020 - 262 1630

Het Big Five + 4-kleuren rapport

Het Bridge Personality Big Five + 4 kleuren rapport is gebaseerd op twee persoonlijkheidsmodellen: de Big Five en de theorie van Carl Jung. In het rapport staan de scores op 34 Big Five competenties én scores op de 4-kleuren, weergegeven in een fraai kleurenwiel. Het Big Five gedeelte van dit rapport is geschikt voor selectie en recruitment, het 4-kleuren onderdeel kan worden ingezet voor training en coaching. Dit rapport is direct beschikbaar nadat een deelnemer The Bridge Personality heeft ingevuld.

Inhoud van het Big Five + 4-kleuren rapport 

Het Big Five + 4 kleuren rapport geeft, naast scores op de 34 Big Five competenties, met behulp van het makkelijke en toegankelijke 4-kleurenmodel (blauw, groen, rood en geel) inzicht in gedragsvoorkeuren en biedt concrete tools voor de ontwikkeling van werkprestaties op individueel, team- en organisatieniveau.

Bestellen

 • Te bestellen als losse test (per kandidaat) of via een eigen account op het Bridge assessment platform;
 • Prijs: vanaf 15 euro per kandidaat (bij een abonnement);
 • Fraai en uitgebreid persoonlijkheidsrapport;
 • Geschikt voor coaching en ontwikkeling;
 • Ook te gebruiken als maatwerkrapport: selecteer zelf de gewenste competenties;
 • Meet of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Deze test duurt ongeveer 40 minuten. Het rapport is direct na afloop beschikbaar.

Voorbeeld van het Big Five + 4-kleuren rapport

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van het Bridge Personality Big Five + 4-kleuren rapport. In dit rapport staan eerst de scores op de 34 Big Five competenties. Deze competenties zijn te matchen met vrijwel elk functieprofiel. Daarna worden de scores op de 4-kleuren weergegeven in een mooi kleurenwiel. Op de laatste pagina van het rapport staan de scores op 8 veelgebruikte competenties.

Het 4-kleurenmodel

De 4 kleurenmodel is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren. The Bridge Personality koppelt die voorkeuren aan 4 kleuren: blauw, rood, groen en geel. Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien.

 • Persoonlijke ontwikkelsuggesties;
 • Inzicht in de managementstijl en samenwerkingsstijl;
 • Effectieve communicatie en feedback;
 • Communiceren met de tegengestelde kleurtypes in de organisatie;
 • Ontwikkelen van interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden;
 • Versterk de samenwerking met collega’s.
bridge personality 4 kleuren rapport

Wat wil de kandidaat ontwikkelen? Kom erachter met Normatief-Ipsatief split technology®

Een moderne (adaptieve) persoonlijkheidstest zoals The Bridge Personality maakt gebruik van zowel normatieve als ipsatieve stellingen. Normatief betekent dat de kandidaat een stelling scoort op een schaal van één tot en met negen (1 = zeer sterk mee oneens, 9 = zeer sterk mee eens). Ipsatief betekent in dit geval dat kandidaten vragen moeten rangschikken (1 = minst op mij van toepassing, 6 = meest op mij van toepassing). Door het combineren van normatieve en ipsatieve stellingen is het mogelijk om sociaal wenselijk antwoordgedrag en instemmend antwoorden tot op het niveau van de persoonlijkheidsdimensie inzichtelijk te maken.

Met behulp van Normatief-Ipsatief split technology® maakt The Bridge Personality vervolgens sturend antwoordgedrag inzichtelijk. Normatief-Ipsatief splits® zijn indicatoren in het Big Five + 4-kleuren rapport die de mate van sturend antwoordgedrag op het niveau van een competentie kunnen aangeven. Zo kun je precies zien waar een kandidaat getwijfeld heeft. Deze twijfel geeft vaak waardevolle informatie over de competenties die de kandidaat graag wil ontwikkelen. Een onmisbare tool tijdens de coaching en ontwikkeling van kandidaten.

Voorbeeldrapport

Het Bridge Personality Big Five + 4-kleuren rapport geeft scores op 34 Big Five competenties, bepaalt de kleurenvoorkeur van de kandidaat en geeft scores op 8 algemene competenties. Zo heb je een goed overzicht van de persoonlijkheid van je kandidaat.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot