Het online loopbaan assessment: een test voor loopbaanadvies

woensdag 05 juni 2024

Een online loopbaan assessment wordt vaak ingezet bij de begeleiding van werknemers in hun loopbaankeuze, studiekeuze of als onderdeel van een outplacement traject. Bij een loopbaan assessment wordt meestal een loopbaantest hbo/wo of een beroepskeuzetest mbo afgenomen.

Online loopbaan assessment: test voor loopbaanadvies

Een online loopbaan assessment wordt voornamelijk ingezet bij het ondersteunen van carrièrekeuzes. Zo wordt een  en loopbaan assessment vaak ingezet voor het maken van een carrière stap. Het verschil met een online selectie assessment is dat een loopbaan assessment meer gericht is op de interesses van de medewerker en de functies of opleidingen die goed aansluiten. Een online loopbaan assessment wordt vaak ingezet bij de begeleiding van werknemers in hun loopbaan, de studiekeuze of als onderdeel van een outplacement traject.

Voordelen van het online loopbaan assessment:

  • Compleet online loopbaan assessment;
  • Inzicht in competenties en interesses;
  • Concreet loopbaanadvies;
  • Praktische ontwikkeltips op maat;
  • Indien gewenst uitvoerig advies over studiekeuze.

Het online loopbaan assessment helpt medewerkers vooral bij het maken van een carrièreswitch , in elke fase van de loopbaan. Het is een essentieel onderdeel van loopbaanoriëntatie. Hiermee kan de medewerker meer zicht krijgen op de manier waarop meer uit een loopbaan of opleiding gehaald kan worden. Kiest men bijvoorbeeld voor een leidinggevende rol of voor een sales functie? Of is het wellicht een optie om een compleet nieuwe studie te gaan doen? Het doel van het online loopbaan assessment: achterhalen welke verandering het meest geschikt is.

Het online loopbaan assessment laat niet alleen zien welke loopbaankeuze het best bij uw medewerker past, maar maakt ook duidelijk wat daar de reden voor is. Het rapport geeft inzicht in competenties, interesses en potentiële opties voor bijscholing. Het online loopbaan assessment stimuleert uw medewerker om zelf in actie te komen. Het rapport biedt daarvoor directe suggesties in de vorm van passende opleidingen en functies.

Het online loopbaan assessment is een online loopbaan instrument dat de uitkomst van gevalideerde testen (Big Five persoonlijkheidstest en loopbaantesten) koppelt aan loopbaanmogelijkheden. Het resultaat hiervan is een rapportage die dient als basis voor een start van een vernieuwde loopbaan vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Het loopbaanrapport bevat een uitvoerige beschrijving van gedragsvoorkeuren en loopbaanvoorkeuren. Ook worden ontwikkellingstips gegeven. Het rapport geeft suggesties voor passende beroepen binnen of buiten het eigen vakgebied.

Voorbeeldrapport van het online loopbaan assessment

  • Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career (hbo/wo).
  • Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career (mbo).

Kosten van een online loopbaan assessment

Bij het inrichten van een online loopbaan assessment richten wij ons op de specifieke eisen. Het tarief van het online loopbaan assessment hangt samen met de gekozen testen.

Test voor loopbaanadvies bestellen

Het online loopbaan assessment is te bestellen door bedrijven, organisaties en particulieren. Je kunt The Bridge Career hier bestellen.

Meer informatie over een online loopbaan assessment?

Wil je meer informatie over een online loopbaan assessment van TestGroup? Neem dan hier contact met ons op.

Video: Online loopbaan assessment

Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele loopbaantest van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. The Bridge Career is ook in een mbo-versie beschikbaar.