020 - 262 1630

Het nr. 1 team assessment voor organisaties

Het team assessment van TestGroup is het meest gebruikte assessment voor teams in Nederland en andere landen in Europa. Bij het team assessment vullen alle teamleden een persoonlijkheidstest in (The Bridge Personality). Elk teamlid krijgt een individueel rapport en het team ontvangt een teamrapport. Het team assessment wordt online afgenomen. Je kunt het team assessment online bestellen. Het wordt binnen 1 dag voor je team opgezet.

Wat is het doel van een team assessment?

Het doel van het team assessment is om jouw team te evalueren en om te kijken hoe de samenwerking en prestatie van het team verbeterd kan worden. In het rapport van het team assessment staat hoe de teamleden de teamprestatie kunnen verbeteren. Daarnaast wordt beschreven hoe de samenwerking verbeterd kan worden en hoe de verschillende persoonlijkheden van de teamleden kunnen bijdragen aan het doel van het team.

Een professioneel assessment voor teams is de beste manier om een antwoord te krijgen op een aantal vragen die je wellicht hebt over je team. Het kan ook meer inzicht geven over de algehele opzet van je team.

Wat is een team assessment?

 • Een assessment voor teams bevat een uitgebreide persoonlijkheidstest die wordt uitgevoerd om jouw team grondig te evalueren. Uiteindelijk is het verbeteren van de teamprestatie het doel van het assessment.
 • Het cruciale onderdeel voor het team is het teamrapport dat je krijgt na het assessment. Het gebruik van een tool zoals het Bridge Personality teamrapport kan een breed scala aan informatie onthullen dat je goed kan helpen de prestaties van je team te verbeteren.
 • Met het teamrapport kun je meer te weten komen over diverse eigenschappen die de basis vormen voor conflictoplossing, probleemoplossing en voortdurende samenwerking. Het rapport geeft een overzicht van de teamkwaliteiten en een duidelijk beeld van hoe je team eruitziet wat betreft de verschillende eigenschappen van de teamleden.

Hoe werkt het team assessment?

Samen met het teamrapport en de individuele Bridge Personality rapporten heb jij alles voor je team gereed. Wij zetten alles direct voor je klaar, jij kunt aan de slag met je team.

Team assessment bestellen : direct aan de slag

 • Stap 1 : Bestel hier het teamrapport (selecteer bij 'persoonlijkheidstest' het 'teamrapport');
 • Stap 2 : Elk teamlid vult The Bridge Personality in;
 • Stap 3 : Voor elk teamlid wordt het Bridge Personality 16 Jung Types + 4-kleuren rapport opgemaakt;
 • Stap 4 : Het team krijgt het Bridge Personality teamrapport;
 • Stap 5 : Indien gewenst kun je met een TestGroup-consultant telefonisch door de rapporten gaan;
 • Stap 6 : Je bent klaar voor je teamsessie!

Voorbeeldrapport: team assessment

Je kunt hier een voorbeeldrapport van het team assessment inzien. In het teamrapport wordt o.a het Jung Type van het team bepaald en worden de kleuren van de teamleden weergegeven in het teamwiel. In het rapport staan ook oefeningen en adviezen die je in kunt zetten tijdens een sessie of training met je team. Naast het teamrapport ontvangen de teamleden ook een individueel persoonlijkheidsrapport.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Wat levert het team assessment op?

 • Inzicht in je team: door een assessment voor je team uit te voeren, kun je meer te weten komen over de sterke en de verbeterpunten van de teamleden. Met deze inzichten kunt je strategieën bedenken om het beste uit hun sterkste punten te halen en te werken aan hun eigenschappen die verbetering nodig hebben.
 • Toewijzing van rollen: ook al werkt je team samen aan een gezamenlijk doel, je moet rollen toewijzen aan individuele leden. Een assessment helpt je te bepalen welke rollen bij welke teamleden passen. Het resultaat is een samenhangend, synergetisch team dat ieders sterke punten op de juiste manier gebruikt voor succes.
 • Verbeter de communicatie: een Bridge Personality teamworkshop kan je helpen om inzicht te krijgen in het gedrag van collega's. Dit kan je helpen bepaalde gedragspatronen vast te stellen die kunnen worden gebruikt om effectieve communicatie voor het team te versterken. Betere communicatie zorgt voor verbetering van de teamprestatie.
 • Verbeter de werkervaring: wanneer de teamleden elkaars eigenschappen beter begrijpen, kunnen ze dat gebruiken als richtlijn voor meer wederzijds begrip en dus betere samenwerking. Dit zal op zijn beurt helpen om een prettige werkomgeving op te bouwen en het team kan samen betere resultaten behalen.

Hoe groot mag het team zijn?

Overweeg om het assessment uit te voeren in teams van minimaal drie en maximaal 24 personen.

Wat kan je verwachten van het teamrapport?

Het Bridge Personality teamrapport wordt volledig op maat voor je bedrijf gemaakt, toegespitst op het specifieke team, met inbreng van alle teamleden.

 • Te bestellen per team (losse afname) of via je eigen account op het Bridge Assessment platform;
 • Het teamrapport is gebaseerd op de 16 Jung Types én het bekende 4-kleurenmodel;
 • Beschikbaar in het Nederlands en het Engels;
 • Ideaal voor het gebruik in teamsessies;
 • Concreet advies voor het verbeteren van probleemoplossing, communicatie en conflicthantering;
 • Inclusief praktische tips en oefeningen;
 • Geen verplichte training nodig.

Voorbeeldrapporten van het assessment voor teams

Je ontvangt (standaard) voor elk teamlid een Bridge Personality 4-kleurenrapport. Dit rapport is nodig voor de deelnemers tijdens de teamsessie. Ook ontvang je een teamrapport van The Bridge Personality voor het hele team. Als je team Engels spreekt is dat geen probleem: we hebben de rapporten ook in het Engels beschikbaar.

Video: doe-het-zelf teamworkshop

Met het teamworkshop doe-het-zelfpakket kun je nu je eigen Bridge Personality teamworkshop organiseren. Hoe dit in zijn werk gaat? Eerst vullen alle teamleden The Bridge in Personality. Elk teamlid ontvangt vervolgens een uitgebreid rapport waarin verschillende aspecten van hun persoonlijkheid staan omschreven. Daarna wordt er automatisch een handig teamrapport opgemaakt voor het gehele team. Je krijgt van TestGroup een doe-het-zelfpakket met daarin alle benodigde materialen om je teamworkshop uit te voeren.

Veelgestelde vragen over het inzetten van een assessment voor teams

 • Wat is een team assessment?

 • Een team assessment is een uitstekende tool voor het verbeteren van communicatie, samenwerking en prestaties van het team. Bij team assessments vullen alle teamleden een persoonlijkheidstest in en is er voor het team een teamrapport beschikbaar.

 • Hoe kan ik het assessment voor teams bestellen?

 • Bij TestGroup bieden we drie verschillende manieren aan om een team assessment te bestellen. Je kunt een los team assessment kopen, wat handig is voor kleine afnames. Daarnaast is het voor een iets grotere afname mogelijk via credits te bestellen. Voor grote bedrijven of grote afnames, bieden we een account voor onbeperkt gebruik aan. Je kunt alles bestellen op de bestelpagina. Wil je weten of het team assessment geschikt is voor jouw team? Je kunt ons altijd bellen op 020-2621630. Je krijgt dan (gratis) advies van onze consultants.

 • Is training noodzakelijk om een assessment voor mijn team in te zetten?

 • Een voorafgaande training is zeker niet noodzakelijk om aan de slag te gaan met het team assessment. Heb je toch extra hulp nodig bij het ontcijferen van de rapporten? Dan zijn onze medewerkers van de klantendienst altijd telefonisch bereikbaar voor een woordje uitleg. Wil je een trainer inhuren om een dag of een halve dag met jouw team aan de slag te gaan? Dat kan uiteraard ook. Je kunt dan een in-company Bridge Personality teamworkshop boeken.

 • Wat zijn de kosten van het team assessment?

 • Afhankelijk van de manier waarop je tests aankoopt, komt het assessment op een andere prijs. Bij losse afname hebben we een minimumprijs van € 145 per (individueel) Bridge Personality rapport en € 175 voor een teamrapport. Als voorbeeld, voor een team van 4 personen zijn de kosten dan viermaal het individuele Bridge Personality rapport (€ 580 totaal) en eenmaal het teamrapport (€ 175), totaal is de prijs van het team assessment dan € 755.

  Kies je voor credits? Dan zijn de kosten van een teamsessie veel lager. De minimumprijs komt op € 15 per rapport. Als je een account voor onbeperkt gebruik hebt bij TestGroup, dan hoef je slechts een minimumbedrag van € 5 per rapport te betalen.

 • Hoe snel zijn de teamrapporten beschikbaar?

 • Doorgaans worden onze rapporten binnen de 30 minuten verzonden door onze medewerkers van de klantenservice. Beschik je echter over een account op het Bridge Assessment Platform, dan zijn de rapporten direct beschikbaar.

 • Voor wie is deze tool voor teams beschikbaar?

 • Onze team assessments zijn alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties. Particulieren kunnen dit assessment niet aankopen of bestellen.

 • Maakt het assessment gebruik van de bekende 4 kleuren?

 • Jazeker, van alle teamleden wordt in het individuele rapport de kleurenvoorkeur bepaald. In de teamrapporten worden de kleurenvoorkeuren van alle teamleden in een fraai teamwiel weergegeven. Zo heb je een perfect overzicht van je team.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€125
€109
€109
€155
€125
€109
€109
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€320
€290

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2250
€2250
€2250
€1750
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Voor ons bieden de uitkomsten van The Bridge Personality niet alleen inzichten bij het werven. Ze vormen ook een leidraad voor de lange termijn, zowel voor de leidinggevende als voor de ontwikkeling van de medewerker zelf”

Anne Huijgen

Young Group