020 - 262 1630

Teamanalyse maken met het Bridge Personality teamprofiel

woensdag 05 juni 2024

Wat is een teamanalyse?

Een teamanalyse geeft inzicht in de teamtalenten en individuele talenten. Als er teamcompetenties zijn vastgesteld, kan je ook zien waar er potentieel is voor ontwikkeling. Op basis van deze informatie kan het team worden "gematcht" met een competentieprofiel, en kan er gericht worden ontwikkeld op basis van potentieel en talenten.

Hoe gebruik je een teamprofiel voor een teamanalyse?

De Bridge Personality teamanalyse, ook wel het teamprofiel genoemd, biedt hulp bij het begrijpen van de samenstelling van een team. Het geeft inzicht in de effectiviteit van een team door de aanwezige voorkeursstijlen en ontbrekende stijlen te tonen. Het kan dienen als een startpunt voor het verbeteren van de onderlinge communicatie, samenwerking en teamontwikkeling.

Als HR-professional, coach of trainer is het teamprofiel een mooie aanvulling bij teamontwikkelingstrajecten. Het is een uitgebreid rapport dat is samengesteld op basis van individuele Bridge Personality-analyses van de deelnemers. Het biedt inzicht in de sterke en zwakke punten van het team, waar de kracht van het team ligt en welke teamrollen al dan niet worden vervuld.

Het teamprofiel toont het natuurlijke gedrag dat aanwezig is, de basisstijl, en het gedrag dat het team als geheel vertoont, de responsstijl. Van daaruit kan worden gekeken op welke manier teamleden het beste kunnen bijdragen aan het realiseren van teamdoelen.

Teamanalyse met The Bridge Personality

De Bridge Personality is al meer dan 15 jaar de favoriete persoonlijkheidstest van bedrijven en organisaties in Nederland. Deze test is niet alleen ideaal voor selectie en recruitment, maar ook voor de ontwikkeling van jouw medewerkers. Je kunt de test per kandidaat bestellen of kiezen voor een kosteneffectief assessment abonnement.

De Bridge Personality teamanalyse is gebaseerd op de Bridge Personality-analyses van de teamleden en het rapport is overzichtelijk, gemakkelijk te lezen en praktisch toepasbaar. The Bridge Personality is een veelgebruikte persoonlijkheidstest die is gebaseerd op de Big Five, de 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel.

Het Bridge Personality teamprofiel helpt teams effectiever samen te werken. Verbeter probleemoplossing, communicatie en conflictsituaties. Het rapport geeft een compleet overzicht van de kwaliteiten van een team. Het biedt bruikbare informatie voor managers. Ideaal voor toepassing binnen teamsessies. Makkelijk online te organiseren.

Het Bridge Personality teamprofiel: maak eenvoudig een analyse van je team

Het Bridge Personality teamprofiel biedt bruikbare informatie voor managers met een duidelijk antwoord op vragen als: Hoe ziet dit team eruit? Hoe werkt dit team het best samen? Hoe kan het team zich verbeteren? Het Bridge Personality teamprofiel wordt op maat gemaakt, toegespitst op het specifieke team, met inbreng van alle teamleden.

Voorbeeldrapport: teamprofiel voor teamanalyse

Bekijk hier een voorbeeldrapport van het Bridge Personality teamprofiel. In het teamprofiel wordt o.a. het Jung Type van het team bepaald en worden alle 4-kleuren (rood, groen, geel, blauw) van de teamleden weergegeven. 

Voorbeeldpagina uit het rapport

Dit kun je verwachten van het Bridge Personality teamprofiel:

 • Ideaal voor toepassing binnen teamsessies;
 • Concreet advies voor het verbeteren van probleemoplossing, communicatie en conflicthantering;
 • Praktische tips en oefeningen;
 • In één oogopslag duidelijk waar de kansen en mogelijkheden van een team liggen;
 • Binnen een dag voor het team opgezet;
 • Makkelijk (online) in te zetten;
 • Je kunt vandaag nog aan de slag, geen verplichte training;
 • Direct resultaat: betere prestaties van het team.

Teamprofiel voor teamanalyse bestellen

Samen met het teamprofiel en de individuele rapporten voor de teamleden heb je alles voor je teamsessie gereed. Je kunt eventueel ook The Bridge Personality: het boekje voor kandidaten gebruiken tijdens de teamsessie.

De teamanalyse geeft antwoord op deze vragen:

 • Waar ligt de kracht van het team?
 • Wat zijn de aandachtspunten?
 • Hoe kan de communicatie binnen het team verbeterd worden?
 • Hoe lost het team conflicten op?
 • Hoe ziet het team assessment eruit?
 • Hoe lossen we als team problemen op?
 • Wat is de manier van besluitvorming in het team?
 • Hoe kunnen de prestaties van het team worden verbeterd?

Teamprofielen afnemen in eigen beheer

Ga je vaker teamprofielen gebruiken in je organisatie? Dan is online assessments in eigen beheer de beste oplossing voor je. De kosten per teamprofiel zijn dan het laagst en je kunt zelf teamprofielen opmaken.

Video: zelf een teamsessie organiseren

Met het teamsessie doe-het-zelfpakket kun je nu je eigen Bridge Personality teamworkshop organiseren. Je krijgt van TestGroup een doe-het-zelfpakket met daarin alle benodigde materialen om je teamworkshop uit te voeren. Een TestGroup-consultant kan je assisteren bij het doornemen van de rapporten en de presentatie van de teamworkshop. Als je eenmaal de juiste tools in handen hebt, ben je er klaar voor om zelf met je team aan de slag te gaan, op een tijd een plek die jij kiest.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Ervaring van Aeres Agree met The Bridge Personality