020 - 262 1630

Pre-employment assessment test

De pre-employment assessment test en tool van TestGroup maakt het mogelijk om kandidaten nauwkeurig en snel te beoordelen en hun geschiktheid voor de organisatie te bepalen. Het is het meest gebruikte pre-employment assessment door organisaties in Nederland en België.

Wat is een pre-employment assessment test?

Een goede pre-employment assessment test of tool moet duidelijke en objectieve informatie bieden waarop je kunt vertrouwen bij het nemen van wervingsbeslissingen. Met zo'n tool kan jouw organisatie snel high-performers identificeren, de kosten van inhuren verlagen en gebieden herkennen die verdere coaching en ontwikkeling nodig hebben.

Een pre-employment assessment tool verwijst naar de assessment software die het selectieproces probeert te automatiseren. Zo'n tool is gebaseerd op inzichten om een nauwkeurige voorspelling van het succes van medewerkers te genereren. Dit assessment systeem kan zowel het cognitieve vermogen als de persoonlijkheidskenmerken van kandidaten meten. 

Met een pre-employment assessment kun je testen op:

 • Persoonlijkheid van kandidaten – Onze persoonlijkheidstest beoordeelt de kandidaten om te peilen of ze de competenties hebben die je zoekt.
 • Cognitief vermogen van kandidaten – De capaciteitentest is ontworpen om het cognitieve vermogen van je kandidaten te testen. Het geeft een nauwkeurig beeld van het vermogen van de persoon om de rollen van de nieuwe functie te vervullen of een nieuwe opleiding te volgen.
 • Online interview – Met behulp van de online interview tool kun je tijd en geld besparen tijdens de beginfase van het wervingsproces. Het incorporeren van kunstmatige intelligentie in het wervingsproces is cruciaal voor een snellere selectie en werving van kandidaten.

Voorbeeldrapport van een pre-employment assessment test

Je kunt hier een voorbeeldrapport van een pre-employment assessment test bekijken. Dit is een uitgebreid persoonlijkheidsrapport met de scores op de 34 Big Five competenties, de 16 Jung Types, de 4-kleuren en de scores op 8 competenties. Het ook mogelijk om een capaciteitentest op te nemen in het pre-employment assessment.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Voordelen van een pre-employment assessment test

Geen enkele werkgever kan het zich veroorloven om de relevantie van een pre-employment assessment tool te negeren. Zo’n assessment tool heeft enorme mogelijkheden, zoals:

1. Testen op capaciteiten

Elke baan vereist specifieke vaardigheden, en recruiters kunnen moeilijkheden ondervinden bij het evalueren van de vaardigheden van elke kandidaat. Of je focus nu ligt op het beoordelen van één kandidaat of meerdere kandidaten, het gebruik van pre-employment assessment tools geeft je toegang tot gemakkelijk te gebruiken testen. 

2. Een geweldige kandidaatbeleving

Wanneer een sollicitant voor je vacature een negatieve ervaring heeft met het wervingsproces, kan dit zich vertalen in een slecht beeld van je bedrijf. Het succes van je wervingsstrategie hangt nauw samen met het leveren van een geweldige kandidaat-ervaring. Assessment tools geven feedback aan kandidaten en kunnen hen adviseren over de gebieden waaraan ze moeten werken. Kandidaten kunnen zich aangemoedigd voelen om de boodschap onder hun vrienden en familie te verspreiden, wat leidt tot meer verwijzingen naar jouw bedrijf.

3. Beveiligingen tegen bedrog

Goede pre-assessment-tools zoals The Bridge Personality zijn voorzien van beveiligingen tegen valsspelen, zodat je een beveiligd online assessment kunt uitvoeren zonder dat er toezicht nodig is.

4. Tijdbesparend

De tijd die nodig is om nieuwe kandidaten aan te nemen, heeft op veel manieren een aanzienlijke impact op het bedrijf. Het meest impactvolle nadeel is het verlies van productiviteit, tijd en inkomsten. Als gevolg van de lange en tijdrovende wervingsprocessen kunnen kandidaten hun interesse verliezen en zelfs alternatieve aanbiedingen accepteren. Onze pre-hire assessment tools zijn ontworpen om 50% tijd te besparen.

5. Betere rapporten

Het mooie van een pre-employment assessment tool is niet alleen dat het gemakkelijk is om sollicitatiegesprekken te voeren. Het heeft meer impact wanneer je gedetailleerde rapporten krijgt van het online assessment. Het rapport bevat een snelle analyse van hoe de kandidaat heeft gepresteerd en splitst deze analyse op in secties, zodat jij de juiste kandidaat aanneemt.

Belangrijke punten in het selecteren van het juiste pre-employment assessment

Als je een pre-employment assessment test selecteert, wil je er zeker van zijn dat het aan al je vereisten voldoet. Houd rekening met de volgende kenmerken bij het kiezen van een dergelijke tool:

1. Procesverbetering

De pre-employment assessment tool moet worden ingezet om het huidige wervingsproces te verbeteren. De gekozen tool moet geautomatiseerde elementen hebben en gemakkelijk te gebruiken zijn, zodat kandidaten hun sollicitatie voor een vacature in de kortst mogelijke tijd kunnen voltooien. Het verbeteren van je wervingsproces heeft een positieve invloed op de kandidaten, waardoor ze je ook vaker als referentie zullen doorgeven.

2. Uitgebreide evaluatie

Je wilt een test kiezen die je kandidaten effectief evalueert en het aantal gekwalificeerde kandidaten verkleint. De tool moet de vereiste kennis, capaciteiten en vaardigheden uitgebreid beoordelen.

3. Geautomatiseerde beoordeling

Er zijn bepaalde elementen van je assessmentproces die herhaaldelijk voorkomen. Het automatiseren van deze onderdelen kan je beoordeling aanzienlijk verbeteren en tijd besparen. Door middel van automatisering creëer je een centrale database voor het opslaan van al je gegevens. Dat vereenvoudigt het wervingsproces en verbetert de ervaring van de kandidaat.

4. Gunstige prijsstelling

De gekozen pre-employment assessment test moet goed werken, zonder veel te duur te zijn. Je moet verschillende prijsopties krijgen die bij jouw behoeften passen. De pre-employment assessment tools van TestGroup zijn op drie verschillende manieren in te zetten:

 • Eenmalige testaankoop – Werkt het beste als je af en toe een test inzet.
 • Aankoop met credits - Deze optie werkt het beste voor organisaties die regelmatig tests nodig hebben.
 • Onbeperkt testgebruik - Kies deze optie als je tests in een hoog volume nodig hebt.

De flexibiliteit in prijsstelling betekent dat je nooit een kans mist om een pre-assessment tool te gebruiken vanwege de kostenfactor. Elke optie die je bij TestGroup kiest, stelt je in staat om achteraf per factuur te betalen.

Kunstmatige intelligentie in pre-employment assessments: The Bridge AI

Het opnemen van kunstmatige intelligentie in het wervingsproces is een game-changer voor pre-employment assessment tools. Met The Bridge AI kan deze techniek nauwkeurige resultaten opleveren tijdens de selectie van kandidaten in een pre-interviewfase.

Het gebruik van kunstmatige intelligentie in persoonlijkheidstests is een krachtige ontwikkeling die staat voor ongoing machine learning, procesautomatisering, natuurlijke taalverwerking en patroonherkenning. De online interview tool van TestGroup combineert deze factoren om een enorme hoeveelheid gegevens te analyseren en interpreteren.

Kunstmatige intelligentie verbetert het online assessment door precisie toe te voegen, vooroordelen te verminderen, efficiëntie en transparantie te verbeteren.

Met een pre-employment assessment verbeter je het selectieproces

Het implementeren van een pre-employment assessment tool kan een groot verschil maken als jij je selectieproces wilt verbeteren. Een dergelijke tool automatiseert niet alleen jouw wervingsproces, maar biedt ook bescherming tegen fraude, levert een geweldige kandidaat-ervaring op en genereert nauwkeurige rapporten voor snellere besluitvorming.

Pre-employment assessment: voorbeeldrapporten

Omdat TestGroup zelf testen en assessments ontwikkelt, hebben wij de beschikking over zeer veel verschillende pre-employment assessment rapporten in veel talen. Zo kun je kiezen uit een persoonlijkheidstest, competentietest, capaciteitentest, een loopbaantest of een salestest. Je kunt zelf aangeven welke tool je in het online assessment wilt opnemen. Uiteraard adviseren wij je graag over de geschikte test voor een specifieke functie.

Video: pre-employment assessments in eigen beheer

Wil je in eigen beheer pre-employment assessment testen afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelf testen uitvoeren. Je kunt kiezen voor betaling per test met credits, of je kunt gaan voor een abonnement waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van de
testen.

Veelgestelde vragen over een pre-employment assessment

 • Wat is een pre-employment assessment test?

 • Een pre-employment test is een assessment dat een potentiële werkgever voorafgaand aan indienstneming bij sollicitanten afneemt. Het doel van dit soort tests is het bepalen van persoonlijkheidskenmerken, cognitieve vaardigheden en kennis.

 • Welke testen kun je inzetten tijdens een pre-employment assessment?

 • Meestal wordt tijdens een pre-employment assessment een capaciteitentest of persoonlijkheidstest ingezet. De capaciteitentest is in te zetten op mbo-, hbo- of wo-niveau. Voor de persoonlijkheidstest zijn specifieke rapporten beschikbaar zoals een salesrapport, een managerrapport of een rapport voor ICT.

 • Wat kost een pre-employment assessment?

 • De prijs van een test is afhankelijk van de manier hoe je de test inkoopt. Bij een losse afname zijn de kosten per kandidaat hoger dan bij een abonnement voor onbeperkt gebruik. Kijk op de prijzenpagina voor alle mogelijkheden.

 • Wat is een pre-employment skills assessment?

 • Dit is hetzelfde als een pre-employment assessment. Het bestaat dus uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. Het woord skills slaat hier op specifieke vaardigheden die iemand heeft opgedaan door werkervaring of opleiding. De skills van een kandidaat kun je het beste vinden in het cv, diploma's of uitvragen tijdens een sollicitatiegesprek.

 • Wat is pre-employment testing?

 • Ook dit is het afnemen van testen bij een kandidaat voordat je deze aanneemt. Het doel van pre-employment testing is om capaciteiten (intelligentie), persoonlijkheid en competenties bij een kandidaat in kaart te brengen.

 • Is een 'pre-employment assessment' hetzelfde als een 'hiring assessment test'?

 • Ja! Beide termen slaan op het afnemen van testen bij sollicitanten, voordat je deze aanneemt. Zowel bij een pre-employment assessment als een hiring assessment test kun je een capaciteitentest en een persooonlijkheidstest inzetten.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants