020 - 262 1630

Selectie en recruitment met een assessment test. Hoe doe je dat?

woensdag 05 juni 2024

Een assessment test vindt meestal aan het einde van een selectieprocedure plaats. Meestal heeft een kandidaat dan al een aantal gesprekken gehad. Vaak is een assessment test de laatste stap in de sollicitatie.

Sollicitanten werven en selecteren met een assessment test

Bij veel bedrijven bestaat een sollicitatieperiode uit meer dan alleen een gesprek met het management. Vaak wordt er ook een assessment test afgenomen. Dit soort testen bekijkt of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde baan, en gaat soms samen met een online assessment waarmee vaardigheden en skills worden gemeten.

Een assessment test voor recruitment meet competenties, capaciteiten en persoonlijkheid

Met een assessment test meet een organisatie competenties, capaciteiten en persoonlijkheid. Op welke manier geeft iemand leiding? Is de verkoper goed in sales? Hoe neemt iemand beslissingen en kan de sollicitant goed samenwerken? Door de kandidaat te confronteren met een assessment test kan de organisatie een objectief beeld van de competenties krijgen.

Organisaties gebruiken een assessment test of competentietest vooral als instrument bij de selectie van nieuwe werknemers. De testen die worden gebruikt, hangen vaak samen met de competenties die in het assessment gemeten worden. Als een kandidaat bijvoorbeeld op een positie van sales manager solliciteert, zullen ook leidinggevende competenties worden beoordeeld. Hiervoor is een assessment voor managers en leiders beschikbaar. 

Assessment testen worden tegenwoordig vrijwel in elke organisatie gebruikt als een instrument tijdens een selectie procedure. Op deze manier krijgt men een objectief beeld van de kandidaten.

Je kandidaat direct getest

Met de assessment testen van TestGroup kun je sollicitanten vandaag nog testen. Je ontvangt direct (dezelfde dag nog) een duidelijk rapport. Zo weet je meteen of je sollicitant beschikt over de juiste competenties, persoonlijkheid en capaciteiten.

Prijs van een assessment test

Bij het klaarzetten van een assessment test houden wij rekening met uw specifieke wensen. De prijs van een assessment test is afhankelijk van de gekozen testen en de te meten competenties.

Meer informatie over online assessment?

Wil je meer informatie over de online assessments van TestGroup? Neem dan hier contact met ons op.

Assessment testen bestellen

Je kunt een assessment test voor je kandidaat of medewerker bestellen op de bestelpagina voor online assessments.

Video: In eigen beheer assessment testen afnemen

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot