020 - 262 1630

De kleur groen in de 4-kleuren persoonlijkheidstest

Al 15 jaar is The Bridge Personality de meest gebruikte 4-kleuren persoonlijkheidstest door bedrijven en organisaties, zonder de vereiste van een licentie of voorafgaande training. Uitstekend geschikt voor het evalueren van teamdynamiek, met inbegrip van een gedetailleerd teamrapport. Onontbeerlijk voor HR en coaching, te bestellen per deelnemer of via een account op ons online assessment platform.

Met het gebruiksvriendelijke 4-kleurenmodel (blauw, rood, geel, en groen) biedt het inzichten in voorkeursgedrag. Deze test is cruciaal voor het verhogen van prestaties van individuen, teams en de hele organisatie, en voor het uitlichten van de competenties van je werknemers.

Wat maakt iemand 'groen'?

Mensen met een voorkeur voor 'groen' zijn vaak kalm, zorgzaam en ondersteunend. Ze zijn gericht op harmonie en stabiliteit in hun omgeving. Groene types zijn goed in luisteren, empathie en geduld. Ze vermijden vaak confrontaties en streven naar consensus en samenwerking.

Hoe reageert 'groen' op stress?

Onder stress kunnen mensen met een 'groene' stijl zich terugtrekken en passief worden. Ze kunnen moeite hebben met het aangaan van conflicten en vermijden liever stressvolle situaties. Stress komt vaak voor als ze gedwongen worden snel te handelen of als er een gebrek aan harmonie is.

Praten met 'groen'

Effectief communiceren met een 'groen' iemand vraagt om een vriendelijke, empathische en geduldige benadering. Het is belangrijk om de tijd te nemen en oprecht geïnteresseerd te zijn. Vermijd agressieve of dominante communicatiestijlen en wees open voor zijn of haar mening en gevoelens.

Wat drijft en wat beangstigt 'groen'?

Groene mensen worden gedreven door de behoefte aan stabiliteit, begrip en acceptatie. Ze willen zich verbonden voelen met anderen en bijdragen aan een positieve, ondersteunende werkomgeving. Hun angst is vaak gerelateerd aan conflict, abrupte veranderingen en het gevoel niet gewaardeerd of begrepen te worden.

Sterke en zwakke punten van 'groen'

De kracht van 'groen' ligt in hun vermogen om een ondersteunende en zorgzame omgeving te creëren. Ze zijn betrouwbaar en consistent. Echter, hun neiging om confrontatie te vermijden kan leiden tot een gebrek aan assertiviteit en moeite met het omgaan met verandering.

'Groen' op de werkplek

Op de werkvloer zijn 'groene' collega's vaak degenen die zorgen voor een goede sfeer en samenhang in het team. Ze zijn goed in het omgaan met mensen en kunnen helpen conflicten te vermijden of op te lossen. Het is belangrijk om hun behoefte aan stabiliteit en harmonie te erkennen. Door hun natuurlijke neiging tot zorg en ondersteuning te waarderen, kunnen 'groene' collega's een essentiële rol spelen in het welzijn en de samenwerking binnen een team.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality