020 - 262 1630

De 16 Jung Types

De 16 Jung Types zijn gebaseerd op het persoonlijkheidsmodel van de Zwitserse psychiater Carl Jung. Dit is een populair model in de psychologie en wordt vaak gebruikt om gedragsvoorkeuren mee in kaart te brengen. The Bridge Personality is een zeer betrouwbare en valide persoonlijkheidstest voor het verkrijgen van inzicht in Jung Types.

De 16 Jung Types

The Bridge Personality is (mede) gebaseerd op de persoonlijkheidstheorie van Carl Jung en geeft uw persoonlijkheid weer op basis van vier dimensies:

 • Waar richt je je aandacht op? - Extraversion (E) of Introversion (I)
 • Hoe neem je informatie op? – Sensing (S) of INtuition (N)
 • Hoe neem je beslissingen? – Thinking (T) of Feeling (F)
 • Hoe gaat je om met de wereld om je heen? – Judging (J) of Perceiving (P)

Extraversion of Introversion:

Ben je vooral gericht op de buitenwereld of op je eigen gedachten? Personen met een voorkeur voor Extraversion vinden het leuk om met anderen te werken en ontwikkelen initiatieven samen met anderen. Mensen met een voorkeur voor Introversion houden van een rustige werkomgeving en ontwikkelen ideeën als ze alleen zijn.

Sensing of iNtuition:

Heb je vooral interesse in de feiten of vind je leuk wat eventueel mogelijk is? Typerend voor mensen met een voorkeur voor Sensing is dat zij het liefst stapsgewijs werken aan taken waarvoor ze de werkwijze al kennen. Mensen met een voorkeur voor Intuition vinden het juist leuk om nieuwe, creatieve projecten aan te pakken.

Thinking of Feeling:

Mensen met een voorkeur voor Thinking maken een beslissing op basis van logisch en objectief redeneren. Personen met een voorkeur voor Feeling beslissen op basis van persoonlijke idealen. Personen met een voorkeur voor Feeling kunnen ook prima logisch hun besluit beargumenteren, maar doen dat pas nadat ze hun persoonlijke waarden geraadpleegd hebben.

Judging of Perceiving:

Personen met een voorkeur voor Judging leven het liefst gestructureerd. Mensen met een voorkeur voor Perceiving leven graag wat meer flexibel. Mensen met een voorkeur voor Judging werken het liefst volgens een planning en concentreren zich op wat er gedaan moet worden. Personen met een voorkeur voor Perceiving houden van verandering, staan open voor nieuwe ervaringen en voelen zich beperkt door structuur.

The Bridge Personality

The Bridge Personality geeft je een compleet overzicht van het Jung Type van je kandidaat.

 • Te bestellen als losse test (per kandidaat) of via een eigen account op het Bridge assessment platform.
 • Fraai en uitgebreid persoonlijkheidsrapport;
 • Geschikt voor advies en selectie;
 • Te gebruiken als maatwerkrapport: selecteer zelf de gewenste competenties;
 • Meet of uw kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Zeer goed beoordeeld

The Bridge Personality is onafhankelijk beoordeeld (testwijzer voor professionals) als één van de meest betrouwbare manieren om Jung Types te meten.

De 16 Jung Types

Voorbeeldrapport

Het Bridge Personality Extended Rapport geeft scores op 34 competenties, bepaalt het Jung Type van de kandidaat en geeft scores op 8 algemene competenties. Zo heb je een compleet overzicht van de persoonlijkheid van je kandidaat. In het rapport krijg je per Jung Type informatie over Leiderschap, Communicatie, Stresshantering en Conflicthantering.

Video: Jung Persoonlijkheidstest

Zoek jij de beste persoonlijkheidstest? Een moderne persoonlijkheidstest die kan zien of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen? Een persoonlijkheidstest die gebruik maakt van zowel de Big Five als de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel?

Welkom bij The Bridge Personality, een moderne, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties echt helpt met recruitment, selectie én de ontwikkeling van medewerkers.

Tests en online assessments aanvragen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen​ voor je kandidaat of medewerker​.
 • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.
 • Wij zetten de test of online assessment altijd binnen 30 minuten klaar.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Wil je weten welke test of online assessment het beste bij jouw vraag aansluit? Neem dan even contact met ons op.

Tests

Aantal

Assessments

Aantal

Trainingen

Aantal

Boeken

Aantal

Jouw gegevens

Na ontvangst van je aanvraag nemen wij op korte termijn contact met je op.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College