020 - 262 1630

Minder vooroordelen en meer inclusie en diversiteit door de inzet online assessments

woensdag 05 juni 2024

Online assessments worden door steeds meer organisaties gebruikt bij het selecteren van kandidaten. Door het inzetten van een online assessment vindt een meer objectieve beoordeling van de sollicitant plaats. Hierdoor krijgt iedere sollicitant evenveel kans, ongeacht etniciteit, naam, sekse of geslacht.

Online assessments steeds meer ingezet

Online assessments worden door steeds meer organisaties gebruikt voor de selectie van kandidaten. Dit blijkt uit recente studies en internationaal onderzoek. Sterker nog: Nederland is wereldwijd het land met het hoogste gebruik van psychometrische (online) assessments.

Maar liefst 66% van de Nederlandse organisaties geeft aan online assessments in de organisatie te gebruiken, net iets meer dan de Scandinavische landen. Als belangrijkste voordelen van het gebruik van online assessments geeft 62% aan dat het leidt tot meer betrouwbare selectiebeslissingen.

De meeste online tests die worden ingezet zijn tests zoals een persoonlijkheidstest, capaciteitentest of een loopbaantest. Deze online assessments worden veel ingezet voor recruitment, selectie, loopbaanontwikkeling en outplacement. De acceptatie en de optimalisatie van online assessments blijven toenemen. De vraag naar online assessments neemt ook toe. HR-mensen willen een meting die goed is, snel en kostentechnisch interessant. Dat is precies wat je online bereikt.

Minder vooroordelen door inzet online assessments

Een groot voordeel van online assessments is het terugdringen van vooroordelen tijdens selectieprocedures. Met het inzetten van een online assessment vindt een meer objectieve beoordeling van de sollicitant plaats.  Het online assessment platform van TestGroup neemt alle vooroordelen weg bij recruiters, en HR-personeel. Er wordt eerst gekeken of de persoon past bij de functie en organisatie via een online assessment. De test wordt afgenomen voordat er een gesprek plaatsvindt.

Meer inclusie en diversiteit door de inzet online assessments

Inclusie, gelijkheid en diversiteit zijn belangrijke, maar soms ook gevoelige thema's binnen HR. TestGroups online assessments werken al jaren volgens het principe van inclusie. Dit principe is van toepassing op al onze HR-tech, die gericht is op inzicht en ontwikkeling van individuen, teams en organisaties. Wij geloven dat iedereen talent heeft en dat er voor iedereen ruimte is om dit talent te ontwikkelen. De kracht van talent en de impact van mensen zijn van onschatbare waarde, aangezien in een wereld waarin technologie steeds belangrijker wordt, mensen nog steeds het verschil maken.

De online assessments van TestGroup bieden talloze mogelijkheden om een relevant en objectief beeld van een kandidaat te krijgen. Ze kunnen zo worden ingericht dat ze aansluiten bij de functie waarvoor iemand wordt gezocht en kan een assessment test zelfs bijna anoniem worden afgenomen, zodat discriminerende factoren als leeftijd, geslacht en achtergrond worden geëlimineerd.

Meer informatie over online assessments?

Meer informatie over de online assessments van TestGroup kun je vinden bij onze assessment tips. Daarnaast kun je contact opnemen met de assessment experts van TestGroup, zij zijn altijd bereid om de online assessment producten van TestGroup nader toe te lichten.

Bestellen

Je kunt een online assessment voor je medewerker of kandidaat bestellen op de bestelpagina voor tests en assessments.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments afnemen. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot