020 - 262 1630

Capaciteitentest voor wo-niveau

dinsdag 28 september 2021

Bij het vervullen van een vacature op wo-niveau wil je dat je in één keer de juiste kandidaat selecteert. De kosten van een verkeerde keuze zijn fors. Niet alleen blijken de tijd, moeite en het geld die je hebt geïnvesteerd in het wervingstraject verloren, ook het salaris dat je hebt moeten betalen. En dan zijn er nog de indirecte kosten die ontstaan doordat de kandidaat mogelijk fouten heeft gemaakt die je moet herstellen.

Daarom voer je meerdere gesprekken en maak je een afgewogen keuze. Bij twijfel zoek je nog even verder. Maar hoe goed iemand zich in de selectieprocedure ook presenteert, je weet nooit zeker wat diens capaciteiten zijn. Misschien mis je de perfecte kandidaat omdat hij of zij last heeft van zenuwen. Of je neemt iemand aan, die achteraf de beloftes niet kan waarmaken. Zelfs als de kandidaat een universitair diploma kan overleggen (of meerdere) heb je hooguit een indicatie van het denk- en werkniveau.

Capaciteitentest

Voor functies die van vitaal belang zijn is het daarom niet ongebruikelijk een capaciteitentest uit te voeren. Ook als iemand zijn opleidingsbudget wil benutten kan een capaciteitentest relevant zijn, bijvoorbeeld als iemand een vervolgopleiding op wo-niveau wil volgen.

Dergelijke tests zijn prijzig en vergen de nodige planning. Bovendien is het voor de HR-medewerker moeilijk om iemands professionele capaciteiten in te schatten wanneer de kandidaat een heel ander werkveld heeft. Bij hogere opleidingsniveaus wordt de uitdaging steeds groter.

TestGroup helpt bedrijven door wetenschappelijk onderbouwde online assessments uit te geven die eenvoudig door de kandidaten thuis uitgevoerd kunnen worden. Jaarlijks worden wereldwijd meer dan 250.000 kandidaten getest. Van de 5.000 HR-professionals die de online assessments en tests van TestGroup gebruiken raadt 94% de organisatie aan. Een populaire online test is de capaciteitentest voor wo-niveau van The Bridge Ability.

Deze korte capaciteitentest is een aantrekkelijk alternatief voor dure externe capaciteitentests op locatie. The Bridge Ability-test is perfect om de capaciteiten van een kandidaat binnen een werksituatie in te schatten. Hij kan worden gebruikt om externe kandidaten te beoordelen, maar is ook uitermate geschikt om in te schatten of een medewerker klaar is voor een promotie of nieuwe functie.

Korte capaciteitentest, gewoon online

The Bridge Ability-test is een relatief korte capaciteitentest voor wo-niveau die geschikt is voor kandidaten van 15 tot 65 jaar oud. De capaciteitentest duurt drie maal 18 minuten en meet de numerieke aanleg, verbale capaciteiten, het taalkundig inzicht en het logisch denkvermogen van de kandidaat. Ook geeft de testuitslag een wetenschappelijk onderbouwde en betrouwbare indruk van de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van de kandidaat.

Flexibel testen

The Bridge Ability capaciteitentest voor wo-niveau is flexibel in te zetten. Voor grotere bedrijven, die vaak een test afnemen, is een voordelig abonnement voorhanden. Als je slechts af en toe een capaciteitentest op wo-niveau nodig hebt bestel je gewoon het aantal tests dat je nodig hebt.

Na afname van de korte capaciteitentest krijg je drie verschillende rapportages: het The Bridge Abstract-rapport, het Bridge Numeriek- rapport en het Bridge Verbaal-rapport. Heb je alleen inzicht nodig in één van de testonderwerpen? Dan bestel je alleen de modules waar je in geïnteresseerd bent.

De test is beschikbaar in 20 talen (waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans) en wordt online afgenomen. Jij zet de test klaar wanneer het jou uitkomt, waarna de kandidaat op een voor hem of haar geschikt tijdstip aan het werk gaat.

Hier je kandidaat aanmelden

  • Je kunt de kandidaat of medewerker hier aanmelden voor een capaciteitentest;
  • Kies het niveau van de capaciteitentest (kies voor wo-niveau);
  • Je ontvangt de inloggegevens voor de kandidaat of medewerker per e-mail;
  • De kandidaat of medewerker vult de wo-capaciteitentest in;
  • Wij nemen telefonisch met je de rapporten door (indien gewenst);
  • Je weet of je kandidaat het juiste niveau heeft.

Meer weten?

Wil jij meer weten over het testen van de kennis en capaciteiten van kandidaten op wo-niveau? Neem dan contact op met TestGroup. Bel ons op 020-26 21 630 of vul het contactformulier in met een terugbelverzoek.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

GP Groot