020 - 262 1630

The Bridge Personality

The Bridge Personality is de meest gebruikte persoonlijkheidstest door bedrijven en organisaties in Nederland en daarbuiten. Het is de enige test ter wereld die is gebaseerd op de Big Five, de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel. Je kunt The Bridge Personality los bestellen (per kandidaat) of in eigen beheer afnemen via een account op het Bridge Assessment Platform.

Zo werkt The Bridge Personality

The Bridge Personality geeft een volledig inzicht in de persoonlijkheid van medewerkers en sollicitanten. Deze test is ontworpen om zowel individuele medewerkers als teams en volledige organisaties te helpen bij selectie en ontwikkeling. Deze persoonlijkheidstest is specifiek gericht op werksituaties en dus bij uitstek geschikt voor gebruik binnen bedrijven en organisaties.

Kies zelf het rapport: Big Five, Jung Types of 4-kleuren

The Bridge Personality test is makkelijk in gebruik en is inzetbaar voor verschillende doeleinden. Een deelnemer is ongeveer 45 minuten met de test bezig. Na het invullen is het rapport direct beschikbaar. Deze persoonlijkheidstest is gebaseerd op zowel de Big Fivede 16 Jung Types, en het bekende 4-kleuren model. Voor elk van deze toepassingen zijn aparte rapporten beschikbaar. Je kunt dus zelf kiezen welk rapport je voor een deelnemer inzet.

The Bridge Personality maakt tevens gebruik van algoritmes en AI om de eerlijkheid van de kandidaat te meten. Deze tool is een combinatie van wetenschappelijk onderbouwde technieken en geavanceerde technologie. Dit maakt het een betrouwbare test voor de ontwikkeling van medewerkers en selectie van sollicitanten.

Zo pas je The Bridge Personality toe

Voor The Bridge Personality zijn veel verschillende rapporten beschikbaar. Allereerst kun je kiezen voor het Big Five rapport. Dit rapport vertelt je meer over de persoonlijkheid van de kandidaat. Het rapport geeft scores op maar liefst 34 Big Five competenties. Het Big Five rapport wordt doorgaans gebruikt voor de selectie van personeel en als hulpmiddel voor de ontwikkeling van medewerkers.

Ten tweede kun je kiezen voor een combinatie van een rapportage op basis van de Big Five en de 16 Jung Types. De 16 Jung Types zijn gebaseerd op het persoonlijkheidsprofiel van de Zwitserse psychiater Carl Jung. Met deze test kun je gedragsvoorkeuren in kaart brengen op basis van vier dimensies. Dit rapport helpt bij de ontwikkeling van medewerkers.

Tot slot kun je kiezen voor het 4-kleuren rapport. Deze is los te verkrijgen of in combinatie met de 16 Jung types rapportage. Het vier kleuren rapport laat met behulp van de kleuren rood, geel, groen en blauw zien wat de gedragsvoorkeuren van een kandidaat zijn. Dit rapport biedt concrete tools voor de ontwikkeling van de werkprestaties. De rapportage is bruikbaar op individueel, team- en organisatieniveau.

Naast deze rapporten zijn er voor The Bridge Personality ook nog het sales rapport (voor de selectie van sales medewerkers), het teamrapport (voor teams) en het maatwerkrapport (selecteer zelf de gewenste competenties).

Het groene Bridge Personality boekje

Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen de organisatie goed begrijpt hoe The Bridge Personality werkt, hebben wij het groene Bridge Personality boekje gemaakt. Dit boekje telt 35 pagina’s en legt uit hoe The Bridge Personality werkt. Je vindt hier ook meer uitleg over alle 16 Jung Types, de Big Five principes en het Bridge Colour-wiel. Wij bieden ook een boekje aan dat uitleg geeft over het sales rapport. Je kunt deze uitlegboekjes per 10 stuks bestellen.

Het afnemen van The Bridge Personality

Het Bridge Assessment Platform is eenvoudig in gebruik, maar het is ook mogelijk om een training te volgen voor gebruik van The Bridge Personality. Deze training is overigens niet verplicht, ook zonder deze training kun je met The Bridge Personality aan de slag. Als je alle rapporten van The Bridge Personality test wilt begrijpen en wilt leren hoe je zelf online assessments en testen kunt afnemen, dan is de Bridge kwalificatietraining geschikt voor jou. De training duurt 1 dag en na de training ben je gekwalificeerd om zowel The Bridge Personality als The Bridge Ability Suite (capaciteitentest) te gebruiken.

Voorbeeldrapport: The Bridge Personality

Je kunt hier een voorbeeldrapport bekijken van het Bridge Personality Big Five + 16 Jung Types + 4 kleuren rapport. Het begint met de scores op de 34 Big Five competenties, die je eenvoudig kunt koppelen aan bijna elke functieomschrijving. Daarna zie je het Jung Type van de deelnemer. Vervolgens worden de scores van het 4-kleurenmodel getoond in een aantrekkelijk kleurenwiel. Het rapport sluit af met de scores op 8 veelgebruikte competenties.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Bridge Personality maatwerk rapport

The Bridge Personality heeft ook een rapport dat op maat gemaakt kan worden. Dit rapport is perfect voor het selecteren van kandidaten voor een specifieke functie. Geef 8 tot 10 competenties door die aansluiten bij het functieprofiel. Wij creëren vervolgens een test die de kandidaat op de juiste competenties toetst. Je kunt een maatwerk rapport bijvoorbeeld inzetten voor finance functies, management functies, recruitment en hr, marketing, ICT en startups. Voor elke branche is er een op maat gemaakt rapport beschikbaar dat uitkomst biedt bij het selecteren van de perfecte kandidaat.

Verschillende manieren van afname en de bijbehorende prijzen

Zakelijke klanten kunnen onze testen afnemen op drie verschillende manieren. Bij het afsluiten van een abonnement (credits of onbeperkt gebruik) kun je het account en de rapporten voorzien van je logo en huisstijl.

1. The Bridge Personality per deelnemer bestellen (losse afname)

Allereerst is het mogelijk om een test per stuk af te nemen. Deze manier van afname is geschikt voor kleine bedrijven die incidenteel een rapportage willen gebruiken voor werving, selectie of ontwikkeling. Je hebt keuze uit alle beschikbare testen en de testen staan binnen 30 minuten klaar om ingevuld te worden.

2. Eigen account (met credits)

Het is ook mogelijk om testen af te nemen met behulp van credits. Deze kun je toevoegen aan een eigen account. Deze manier van afname is geschikt voor bedrijven die onze testen regelmatig willen gebruiken. Hoe meer credits je koopt, hoe lager de prijs per credit. Hierdoor krijg je al snel 60% korting op het gebruik van onze testen. 

3. Eigen account (onbeperkt gebruikt)

Tot slot is het mogelijk om onbeperkt gebruik te maken van onze testen. Je krijgt hiervoor wederom toegang tot een persoonlijk account. Deze manier van afname is geschikt voor bedrijven die een hoge afname van testen voorzien. Je betaalt achteraf per factuur. Het is ook mogelijk om de factuur in maandelijkse termijnen te betalen. 

Geen verplichte training nodig

Voor alle vormen van afname geldt dat er geen verplichte kwalificatietraining nodig is om gebruik te maken van onze testen. Je kunt altijd hulp inschakelen van onze TestGroup-consultants voor uitleg van de rapportages en de betaling is altijd achteraf per factuur. Het is uiteraard wel mogelijk om een training in The Bridge Personality te volgen, deze kunnen wij in-company voor je organiseren. Deze training duurt 1 dag, er kunnen dan tot 12 mensen deelnemen aan de training.

The Bridge Personality is samengevat een complete persoonlijkheidstest die inzicht geeft in persoonlijkheid, gedragsvoorkeuren en eerlijkheid van de deelnemer. De uitslagen van de rapportages helpen bij de selectie, werving en ontwikkeling van zowel individuele werknemers als volledige teams en organisaties. Met behulp van de verschillende rapportages kun je onder andere persoonlijke ontwikkelplannen opstellen, de juiste kandidaten voor een specifieke functie selecteren en werknemers helpen bij hun ontwikkeling in werksituaties.

The Bridge Personality bestellen

Wil jij weten of The Bridge Personality goed bij jouw organisatie past? Bij TestGroup staan wij graag klaar om je te helpen. Neem contact met ons op om erachter te komen welke test het beste bij jouw organisatie of doel past.

Wil je direct een bestelling plaatsen? Ga dan naar de bestelpagina en selecteer 'persoonlijkheidstest' en daarna het gewenste rapport. Met The Bridge Personality is werving, selectie en ontwikkeling ook binnen jouw bedrijf eenvoudiger.

Voorbeeldrapport 

Je kunt bij het afnemen van The Bridge Personality uit zes verschillende rapporten kiezen. Gebruik het Big Five rapport, het 4-kleuren rapport, het 16 Jung Types rapport of een combinatie hiervan voor de selectie, werving en ontwikkeling van kandidaten. Het teamrapport is geschikt om te ondersteunen bij de verbetering en ontwikkeling van teams binnen elk bedrijf. Tot slot helpt het maatwerk rapport bij de selectie van de perfecte kandidaat voor een specifieke functie.

Video: The Bridge Personality

Ben je op zoek naar de crème de la crème van persoonlijkheidstests? Een moderne test die kan ontcijferen of je kandidaat tijdens het invullen wel helemaal eerlijk was? Een test die niet alleen de Big Five hanteert, maar ook de 16 Jung Types en het populaire 4-kleurenmodel?

Ontmoet The Bridge Personality, een state-of-the-art, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties daadwerkelijk helpt met het aantrekken, selecteren en ontwikkelen van hun medewerkers.

Veelgestelde vragen over het gebruik van The Bridge Personality

 • Op welke manieren kan ik The Bridge Personality afnemen?

 • Je kunt The Bridge Personality op drie verschillende manieren bestellen. De eerste optie is om de test los te bestellen voor een bedrag vanaf € 110,00. Deze manier van afname is perfect voor incidenteel gebruik van onze testen. Voor grote bedrijven die een regelmatige afname van de test nodig hebben is afname per credits mogelijk. Je betaalt met credits minimaal € 15,00 per test. Voor bedrijven die testen op een zeer regelmatige basis nodig hebben, biedt TestGroup een abonnement aan. Met een abonnement zijn onze testen beschikbaar vanaf € 5,00 per test.

 • Moet ik gecertificeerd zijn om The Bridge Personality te kunnen gebruiken?

 • Nee, het is niet noodzakelijk om gecertificeerd te zijn voordat je The Bridge Personality kunt gebruiken. De testen zijn eenvoudig in gebruik en als je iets niet begrijpt, dan kun je bij onze consultants terecht. Wij staan graag voor je klaar om vragen te beantwoorden en rapporten uit te leggen. Er is uiteraard wel een Bridge Kwalificatietraining beschikbaar, maar die is niet verplicht.

 • Hoe lang duurt het voor een rapport klaar staat?

 • Na de afname van een test staat de rapportage doorgaans binnen 30 minuten klaar. Onze medewerkers van de klantenservice verzenden de rapportage zodra deze beschikbaar is. Als je een account hebt bij TestGroup op het Bridge Assessment Platform, dan staan de rapporten direct na afname klaar.

 • Wie kan The Bridge Personality bestellen?

 • The Bridge Personality kan alleen besteld worden door bedrijven en organisaties. De test wordt onder andere gebruikt voor ontwikkeling van medewerkers en selectie van de juiste kandidaten. The Bridge Personality is een professionele persoonlijkheidstool die speciaal gericht is op de werksituatie en daardoor enkel beschikbaar als zakelijke afname, niet voor particulieren.

 • Op welke wetenschappelijk theorie is The Bridge Personality gebaseerd?

 • The Bridge Personality is zowel gebaseerd op het wetenschappelijke Big Five model en de type-theorie van Carl Gustaf Jung. Je kunt het Big Five rapport gebruiken voor selectie en recruitment. Dit rapport is te vergelijken met testen als de NEO PI en de OPQ. Je kunt het 16 Types rapport en het 4-kleuren rapport (beiden gebaseerd op Jung) gebruiken voor training en coaching. Deze rapporten zijn te vergelijken met testen als de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)  en Insights Discovery.  

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Career maakt het eenvoudig om een passende functie te vinden.”

Jaye Bonnier

Work2Work