020 - 262 1630

Test voor beroepskeuze: kies je beroep

Deze professionele test voor beroepskeuze is de meest gekozen test door bedrijven, instellingen en individuen in zowel Nederland als België. De test is toepasbaar op mbo-, hbo-/bachelor- en wo-/master-niveau. De test kan per kandidaat besteld worden, of je kunt ervoor kiezen om een voordelig abonnement te nemen. Het rapport wordt onmiddellijk na de test verstrekt.

Wat is een professionele test voor beroepskeuze?

Een professionele test voor beroepskeuze is zeer nuttig als je meer wilt weten over wat je nou echt wilt in je carrière. Er zijn zoveel banen beschikbaar op de arbeidsmarkt, met allemaal hun eigen taken en eisen. Het is gewoonweg onmogelijk om van alles op de hoogte te zijn. Daarom kan het best lastig zijn om te ontdekken welke beroepen echt bij jou passen en welke werkzaamheden aansluiten bij jouw unieke profiel. Met een beroepskeuzetest krijg je een beter beeld van wat er mogelijk is en wat goed bij jou zou kunnen passen.

Hoe werkt deze test?

De test voor beroepskeuze van TestGroup helpt je om een helder beeld te krijgen van je carrièremogelijkheden. Deze test is ontworpen voor functies op mbo-, hbo- en wo-niveau en is dus geschikt voor zowel studenten als volwassenen.

Deze uitgebreide beroepskeuzetest bestaat uit 321 vragen en neemt meestal ongeveer 25 minuten in beslag. Zodra je de test hebt voltooid, krijg je direct toegang tot je rapport. Zo krijg je onmiddellijk alle inzichten die je nodig hebt om een geïnformeerde beroepskeuze te kunnen maken.

Ben je benieuwd welk beroep of welke opleiding het beste bij jou past? Of ben je toe aan een switch in je loopbaan omdat je twijfelt je of je huidige baan wel aansluit bij wat jij écht leuk vindt? Doe dan een professionele test voor beroepskeuze. 

De professionele test voor beroepskeuze maakt gebruik van twee loopbaanmodellen: de RIASEC codes van Holland en de loopbaanankers van Schein. Met deze test krijg je inzicht in je carrièrevoorkeuren en loopbaanankers.

Bestellen: test voor beroepskeuze

 • Je kunt hier direct een test voor beroepskeuze bestellen;
 • Je kunt voor een bedrijf, organisatie of als particulier bestellen;
 • Selecteer de 'Loopbaantest HBO/WO' of de 'Beroepskeuzetest MBO' op de bestelpagina;
 • Wij zetten de test binnen 30 minuten voor je klaar;
 • Zodra je klaar bent met de test, ontvang je direct het rapport per mail;
 • Ga je veel tests afnemen? Dan is het handig en voordelig om ze zelf te beheren.

Voorbeeldrapport: professionele test voor beroepskeuze

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de professionele test voor beroepskeuze voor hbo/wo. Dit rapport biedt een overzicht van de scores op nagenoeg alle hbo- en wo-beroepen, en rangschikt de voorkeuren voor alle hbo- en wo-/master-opleidingen in Nederland in aflopende volgorde. Het rapport van de test voor mbo-beroepskeuze bevat scores op 232 mbo-beroepen en 320 mbo-opleidingen, de scores op de 8 loopbaanankers en tevens de Holland Code.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Voordelen van de professionele test voor beroepskeuze

 • Beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau;
 • Geeft inzicht in de mogelijkheden voor het vervolg van je loopbaan;
 • Geeft je een overzicht van de opleidingen die bij jou passen;
 • Ontwikkel je in een richting die echt bij je past;
 • Kwaliteit: gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek;
 • Relatief gunstige en beperkte investering.

Het doel van een professionele test voor beroepskeuze

Het doel van deze professionele test voor beroepskeuze is om je te laten nadenken over jezelf, je schoolkeuze, beroepskeuze en je loopbaan. Via deze test kun je er achter komen welk beroep (en dus welke opleiding) het beste bij je past. Het geeft inzicht in wie je bent, maar ook in je interesses, je competenties en je eigenschappen. Je wordt in de test aangemoedigd om actief te zoeken naar passende beroepen en functies.

Deze professionele test voor beroepskeuze bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. Een zeer uitgebreide test dus waarvoor je even de tijd zal moeten nemen. Maar: je beroepskeuze is een belangrijke stap en zeker de moeite waard om wat tijd aan te besteden. Zo voorkom je dat het verkeerde beroep wordt gekozen.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

De gespecialiseerde beroepskeuzetest van TestGroup is ontwikkeld door ons research- en developmentteam, in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen. We zijn experts op het gebied van onderzoek naar en toepassing van persoonlijkheidsvragenlijsten, intelligentietests en loopbaantests.

Onze ervaring en expertise wordt wereldwijd erkend, en we adviseren tal van organisaties over de toepassing van online assessments. Bovendien publiceren we samen met universiteiten wetenschappelijke artikelen over de thematiek van online assessments.

Voorbeeldrapporten: test voor beroepskeuze

Onze professionele test beroepskeuze identificeert jouw voorkeuren voor meer dan 200 mbo-, hbo- of wo-beroepen. Het resultaat biedt een heldere rangschikking van opleidingen en beroepen, waardoor je duidelijk kunt zien welk beroep jouw topprioriteit zou moeten zijn. In het rapport worden ook je scores op 8 verschillende loopbaanankers weergegeven. Deze loopbaanankers geven inzicht in de aspecten die jij essentieel vindt in je werk en opleiding.

Video: professionele test voor beroepskeuze

Met de professionele test voor beroepskeuze van TestGroup krijg je duidelijke antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele test voor beroepskeuze in Nederland en daarbuiten. Deze test onderzoekt je affiniteit met alle huidige mbo-, hbo- en wo-opleidingen in Nederland. De test wordt continu geüpdatet om ervoor te zorgen dat de voorgestelde beroepen up-to-date en relevant zijn.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants