020 - 262 1630

Online assessments voor reorganisaties, afspiegelen of (her)plaatsen

woensdag 05 juni 2024

Ga je reorganiseren? Online assessments kunnen hierbij een goed hulpmiddel zijn. Een online reorganisatie assessment geeft je inzicht in de competenties van je medewerkers.

Online assessments bij een reorganisatie, afspiegelen of (her)plaatsen

Bij een reorganisatie is het van belang om de nieuw op te bouwen organisatie met de juiste medewerkers in te vullen. Een online reorganisatie assessment helpt op een zorgvuldige, objectieve en snelle manier om de juiste keuzes te maken en te onderbouwen. Ook voor afspiegelen en (her)plaatsen. Zodat de keuzes recht doen aan je medewerker en de organisatie. Met de juiste onderbouwing. Hierdoor wordt het accepteren van de keuzes bij je medewerker, medezeggenschap en het lijnmanagement vergroot.

Omdat TestGroup al meer dan 15 jaar online assessments levert aan bedrijven en overheden, hebben wij voor reorganisaties specifieke online assessments beschikbaar. Zo hebben wij een o.a. een online assessment voor marketing en communicatie, een online assessment voor financieel personeel en een online assessment voor zorginstellingen.

Het assessment begint wanneer je de functies van de toekomstige organisatie hebt vastgesteld. Transparantie en duidelijkheid zijn hierbij cruciaal.

Het online assessment heeft een ondersteunende rol bij de beslissingen van de organisatie. Het assessment neemt geen beslissingen, maar beoordeeld alleen de geschiktheid. Dit kan een aanvullende waarde hebben op de informatie die de organisatie al over haar medewerkers heeft. Functioneringsgesprekken kunnen inconsistent zijn of door verschillende managers in de loop der tijd zijn uitgevoerd. In deze situaties kan een assessment een waardevol instrument zijn als objectieve meting van de geschiktheid van een medewerker.

De samenstelling van een online reorganisatie assessment kan per situatie verschillen en is altijd maatwerk. Het is gericht op functie-eisen, organisatiecontext en je specifieke vragen over de transitie, (her)plaatsing van medewerkers en het toepassen van het afspiegelingsbeginsel.

Het online reorganisatie assessment

Online assessments kunnen een goed hulpmiddel zijn bij een reorganisatie. Een online reorganisatie assessment geeft je inzicht in de kennis, capaciteiten, competenties en persoonlijkheid van je medewerkers.

Voordeel: online assessments zijn veel kostenefficiënter dan normale assessments, terwijl de competenties van je medewerkers wel op een betrouwbare manier in kaart gebracht worden.

Het online reorganisatie assessment in stappen:

Het inzetten van online assessments bij reorganisatie is altijd maatwerk. Vaak worden de volgende stappen doorlopen:

 • We starten het project met het opstellen van de competentieprofielen voor de functies tijdens een meeting met de opdrachtgever. In deze meeting doen wij ook een voorstel voor de onderdelen die in het online reorganisatie assessment worden opgenomen.
 • Het afnemen van het online assessment bij alle deelnemers. Hierbij wordt het actuele competentieniveau van de kandidaat in kaart gebracht. Het huidige competentieniveau van de kandidaat wordt afgezet tegen het competentieprofiel van de functie waarop wordt gesolliciteerd. Op deze manier wordt duidelijk op welke competenties de kandidaat een goede match is en waar nog ontwikkelpunten liggen voor het vervullen van de nieuwe functie.
 • Terugkoppeling van de resultaten aan de kandidaat in een individueel gesprek met één van onze psychologen. Dit vindt plaats door middel van een interview waarbij de motivatie, ambities en persoonlijkheid van de deelnemer besproken worden.
 • De kandidaat ontvangt een duidelijk online assessment rapport. Hierin wordt benoemd waar nog potentieel voor ontwikkeling ligt.
 • Nadat toestemming van de kandidaat is verkregen, worden de resultaten van het online assessment (het rapport) verzonden aan de opdrachtgever.
 • Het traject wordt afgesloten met een meeting met de opdrachtgever. Tijdens deze meeting worden de rapporten van de kandidaten besproken.

Het online reorganisatie assessment bestaat (standaard) uit:

Online reorganisatie assessments bestellen: je medewerkers direct getest

 • Voor het bestellen van een online reorganisatie assessment kun je contact opnemen met de klantenservice van TestGroup;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten de test binnen 30 minuten voor je medewerker klaar;
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Vragen over assessments tijdens een reorganisatie, afspiegelen of (her)plaatsen?

Heb je vragen over de herplaatsingen of aanname van werknemers tijdens een reorganisatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Testen bestellen

Je kunt online assessments of testen voor je kandidaat of medewerker bestellen op de bestelpagina.

Video: het Bridge Assessment Platform: online assessments in eigen beheer afnemen

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot