020 - 262 1630

Doe-het-zelf teambuilding sessie, wat maakt een team succesvol?

woensdag 05 juni 2024

Geef een teambuilding sessie met een DIY pakket

Teambuilding sessies worden een steeds populairder middel voor brainstormen, communiceren en samenwerken. Of het nu gaat om een nieuw bedrijfsidee, project of programma. Als ze goed worden uitgevoerd, zijn ze zeer productief en een geweldige manier om het team erbij te betrekken, misschien op een manier die ze nog niet kennen. Als primair doel heeft een teambuilding sessie om tot een optimaal resultaat te komen wat te danken is aan het gehele team.

Wat maakt een team succesvol? TestGroup geeft je 6 eenvoudige tips voor het organiseren van een succesvolle doe-het-zelf teambuilding sessie. Ook bespreken we de doelen en hoe TestGroup bijdraagt aan een geslaagde teambuilding sessie.

6 Tips bij het organiseren van een succesvolle teambuilding sessie

1. Bepaal en communiceer de doelen

Zorg voorafgaand aan de teambuilding sessie dat je als organisator duidelijk de doelen van de teambuilding sessie bepaalt en deze deelt met de deelnemers. Op de dag van de teambuilding sessie is het een goed idee om het doel duidelijk op te schrijven zodat het voor alle teamleden zichtbaar is.

2. Bepaal het aantal deelnemers

Stel dat de teambuilding sessie bedoeld is om een complexer probleem te bespreken of te brainstormen. In dat geval wil je de training misschien beperken tot kleinere aantallen, dus 3-8 deelnemers. Gaat het om een algemener, wijdverspreid onderwerp of een interactieve teambuilding sessie, dan wil je dat alle teamleden aanwezig zijn, tot een maximum van 12 personen.

3. Agenda voorbereiden

Ten minste 48 uur voor de teambuilding sessie deel je als organisator de agenda met alle deelnemers. Vraag eventueel om commentaar/feedback, zodat je genoeg tijd hebt om op het laatste moment nog wijzigingen aan te brengen.

4. Kies een perfecte locatie

De locatie van teambuilding sessie is cruciaal. Idealiter, afhankelijk van de aard en het onderwerp, kan je deze het beste op een externe locatie houden. Omdat dit jezelf en jouw team fysiek weghoudt van afleidingen. Je hoeft niet gelijk een dure locatie te huren, je kan ook een vergaderruimte van een andere vestiging gebruiken. Wees daar creatief in.

5. Tools & hulpmiddelen voorbereiden

De juiste middelen en tools van tevoren bepalen is een belangrijke stap voor de voorbereiding van een succesvolle teambuilding sessie. Zorg voor voldoende pennen, markers, plaknotities, papier, tape, apparatuur en andere zaken die je nodig hebt voor de teambuilding. Dit zorgt voor een succesvolle betrokkenheid en deelname van alle teamleden.

Belangrijke regels tijdens de teambuilding sessie

Er zijn aantal een aantal basisregels waar iedereen zich aan moet houden tijdens een teambuilding sessie. Wanneer je als facilitator je eigen teamworkshop geeft, zorg dat de volgende regels worden nageleefd:

 • Begin op tijd
 • Luister naar elkaar
 • Blijf op schema
 • Vermijd nevengesprekken
 • Zet mobiele telefoons uit
 • Eindig op tijd
 • Maak plezier!

Doelen van de teambuilding sessie van TestGroup?

De Bridge Personality teambuilding sessie vergroot het inzicht in je eigen gedrag en dat van je collega’s. Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen duidelijk. Ook worden conflicten voorkomen waardoor het werk aangenamer is. Wanneer je met plezier met elkaar samenwerkt kom je ook toe een beter eindresultaat. En dat is natuurlijk wat je als bedrijf wilt bereiken. Een goede werksfeer, waarbij collega’s onderling goed samenwerken om te komen tot de een beter resultaat.

Elk teamlid ontvangt aan het eind van een teambuilding sessie zowel het Bridge Personality teamrapport als zijn of haar eigen persoonlijke Bridge Personality Color rapport.

Een teambuilding sessie van TestGroup levert de volgende resultaten op:

 • Bewustwording van jouw eigen voorkeursstijlen en die van je team.
 • Optimaliseert en verbetert de onderlinge communicatie in het team.
 • Benut de diversiteit van de teamleden.
 • Draagt bij aan de individuele groei van de teamleden.
 • Het erkennen en waarderen van de diversiteit tussen teamleden verbetert de samenwerking.
 • Creëert een prettige werkomgeving waarin ieders talent optimaal wordt benut.

Meer informatie over doe-het-zelfpakket teambuilding sessie

Wil je meer informatie ontvangen over de teambuilding sessie die TestGroup heeft ontwikkeld? Neem dan zeker eens contact met ons op. Het doe-het-zelfpakket teamworkshop is geschikt voor een groep van tenminste 3 en maximaal 12 collega’s.

Voor aanvang van de teambuilding ontvang je van elk teamlid het Bridge Personality Colour-rapport, welke de deelnemers nodig hebben tijdens de training. Daarnaast ontvangt iedereen het teamrapport. Aan de hand hiervan kan de workshop starten.

Met de instructies kan je deze DIY workshop soepel uitvoeren. Maar als je hulp nodig hebt, kunnen we deze workshop ook op afstand met je faciliteren en doorspreken. Neem daarvoor contact op met TestGroup. Weet je als HR manager, projectmanager of teamleider niet hoe je zelf de workshop moet uitvoeren? Geen probleem, wij helpen je daarmee.

Wil je ook je team hechter maken, beter leren kennen en zorgen dat de onderlinge communicatie optimaal verloopt? Vraag dan het doe-het-zelfpakket teambuilding sessie aan bij TestGroup en ga als team aan de slag.

Doe-het-zelfpakket teambuilding bestellen

 • Stap 1: Bestel hier een teambuilding doe-het-zelfpakket voor jouw team.
 • Stap 2: Een TestGroup-consultant neemt contact met je op om de teambuilding door te nemen.
 • Stap 3: Elke deelnemer vult The Bridge Personality in en ontvangt een persoonlijk Bridge Personality 4-kleuren rapport.
 • Stap 4: Het Bridge Personality Teamrapport wordt opgemaakt voor het gehele team.
 • Stap 5: Je ontvangt een startpakket voor de workshop met alle benodigde materialen, inclusief presentatiesheets.
 • Stap 6: Een TestGroup-consultant bespreekt de rapporten en sheets telefonisch of via Zoom met jou.
 • Stap 7: Je ontvangt alle materialen per post voor de workshop, inclusief handige boekjes per deelnemer en 4-kleurenkaartjes.
 • Stap 8: Jij en jouw team zijn klaar om de teamworkshop te volgen.

Video: doe-het-zelfpakket teambuilding sessie 

Wil jij de communicatie en samenwerking met je team versterken, bijvoorbeeld tijdens een teambuilding sessie? Met het teambuilding sessie doe-het-zelfpakket kun je nu je eigen Bridge Personality teamtraining organiseren. Je krijgt van TestGroup een doe-het-zelfpakket met daarin alle benodigde materialen om je training uit te voeren. Een TestGroup-consultant kan je assisteren bij het doornemen van de rapporten en de presentatie van de teambuilding.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot