020 - 262 1630

Veelgestelde vragen

Wat is een e-assessment?

Een e-assessment is een psychologisch onderzoek en bestaat uit online testen. Met een e-assessment krijg je meer inzicht in jouw kwaliteiten en mogelijkheden en kun je het beste van jezelf laten zien aan jouw (toekomstige) werkgever.

Waarom moet ik het doen?

Jouw (potentiële) werkgever kan verschillende redenen hebben om een e-assessment af te nemen:

  • Bepalen of jij geschikt bent voor een bepaalde functie. Het e-assessment maakt dan onderdeel uit van de sollicitatie;
  • Kijken naar waar jij goed in bent en op welke punten jij je nog kunt ontwikkelen;
  • Inzicht krijgen in wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Op basis daarvan krijg je adviezen over passende carrièrestappen.

Waaruit bestaat het?

Een e-assessment bestaat meestal uit een persoonlijkheidstest en/of een capaciteitentest en/of een loopbaantest. Meestal worden de verschillende instrumenten samen ingezet om zo een compleet beeld van de kandidaat te kunnen vormen.

Wat is een capaciteitentest?

Capaciteitentesten, ofwel intelligentietesten, worden veel ingezet tijdens online assessments. Deze testen meten logisch denken, taalkundige aanleg en numerieke aanleg. Uit onderzoek blijkt dat capaciteitentesten een goede voorspeller zijn van het functioneren van een persoon in een functie (werkgedrag).

Wat doe ik als ik te weinig tijd heb tijdens een capaciteitentest?

Capaciteitentesten zijn tijdgebonden en moet je daarom in één keer afmaken. Deze testen zijn zo ontworpen dat vrijwel niemand alle vragen binnen de tijd kan afronden. Het is dus niet altijd een slecht teken als je niet alle vragen hebt beantwoord. De tijd die je nog over hebt, is altijd duidelijk zichtbaar in een tijdsbalk en op een klok. Moeilijke vragen kun je eventueel overslaan, deze kun je later alsnog beantwoorden. Wij raden je aan om weinig te gokken.

Wat is een persoonlijkheidstest?

Een persoonlijkheidstest heeft geen goede of foute antwoorden. Met een persoonlijkheidstest krijg je een indruk van je voorkeuren en je persoonlijkheid. Een persoonlijkheidstest, zoals The Bridge Personality, is gebaseerd op de Big Five. Deze theorie geeft vijf dimensies waarmee de persoonlijkheid van personen beschreven kan worden: extraversie, meegaandheid, stabiliteit, creativiteit en zorgvuldigheid.

Wat is een loopbaantest?

Een loopbaantest helpt de kandidaat om een keuze te maken voor een passend beroep. Dit wordt gemeten op basis van beroepsactiviteiten die iemand leuk vindt (of lijkt) om te doen. Met een loopbaantest kun je zelf ontdekken of je op de juiste werkplek zit en zo niet, wat je daar eventueel aan kan doen. Een loopbaantest, zoals The Bridge Career, is gebaseerd op de RIASEC-codes van Holland en de loopbaanankers van Schein. Met deze test krijg je inzicht in je carrièrevoorkeuren en loopbaanankers.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality