020 - 262 1630

De nr. 1 persoonlijkheidsvragenlijst voor organisaties

The Bridge Personality is de meest gebruikte persoonlijkheidsvragenlijst door bedrijven en organisaties in Nederland en België. Deze persoonlijkheidsvragenlijst kan worden ingezet voor selectie en recruitment, maar ook voor ontwikkeling van je medewerkers. Wetenschappelijk en betrouwbaar. Je kunt deze test los bestellen (per kandidaat) of afnemen via een voordelig abonnement.

Wat is een persoonlijkheidsvragenlijst?

Een persoonlijkheidsvragenlijst meet persoonlijkheid of karaktertrekken bij je kandidaten en medewerkers. Dit type vragenlijst wordt vaak in een (online) assessment opgenomen. TestGroup heeft een persoonlijkheidsvragenlijst ontwikkeld die specifiek is gericht op werksituaties. Deze slimme vragenlijst gebruikt een algoritme om de kandidaat altijd vragen te presenteren die voor de persoon het meest relevant zijn. De test past de vragen in de vragenlijst aan als de kandidaat de vragenlijst probeert te ‘sturen’ of sociaal wenselijk probeert in te vullen. Deze vragenlijst is wetenschappelijk ontwikkeld en gebaseerd op het bekende Big Five persoonlijkheidsmodel.

The Bridge Personality

The Bridge Personality is een zeer betrouwbare en valide persoonlijkheidsvragenlijst voor het verkrijgen van inzicht in de persoonlijkheid en competenties van je werknemers en sollicitanten. Omdat deze persoonlijkheidsvragenlijsten door het gebruik van algoritmes meet of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen, krijg je altijd een betrouwbaar en valide beeld van je kandidaat of medewerker.

Een persoonlijkheidsvragenlijst met grote voorspellende waarde

De persoonlijkheidsvragenlijst van TestGroup is door zijn zeer hoge betrouwbaarheid, goede constructvaliditeit (Big Five) en grote voorspellende waarde een zeer geschikte tool om de persoonlijkheid van je kandidaat in beeld te brengen. Deze vragenlijst bevat 240 items waarmee 34 Big Five persoonlijkheidseigenschappen efficiënt gemeten worden.

persoonlijkheidsvragenlijst

Persoonlijkheidsvragenlijst bestellen

 • Alleen beschikbaar voor bedrijven, organisaties en overheden;
 • Je kunt hier per kandidaat een persoonlijkheidsvragenlijst bestellen;
 • Selecteer 'persoonlijkheidstest' op de bestelpagina;
 • Selecteer het gewenste rapport (keuze uit 6 rapporten);
 • Wij zetten de test dezelfde dag nog voor je kandidaat klaar;
 • Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup-consultant telefonisch door de rapporten gaan;
 • Geen verplichte training nodig;
 • Grote afname? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform.

Voorbeeldrapport van de persoonlijkheidsvragenlijst

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van The Bridge Personality persoonlijkheidsvragenlijst. Dit rapport laat de scores zien op 34 Big Five competenties. Deze competenties zijn te gebruiken voor vrijwel elk functieprofiel. Daarom wordt dit rapport zeer veel gebruikt voor recruitment, hr en teamontwikkeling.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Kenmerken persoonlijkheidsvragenlijst

 • Geschikt voor gebruik tijdens recruitment, met een eigen account op het Bridge Assessment Platform kun je makkelijk veel kandidaten tegelijk testen.
 • Deze persoonlijkheidstest is bij uitstek geschikt voor selectie, omdat het gebaseerd is op de Big Five theorie.
 • Je kunt voor teambuilding het teamrapport inzetten.
 • Voor managers is het managementrapport beschikbaar.
 • Zoek je maatwerk? Je kunt zelf de competenties selecteren die je in het rapport wilt opnemen.
 • Te gebruiken in meer dan 20 talen.

De enige persoonlijkheidsvragenlijst die zowel de Big Five, de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel gebruikt

Een professionele persoonlijkheidsvragenlijst heeft veel waarde bij het vormgeven van een succesvolle loopbaan. The Bridge Personality is de enige persoonlijkheidsvragenlijst ter wereld die gebaseerd is op de Big Five, de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel. Voor elk van deze toepassingen zijn rapporten beschikbaar.

Is je kandidaat eerlijk geweest? Met Normatief-Ipsatief split technology® weet je het

Deze slimme en dynamische vragenlijst maakt gebruik van zowel normatieve (vrije keuze) stellingen als ipsatieve (gedwongen keuze) stellingen. Door deze stellingen te combineren, kan de vragenlijst sociaal wenselijk antwoordgedrag en instemmend antwoorden tot op het niveau van de persoonlijkheidsdimensie signaleren.

Met behulp van een algoritme, Normatief-Ipsatief split technology®, maakt The Bridge Personality daarna sturend antwoordgedrag inzichtelijk. Normatief-Ipsatief splits® zijn indicatoren in het persoonlijkheidsrapport die de hoeveelheid sturend antwoordgedrag op het niveau van een competentie kunnen aangeven. Zo kun je in het rapport precies zien bij welke van de 34 Big Five competenties de kandidaat de persoonlijkheidsvragenlijst sociaal wenselijk heeft ingevuld. Een zeer handig instrument tijdens de selectie en ontwikkeling van kandidaten.

Hoe werkt een persoonlijkheidsvragenlijst?

Persoonlijkheidsvragenlijsten, ook wel bekend als persoonlijkheidstest, zijn waardevolle instrumenten die inzicht geven in de persoonlijkheid van individuen. Deze vragenlijsten focussen zich niet op de vaardigheden van een persoon, maar eerder op hoe men zichzelf ziet in interacties met anderen, het aanpakken van problemen en het omgaan met gevoelens en emoties. Het unieke van deze vragenlijsten ligt in het feit dat er geen sprake is van 'goede' of 'foute' antwoorden.

Hoewel het theoretisch klopt dat er geen juiste of onjuiste antwoorden zijn bij persoonlijkheidsvragenlijsten, is de realiteit iets complexer. De resultaten van deze vragenlijsten geven vaak een betere weerspiegeling wanneer een persoon gemiddeld of licht positief scoort op bepaalde persoonlijkheidsdimensies. Zo is het over het algemeen voordeliger om open te staan voor nieuwe ervaringen, zorgvuldig te zijn, extravert, vriendelijk en emotioneel stabiel te zijn. Echter, extreem hoge scores op deze dimensies kunnen ook nadelen met zich meebrengen, zoals een gebrek aan praktische focus of flexibiliteit.

Het toepassen van persoonlijkheidsvragenlijsten in de praktijk

Het persoonlijkheidsprofiel dat uit deze vragenlijsten voortkomt, speelt vaak een cruciale rol in het selectieproces bij bedrijven en organisaties. Tijdens interviews dient het profiel als een leidraad om dieper in te gaan op de persoonlijkheid van de kandidaat. Het profiel helpt ook bij het maken van verbanden tussen het getoonde gedrag in simulaties, de inhoud van het curriculum vitae, en de persoonlijkheid van de deelnemer. Deze vragenlijsten zijn bijzonder nuttig omdat ze een objectiever en helderder beeld schetsen van de persoonlijkheid van een individu, iets wat vaak moeilijk in woorden te vatten is.

Het is essentieel voor organisaties om te begrijpen dat, hoewel persoonlijkheidsvragenlijsten een krachtig hulpmiddel zijn, ze deel uitmaken van een breder selectieproces waarin ook andere tests zoals een capaciteitentest of een loopbaantest kunnen worden opgenomen. Een evenwichtige benadering, waarbij rekening wordt gehouden met zowel de sterke punten als de mogelijke beperkingen van deze methodiek, is cruciaal voor het maken van weloverwogen beslissingen.

Het gebruik van een persoonlijkheidsvragenlijst in teams

Het inzetten van persoonlijkheidsvragenlijsten binnen teams is een effectieve strategie om de dynamiek en samenwerking te verbeteren. Dit team assessment onthult de unieke gedragsvoorkeuren en persoonlijkheidskenmerken van elk teamlid, wat cruciaal is voor het creëren van een harmonieuze en productieve werkomgeving.

Een teamrapport, samengesteld uit de resultaten van individuele persoonlijkheidsvragenlijsten, is een waardevol instrument voor zowel leidinggevenden als teamleden. Dit rapport biedt een uitgebreid beeld van de verscheidenheid aan persoonlijkheden binnen het team en hoe deze de interactie beïnvloeden. Het helpt bij het identificeren van sterktes, mogelijke uitdagingen in de samenwerking, en biedt inzichten in hoe de teamdynamiek geoptimaliseerd kan worden.

Het inzicht dat uit dit rapport voortvloeit, kan worden gebruikt om taken beter toe te wijzen, communicatie te verbeteren, en een meer inclusieve en ondersteunende teamomgeving te creëren. Door een dieper begrip van hoe elk teamlid denkt en werkt, middels een teamanalyse, kunnen leiders strategieën ontwikkelen die niet alleen de individuele prestaties, maar ook het algehele succes van het team verhogen.

Persoonlijkheidsvragenlijst: rapporten

Er zijn 6 verschillende rapporten beschikbaar voor de persoonlijkheidsvragenlijst. Er zijn rapporten voor recruitment, coaching, sales en teams. Uiteraard zijn voor The Bridge Personality ook maatwerkrapporten beschikbaar. Je kunt dan zelf de competenties uitkiezen die in het rapport worden opgenomen.

Video: Persoonlijkheidsvragenlijst

Zoek jij een slimme persoonlijkheidsvragenlijst voor recruitment, selectie of ontwikkeling van je medewerkers? Een dynamische vragenlijst die kan zien of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen?  Welkom bij The Bridge Personality, een modern en adaptief assessment van persoonlijkheid.

Vragen over de persoonlijkheidsvragenlijst

 • Wat is de wetenschappelijke basis van deze persoonlijkheidsvragenlijst?

 • Deze persoonlijkheidsvragenlijst is wetenschappelijk ontwikkeld en gevalideerd in verschillende internationale onderzoeken. De vragenlijst is gebaseerd op het Big Five persoonlijkheidsmodel. Alle informatie over de betrouwbaarheid en validiteit kun je vinden op de website van TestGroup.

 • Is deze persoonlijkheidsvragenlijst valide en betrouwbaar?

 • Naar deze persoonlijkheidsvragenlijst is zeer veel (internationaal) wetenschappelijk onderzoek gedaan. Een voorbeeld van dit onderzoek tref je hier. In het onderzoek is o.a. gevonden dat deze persoonlijkheidsvragenlijst een goede betrouwbaarheid en (construct)validiteit heeft met de Big Five. Ook heeft de Bridge Personality een uitstekende validiteit voor het voorspellen van werkgedrag. Daarom kan deze vragenlijst ook goed voor selectie worden gebruikt.

 • Hoe kan ik deze vragenlijst bestellen?

 • Je kunt deze vragenlijst los bestellen (per kandidaat), of je kunt een abonnement nemen op het Bridge Assessment Platform. Beide kun je op onze bestelpagina aanvragen.

 • Zijn er ook maatwerkrapporten beschikbaar?

 • Zeker! Bij een maatwerkrapport worden competenties in het rapport opgenomen die voor jouw organisatie van belang zijn. Heb je hier vragen over? Bel ons dan op: 020-2621630. Onze consultants staan je graag te woord.

 • Hoe snel kan mijn kandidaat met de persoonlijkheidsvragenlijst aan de slag?

 • Na het plaatsen van een bestelling kan je kandidaat binnen 30 minuten met de vragenlijst aan de slag. Na het invullen is het rapport direct beschikbaar. Indien gewenst kan een TestGroup-consultant telefonisch met je door het rapport gaan.

 • Heb ik een training nodig om te werken met deze vragenlijst?

 • Nee, deze vragenlijst is zo ontwikkeld dat je geen training nodig hebt om er goed mee te kunnen werken. Daarnaast gaan de TestGroup-consultants graag telefonisch met je door het rapport (gratis service). Bij je eerste bestelling krijg je ook wat handige boekjes over dit persoonlijkheidsassessment toegestuurd.

 • Waarom gebruikt deze persoonlijkheidsvragenlijst algoritmes?

 • The Bridge Personality persoonlijkheidsvragenlijst is een 'slimme test', dit betekent dat de test de vragen aanpast aan het antwoordgedrag van de kandidaat. Hiervoor gebruiken wij Normatief-Ipsatief split technology®. Met dit algoritme kun je (de mate van) sturend antwoordgedrag op competentieniveau in kaart brengen.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants