020 - 262 1630

Professionele loopbaantest voor hbo/wo

Een loopbaantest helpt bij het vinden van een loopbaan die bij je past. Deze test meet je interesses, drijfveren, competenties en loopbaanankers. The Bridge Career is al 10 jaar de beste en meest gebruikte loopbaantest (hbo/wo/master) door bedrijven, organisaties en particulieren in Nederland en België. Te bestellen van 08.00 tot 21.00 uur, ook in het weekend. De best beoordeelde loopbaantest. Na het invullen is het rapport direct beschikbaar. 

Hoe werkt deze loopbaantest?

The Bridge Career is een professionele loopbaantest voor hbo- en wo-/universitair-niveau. Deze loopbaantest geeft antwoord op vragen als: welke loopbaanstap past het beste bij mij? Wat vind ik belangrijk in een (nieuwe) baan? Wat vind ik belangrijk in een (nieuwe) studie? The Bridge Career is de meest uitgebreide test voor loopbaankeuze die in Nederland verkrijgbaar is.

Particulieren en organisaties kunnen The Bridge Career loopbaantest online bestellen via de bestelpagina. De test wordt daarna binnen 30 minuten klaargezet. Je ontvangt direct een link om de loopbaantest online in te vullen. Een deelnemer is ongeveer 35 minuten met de test bezig. Het loopbaanrapport is direct na afloop beschikbaar.

Loopbaantest hbo/wo bestellen

 • Je kunt hier een professionele loopbaantest hbo/wo (The Bridge Career) bestellen;
 • Ook te bestellen door particulieren;
 • Wij zetten The Bridge Career binnen 30 minuten klaar;
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Grote afname? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform;
 • The Bridge Career is ook op mbo-niveau beschikbaar.

Voorbeeldrapport van de loopbaantest hbo/wo

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de loopbaantest hbo/wo. In het rapport staan scores op vrijwel alle hbo- en wo-beroepen. Daarnaast wordt de voorkeur op alle hbo- en wo-/master-opleidingen in Nederland weergegeven, van hoog naar laag. Deze loopbaantest gebruikt een hbo-/wo-normgroep, dit betekent dat de scores van de deelnemer worden vergeleken met die van 500 andere personen (met een hbo-/wo-opleiding) die de test eerder hebben ingevuld. Dankzij deze wetenschappelijke techniek kan precies worden bepaald welke loopbaankeus het beste bij een deelnemer past.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Waarom een professionele loopbaantest je helpt met het kiezen van een studie of beroep

Als je besluit om een loopbaantest te gebruiken, verwacht je dat deze test een uitslag geeft waar je mee verder kunt. Een professionele loopbaantest is veel uitgebreider dan een gratis test. Daarom ga je in een professioneel loopbaanrapport suggesties vinden voor je loopbaan, studie of beroep waar je zelf niet op was gekomen. Zo helpt een loopbaantest om een objectief beeld te krijgen van je carrièrekeuzes. Dit is niet alleen belangrijk voor het kiezen van je eerste baan, maar kan ook relevant zijn als je bijvoorbeeld van baan of beroep wil veranderen. Een professionele loopbaantest zoals The Bridge Career helpt je bij het maken van de juiste keus, tegen een geringe investering.

Door wie wordt deze loopbaantest gebruikt?

The Bridge Career loopbaantest wordt gebruikt door particulieren, loopbaanadviseurs, coaches en hr-afdelingen van organisaties. Deze test wordt gebruikt voor ontwikkeling, loopbaanadvies, mobiliteit, re-integratie en outplacement. Deze test maakt gebruik van twee wetenschappelijke loopbaanmodellen: de RIASEC-codes van Holland en de loopbaanankers van Schein.

Kenmerken van The Bridge Career loopbaantest

 • De meest uitgebreide loopbaantest voor hbo- en wo-niveau;
 • Geeft je een overzicht van de hbo-/wo-opleidingen die bij jou passen (van hoog naar laag);
 • Duur: 35 minuten;
 • Geen wachttijden, vandaag nog getest;
 • Het rapport is direct beschikbaar;
 • Ook beschikbaar in het Engels;
 • Geeft inzicht in de mogelijkheden voor het vervolg van je loopbaan;
 • Ontwikkeld in samenwerking met de Radboud Universiteit.

Wat zijn de 8 loopbaankers in deze loopbaantest?

De loopbaanankers van Edgar Schein vormen een fundamenteel concept in de loopbaanontwikkeling en -oriëntatie. Deze ankers, gebaseerd op Schein's psychologische theorieën, vertegenwoordigen de diepste drijfveren en waarden die een individu in zijn of haar carrière zoekt. Het concept is vooral relevant in het identificeren van wat werkelijk belangrijk is voor een persoon in zijn professionele leven. Dit inzicht kan cruciaal zijn, vooral wanneer men geconfronteerd wordt met ontevredenheid in de huidige baan, wat vaak voorkomt ondanks een zorgvuldige keuze van studie en loopbaanrichting. De kern van Schein’s theorie is dat iedereen unieke loopbaanankers heeft, die als het ware dienen als een persoonlijk kompas in hun loopbaanontwikkeling.

Deze loopbaanankers kunnen effectief gemeten worden met een loopbaantest. Het begrijpen en herkennen van je eigen loopbaanankers kan een doorslaggevende factor zijn in het vinden van voldoening en motivatie in je werk. Het helpt bij het maken van keuzes die beter aansluiten bij je persoonlijke waarden en drijfveren. Edgar H. Schein, een vooraanstaand psycholoog uit de Verenigde Staten, heeft deze theorie ontwikkeld en in 1978 uitvoerig beschreven in zijn boek over loopbaanoriëntaties.

Schein identificeert acht verschillende loopbaanankers, elk met hun unieke kenmerken en focus. Deze zijn:

 • 1. Technisch/functioneel, waarbij men waarde hecht aan de inhoudelijke kant van het werk;
 • 2. Management, gericht op resultaat en leiderschap; autonomie/onafhankelijkheid, waarbij zelfstandigheid voorop staat;
 • 3. Veiligheid/stabiliteit, met een voorkeur voor duidelijkheid en veiligheid in de baan;
 • 4. Creativiteit & ondernemerschap, gericht op innovatie en zelfontplooiing;
 • 5. Dienstverlening, waarbij men iets significants voor anderen wil betekenen;
 • 6. Uitdaging, waarbij het overwinnen van moeilijkheden centraal staat; 
 • 7. Work-life balance, waarbij een balans tussen werk en privéleven essentieel is.

Het identificeren van je persoonlijke loopbaanankers met The Bridge Career loopbaantest helpt niet alleen bij het maken van betere carrièrekeuzes, maar stelt je ook in staat om een werkomgeving te vinden die goed aansluit bij je individuele behoeften en waarden. Door inzicht te krijgen in wat je werkelijk belangrijk vindt en wat je ware zelf weerspiegelt, kun je stappen zetten naar een meer bevredigende en succesvolle loopbaan. De loopbaanankers van Schein bieden dus een waardevol kader voor zowel individuen die hun loopbaan willen vormgeven als voor organisaties die effectief loopbaanmanagement en personeelsplanning willen uitvoeren.

De meest uitgebreide loopbaantest

The Bridge Career is de meest uitgebreide test voor loopbaankeuze die in Nederland en België verkrijgbaar is. Ben je benieuwd welk beroep of welke opleiding het beste bij jou past? Of ben je toe aan een switch in je loopbaan omdat je twijfelt of je huidige baan wel aansluit bij wat jij écht leuk vindt? Maak dan gebruik van The Bridge Career om je voorkeuren te achterhalen. The Bridge Career is beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau.

Voorbeeldrapport: hbo/wo loopbaantest

Het Bridge Career- loopbaantestrapport omschrijft jouw voorkeuren op meer dan 200 hbo-/wo-beroepen en hbo-/wo-studies. Jouw opleidingen en beroepen worden van hoog naar laag weergegeven, je weet zo precies welk beroep voor jou bovenaan staat. In het rapport staan ook je scores op 8 loopbaanankers. Loopbaanankers zijn zaken die jij belangrijk vindt in je werk en opleiding. Ben je nieuwsgierig naar jouw rapport? Vul dan The Bridge Career in.

Video: The Bridge Career loopbaantest

Met The Bridge Career loopbaantest vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest gebruikte professionele loopbaantest van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is.

Veelgestelde vragen over het inzetten van The Bridge Career loopbaantest

 • Wat is een goede loopbaantest?

 • De meeste goede loopbaantests, ook de professionele loopbaantest van TestGroup, zijn gebaseerd op de RIASEC theorie van John Holland. Dit zijn de Holland codes. Zijn wetenschappelijk theorie ligt aan de basis van de meeste goede loopbaantest. Naast deze theorie maakt The Bridge Career loopbaantest ook gebruik van de loopbaanankers van Schein.

 • Wat is het verschil tussen een gratis loopbaantest en een betaalde (professionele) loopbaantest?

 • Een betaalde (professionele) loopbaantest zoals The Bridge Career is ontwikkeld met uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor zijn de uitslagen valide en betrouwbaar.

  Een gratis test is een simpele, korte vragenlijst die een globaal beeld geeft van een loopbaanvoorkeur. Omdat het niet ontwikkeld is met test-theoretische (wetenschappelijke) technieken, is het eigenlijk geen test (het voorspelt niets).

  Omdat een professionele loopbaantest veel uitgebreider is dan een gratis test, is het rapport ook veel specifieker. Er staat exact in wat de loopbaanvoorkeuren en studieopties van de kandidaat zijn. Daarnaast maken de professionele testen van TestGroup gebruik van algoritmes, daardoor kan een kandidaat de test niet sociaal wenselijk invullen.

  In het algemene rapport van zo’n gratis test staat exact wat de kandidaat heeft ingevuld, niet wat de echte voorkeuren van een kandidaat zijn. Omdat gratis testen niet wetenschappelijk ontwikkeld zijn, zijn de resultaten van zo'n test niet valide of betrouwbaar. Deze korte gratis testen zijn door de kandidaat sociaal wenselijk in een bepaalde richting te sturen: er komt exact uit wat de kandidaat wil dat eruit komt. Hier heb je weinig aan, want dan weet je dus niet waar je mogelijkheden voor je loopbaan liggen. Als bedrijf of organisatie heb je hier ook weinig aan, want je weet niet waar de echte loopbaanstappen van je medewerker liggen. Het gebruiken van gratis testen lijkt voordelig, maar doordat je er niet achter komt wat de beste loopbaanstappen zijn, kan het inzetten van een gratis test dure gevolgen hebben.

 • Wie kan deze loopbaantesten bestellen?

 • Onze loopbaantesten zijn beschikbaar voor bedrijven, organisaties én particulieren. Gebruik ze om jezelf beter te leren kennen en je loopbaan nieuw leven in te blazen. Als bedrijf kan je hiermee nieuwe kandidaten testen of de loopbaan van je huidige team onder de loep nemen. Je kunt hier bestellen.

 • Hoe kan ik een loopbaantest bestellen?

 • Je kunt de test op verschillende manieren bestellen. Particulieren en bedrijven kunnen de test los (per kandidaat) bestellen, wat handig is voor kleine hoeveelheden. Bedrijven kunnen de test ook via credits bestellen. Voor bedrijven en organisaties die grote hoeveelheden afnemen, bieden we abonnementen aan.

 • Wat kost deze professionele loopbaantest?

 • Deze professionele loopbaantest kost normaal gezien € 119,-. We hebben tijdelijk een actie lopen waarbij hij al beschikbaar is voor € 109,-.

 • Is een training noodzakelijk om deze test voor loopbaankeuze te kunnen afnemen?

 • Een training is niet noodzakelijk of verplicht om de test voor loopbaankeuze te kunnen gebruiken. 

 • Hoe snel zijn de rapporten beschikbaar?

 • Doorgaans worden de rapporten van de loopbaantest binnen de 15 minuten verzonden door onze medewerkers van de klantenservice. Wanneer je accounthouder bent op het Bridge Assessment Platform, is het rapport direct beschikbaar.

 • Hoe helpt een professionele loopbaantest met het vinden van een passende baan?

 • Een professionele loopbaantest is een uitgebreide test voor loopbaankeuze, die grondig onderzoek doet naar wat jij leuk en belangrijk vindt in een baan, beroep of studie. Je moet dus even aan de slag, maar je krijgt er dan wel een uitgebreid loopbaanrapport voor. Met dit professionele rapport kun jij een baan of studie kiezen.

 • Kan mijn werkgever deze loopbaantest voor mij bestellen?

 • Jazeker, je werkgever kan deze loopbaantest voor jou bestellen. Zo kunnen jullie samen bepalen wat jouw beste vervolgstap binnen de organisatie zou zijn. Je krijgt in het loopbaanrapport ook suggesties voor opleidingen, vaak worden deze opleidingen ook door de werkgever betaald.

 • Hoe kun je een loopbaantest gebruiken om een hbo- of wo-studie te kiezen?

 • Bij een professionele loopbaantest zoals The Bridge Career staan in het rapport jouw scores op alle (meer dan 200) hbo- en wo-opleidingen van Nederland, weergegeven van hoog naar laag. De studies die bij jou bovenaan in het rapport staan, zijn waarschijnlijk heel interessant voor je. Je zou bij opleidingen waar je een hoge score op hebt kunnen overwegen een open dag van die hbo- of wo-instelling te bezoeken. Zo krijg je de aanvullende informatie die je nodig hebt bij het maken van de juiste loopbaanstap.

 • Waarom zijn loopbaanankers belangrijk voor het kiezen van een opleiding of beroep?

 • Loopbaanankers zijn 8 waarden (ankers) die voor jou in meer of mindere mate belangrijk zijn in je werk of het soort bedrijf waar je voor wilt werken. Deze loopbaanankers (gebaseerd op het model van Schein) zijn: Work-Life Balance, Dienstverlening, Onafhankelijkheid, Veiligheid & Stabiliteit, Creativiteit & Ondernemerschap, Uitdaging, Technisch-Functioneel en Management. Je scores op deze 8 ankers geven aan wat jij belangrijk vindt in een nieuwe baan. Je kunt de loopbaanankers gebruiken om de juiste loopbaankeuze of beroepskeuze te maken.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants