van een beroep geschikt?

 • De beroepentest is bedoeld voor iedereen die op het punt staat om een beslissing te nemen op het gebied van loopbaan en carrière. Dat kan het kiezen van een studie of opleiding zijn, maar ook wanneer er bijvoorbeeld wordt nagedacht over een carrièreswitch, bijvoorbeeld bij outplacement of re-integratie.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants