020 - 262 1630

Team Assessment

Teams zijn een belangrijk onderdeel van organisaties. Een bedrijf is slechts zo succesvol als zijn teams. Helaas zijn veel teams misschien niet zo succesvol als hun teammanager in gedachten heeft. In de meeste gevallen is het minder functioneren van het team het gevolg van niet optimaal communicerende teamleden of niet optimaal samengestelde teams. Dit is eenvoudig op te lossen middels het inzetten van een team assessment.

Een professioneel team assessment is de beste manier om een antwoord te krijgen op een aantal vragen die je wellicht hebt over je team. Bij TestGroup hebben we een uitgebreid team assessment en een daarbij horend teamrapport die meer licht kunnen werpen op de algehele opzet van je team.

Wat is een team assessment?

Een team assessment bevat een uitgebreide persoonlijkheidstest die wordt uitgevoerd om jouw team grondig te evalueren. Je kunt zo in kaart brengen hoe de teamleden hun teamprestaties kunnen verbeteren, hoe de samenwerking verbeterd kan worden en of de verschillende persoonlijkheden van de teamleden passen bij het doel van het team. Uiteindelijk is het verbeteren van de teamprestatie het doel van het team assessment.

Het cruciale onderdeel van een team assessment is het teamrapport dat je krijgt na het assessment. Het gebruik van een tool zoals het Bridge Personality teamrapport kan een breed scala aan informatie onthullen dat je goed kan helpen de prestaties van je team te verbeteren.

Met het Bridge Personality-teamrapport kun je meer te weten komen over diverse eigenschappen die de basis vormen voor conflictoplossing, probleemoplossing en voortdurende samenwerking. Het rapport geeft een overzicht van de teamkwaliteiten en een duidelijk beeld geven van hoe je team eruitziet wat betreft de verschillende eigenschappen van de teamleden.

Hoe werkt het?

Samen met het teamrapport en de individuele Bridge Personality rapporten heb jij alles voor je team assessment gereed. Wij zetten alles direct voor je klaar, jij kunt aan de slag met je team.

Team assessment bestellen

 • Stap 1 : Bestel hier het teamrapport (selecteer bij 'persoonlijkheidstest' het 'teamrapport')
 • Stap 3 : Elk teamlid vult The Bridge Personality in;
 • Stap 3 : Voor elk teamlid wordt het Bridge Personality 16 Jung Types + 4-kleuren rapport opgemaakt;
 • Stap 4 : Het team krijgt Bridge Personality teamrapport;
 • Stap 5 : Indien gewenst kun je met een TestGroup consultant telefonisch door de rapporten gaan;
 • Stap 6 : Je bent klaar voor je teamsessie!

Het belang van een team assessment

Wat levert het team assessment op?

 • Inzicht in je team: door team assessments uit te voeren, kun je meer te weten komen over de sterke en de verbeterpunten van de teamleden. Met deze inzichten kunt je strategieën bedenken om het beste uit hun sterkste punten te halen en te werken aan hun eigenschappen die verbetering nodig hebben.
 • Toewijzing van rollen: ook al werkt je team samen aan een gezamenlijk doel, je moet rollen toewijzen aan individuele leden. Een assessment helpt je te bepalen welke rollen bij welke teamleden passen. Het resultaat is een samenhangend, synergetisch team dat ieders sterke punten op de juiste manier gebruikt voor succes.
 • Verbeter de communicatie: The Bridge Personality teamworkshop kan je helpen om inzicht te krijgen in het gedrag van collega's. Dit kan je helpen bepaalde gedragspatronen vast te stellen die kunnen worden gebruikt om effectieve communicatie voor het team te versterken. Betere communicatie zorgt voor verbetering van de teamprestatie.
 • Verbeter de werkervaring: wanneer de teamleden elkaars eigenschappen beter begrijpen, kunnen ze dat gebruiken als richtlijn voor meer wederzijds begrip en dus betere samenwerking. Dit zal op zijn beurt helpen om een ​​prettige werkomgeving op te bouwen en het team kan samen betere resultaten behalen.

Over het algemeen kun je veel winst behalen met het uitvoeren van een team assessment. Overweeg om team assessment uit te voeren in teams van minimaal drie en maximaal twaalf personen.

Wil jij de werkprestaties van je team verbeteren? Begin vandaag al met een team assessment met behulp van het Bridge Personality Team Report en de Bridge Personality Team Workshop. Zo kun je de prestaties je team verbeteren.

Hoe selecteer je het juiste team assessment?

Als je van plan bent een team assessment uit te voeren, moet je altijd een tool kiezen waarmee je het assessment op de juiste manier kunt doen. Je kunt rekening houden met de volgende factoren bij het kiezen van een team assessment:

 • Kies een team assessment dat bestaat uit een individueel rapport voor elk teamlid en een teamrapport voor het team;  
 • Gebruiksvriendelijk en online toegankelijk;
 • Kies voor een teamrapport met praktische tips en oefeningen;
 • Biedt concreet advies voor het verbeteren van probleemoplossing, communicatie en conflicthantering;
 • Geeft je de mogelijkheid om de assessment rapporten door te nemen met een ervaren en deskundige adviseur.

Veelgestelde vragen over het Bridge Personality team assessment

Wat kan je verwachten van het Bridge Personality teamrapport?

Het Bridge Personality teamrapport wordt volledig op maat voor je bedrijf gemaakt, toegespitst op het specifieke team, met inbreng van alle teamleden.

 • Losse afname of in bulk via je eigen account op het Bridge Assessment platform
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Het teamrapport is gebaseerd op de 16 Jung Types én de bekende vier kleuren
 • Beschikbaar in het Nederlands en het Engels
 • Ideaal voor het gebruik in teamsessies
 • Concreet advies voor het verbeteren van probleemoplossing, communicatie en conflicthantering
 • Inclusief praktische tips en oefeningen
 • Geen verplichte training nodig

Welke Bridge Personality rapporten zijn er beschikbaar voor de teamleden?

Elk teamlid krijgt tijdens een teamsessie ook een individueel rapport. Hierbij kun je kiezen uit de volgende Bridge Personality rapporten:

Team assessment bestellen

Volg de onderstaande 6 stappen om vandaag nog met het team assessment te starten.

 • Stap 1: Bestel het team assessment bij onze klantenservice;
 • Stap 2: Elk teamlid vult The Bridge Personality in;
 • Stap 3: Voor elk teamlid is een Bridge Personality Colour rapport beschikbaar;
 • Stap 4: Voor het team wordt het Bridge Personality teamrapport opgemaakt;
 • Stap 5: Indien gewenst, kun je met een van onze consultants telefonisch door de rapporten gaan voor extra uitleg;
 • Stap 6: Je bent klaar voor je teamsessie!

Hoe kan ik tests en online assessments bij TestGroup bestellen?

Bij TestGroup bieden we drie verschillende manieren aan om tests te bestellen. Je kunt losse tests kopen, wat handig is voor kleine afnames. Daarnaast is het voor een iets grotere afname mogelijk via credits te bestellen. Voor grote bedrijven of grote afnames, bieden we een account voor onbeperkt gebruik aan.

Is training noodzakelijk om een team assessment af te zetten?

Een voorafgaande training is zeker niet noodzakelijk om aan de slag te gaan met het team assessment. Heb je toch extra hulp nodig bij het ontcijferen van de rapporten? Dan zijn onze medewerkers van de klantendienst altijd telefonisch bereikbaar voor een woordje uitleg.

Hoeveel kost het team assessment

Afhankelijk van de manier waarop je tests aankoopt, komen ze op een andere prijs. Bij losse afname hebben we een minimumprijs van € 145 per (individueel) Bridge Personality rapport en € 175 euro voor een teamrapport. Als voorbeeld, voor een team van 4 personen zijn de kosten dan viermaal het individuele Bridge Personality rapport (€ 580 totaal) en eenmaal het teamrapport (€ 175), totaal is de prijs van het team assessment dan € 755.

Kies je voor credits? Dan zijn de kosten van een teamsessie veel lager. De minimumprijs op €15 per rapport. Als je een account voor onbeperkt gebruik hebt bij TestGroup, dan hoef je slechts een minimumbedrag van €5 per rapport te betalen.

Hoe snel zijn de rapporten beschikbaar?

Doorgaans worden onze rapporten binnen de 30 minuten verzonden door onze medewerkers van de klantenservice. Beschik je echter over een account op het Bridge Assessment Platform, dan zijn de rapporten direct beschikbaar.

Voor wie is het team assessment beschikbaar?

Onze team assessments zijn alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties. Particulieren kunnen dit assessment niet aankopen of bestellen.

Voorbeeldrapport team assessment

Je ontvangt (standaard) voor elk teamlid een Bridge Personality Color-rapport. Dit rapport is nodig voor de deelnemers tijdens de teamsessie. Ook ontvang je een teamrapport van The Bridge Personality voor het hele team. Als je team Engels spreekt is dat geen probleem: we hebben de rapporten ook in het Engels beschikbaar.

Tests en online assessments aanvragen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen​ voor je kandidaat of medewerker​.
 • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.
 • Wij zetten de test of online assessment altijd binnen 30 minuten klaar.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Wil je weten welke test of online assessment het beste bij jouw vraag aansluit? Neem dan even contact met ons op.

Tests

Aantal

Assessments

Aantal

Trainingen

Aantal

Boeken

Aantal

Jouw gegevens

Na ontvangst van je aanvraag nemen wij op korte termijn contact met je op.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep