020 - 262 1630

Online assessment: test je kandidaat

Met een online assessment test je kandidaten op persoonlijkheid, capaciteiten en competenties. TestGroup is de ontwikkelaar van de beste en meest gebruikte online assessments door bedrijven en organisaties in Nederland en België. Het hoogst beoordeeld door kenners. Je kunt tests & online assessments per kandidaat bestellen (losse afname), of je kunt ze in eigen beheer inzetten met een account op het Bridge Assessment Platform. Geen wachttijden, je kandidaat direct getest.

Wat is een online assessment?

Een online assessment is een assessment dat online wordt afgenomen. Een deelnemer kan het thuis of op kantoor invullen. Je kunt bij TestGroup kiezen welke test(s) je in het online assessment opneemt. Heeft je kandidaat het juiste niveau voor de functie? Het gesprek of het cv geeft niet altijd de juiste informatie. Een online assessment geeft de informatie die je zoekt. Minder kans op de verkeerde kandidaat. Een online assessment betaalt zich altijd terug. Met een online assessment van TestGroup kan je kandidaat vandaag nog getest worden.

Hoe werkt het online assessment?

Als je bij TestGroup een online assessment bestelt, kun je zelf bepalen welke testen je in het online assessment opneemt. Je kunt de juiste testen op de bestelpagina selecteren. TestGroup zet daarna het online assessment voor je kandidaat klaar.

De meeste organisaties gebruiken een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest om hun kandidaten of medewerkers te testen. Bij de persoonlijkheidstest heb je de keus uit 4 verschillende rapporten. Bij de capaciteitentest kun je kiezen uit drie niveaus: mbo, hbo of wo.

Een kandidaat is ongeveer 40 minuten met een persoonlijkheidstest bezig. De capaciteitentest duurt 1 uur. De rapporten zijn direct na het invullen beschikbaar.

Online assessment bestellen

 • Je kunt hier voor je kandidaat of medewerker een online assessment bestellen;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten het online assessment binnen 30 minuten voor je kandidaat of medewerker klaar;
 • Het online assessment blijft gereed staan totdat de kandidaat het heeft afgerond;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch (of via Google Meet) door het rapport gaan. Ga je veel testen inzetten? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Voorbeeldrapport: online assessment

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van een online assessment. Hierin staan o.a. de scores op de 34 Big Five competenties. Deze competenties passen bij zo'n beetje elke functie. Deze competenties worden veel gebruikt voor werving, selectie en HR. Het is ook mogelijk om dit rapport naar wens aan te passen met andere competenties. Voor de capaciteitentesten wordt een apart rapport opgemaakt.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Met een online assessment voorkom je mismatches en bad hires

Omdat kandidaten voor veel functies schaars zijn, is het belangrijk om snel en effectief inzicht te krijgen in de persoonlijkheid en intelligentie van kandidaten en sollicitanten. Een online assessment (met daarin een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest) helpt je hierbij. Het voorkomt dat je een mismatch of ‘bad hire’ selecteert. De kosten van een bad hire (verkeerde kandidaat) zijn aanzienlijk, ze kunnen oplopen tot een half jaarsalaris. De lage kosten van het online assessment zijn hier een fractie van. Een goede investering dus. Er zijn ook online assessments beschikbaar voor specifieke functies, zoals het online assessment voor techniek, het online assessment voor de advocatuur en het online assessment voor HR.

Welke onderdelen heeft een online assessment van TestGroup?

Verreweg de meeste bedrijven en organisaties gebruiken zowel een Big Five persoonlijkheidstest als een capaciteitentest in een online assessment. Uit onderzoek blijkt ook dat, naast het interview, het gebruik van deze twee testen het beste selectieresultaat geeft. Bij het bestellen van een online assessment bij TestGroup kun je aangeven welke testen je in het online assessment wilt opnemen. Uiteraard kun je ook het niveau selecteren (mbo, hbo of wo).

Kenmerken van het online assessment

Voor het aanmelden van een kandidaat gelden geen wachttijden. De klantenservice van TestGroup kan je direct helpen met het klaarzetten van een online assessment voor je kandidaat. Daarnaast ben je flexibel in de keuze van een testlocatie, bij de kandidaat thuis of op kantoor. 

 • Het online assessment meet capaciteiten, persoonlijkheid en competenties;
 • Wetenschappelijk onderbouwd door o.a. de Erasmus Universiteit en de Universiteit Utrecht, dus betrouwbaar en valide;
 • Beschikbaar op mbo- hbo- en wo-niveau;
 • In 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Waarom gebruiken veel bedrijven een online assessment?

Bij veel bedrijven zijn online assessments onlosmakelijk verbonden met de sollicitatieprocedures en ontwikkelvraagstukken voor medewerkers of teams. Ze bieden veel waardevolle inzichten en hebben een hoge voorspellende nauwkeurigheid. Een zorgvuldige aanpak leidt tot de beste resultaten. 

Met een (online) assessment meet je bestaande medewerkers of kandidaten voor een baan op kenmerken die bepalend zijn voor hun prestaties in de organisatie of voor hun ontwikkeling. Dit kan bijvoorbeeld gaan om drijfveren, bekwaamheden, intelligentie, gedrag of persoonlijkheidstrekken. Een online assessment geeft een objectief beeld hiervan en is bijvoorbeeld nuttig voor het vervolggesprek over de sterkte en groeikansen van medewerkers of teams. Dit bevordert de ontwikkeling van medewerkers en biedt kansen om hen te motiveren en te binden of om te werken aan bijvoorbeeld werktevredenheid of duurzame inzetbaarheid.

De voordelen van een online assessment

Assessments kunnen op locatie plaatsvinden, maar tegenwoordig worden ze vooral online uitgevoerd. Deze online assessments besparen bedrijven (en kandidaten) veel tijd en geld. Het past bij het huidige remote werkmodel en verbetert de kandidaat-ervaring, als introductie op je organisatie en om verwachtingen te stellen. Door het gebruik van objectieve testinstrumenten met een hoge voorspellingswaarde, kunnen (grote groepen) sollicitanten vooraf gescreend worden en de kans op succes in hun rol vergroten. Dit maakt ook selectie op afstand mogelijk. Alleen de meest geschikte kandidaten worden vervolgens geïnterviewd, wat tijd en geld bespaart.

Online assessment: gemak en tijdbesparing én lagere kosten

Veel soorten tests en vragenlijsten zijn tegenwoordig online beschikbaar en kunnen thuis of in een andere omgeving worden uitgevoerd. Soms kan dit ook in een gecontroleerde context. Een online assessment kan meestal sneller worden afgenomen en verkort daardoor de doorlooptijd van het sollicitatietraject. Online assessments zijn om deze reden snel, makkelijk, voordelig en betrouwbaar. Er zijn geen specialisten meer nodig, wat laagdrempeliger maakt. Resultaten zijn direct beschikbaar en vergelijken van kandidaten is eenvoudiger. Dit objectiveert het beeld van kandidaten en voorkomt verkeerde beslissingen door onbewuste vooroordelen tijdens de sollicitatie. Hierdoor kan er beter op competenties worden gematcht en versterkt het de diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer.

Online assessments gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Alle Bridge-instrumenten zijn ontwikkeld door het research- & developmentteam van TestGroup, in samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland. TestGroup is gespecialiseerd in het voorspellen van werkgedrag met persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten. Wij adviseren wereldwijd organisaties over het toepassen van online assessments. TestGroup publiceert samen met universiteiten wetenschappelijke artikelen over online assessments

Online assessments: instructie voor kandidaten

Kandidaten en medewerkers die TestGroup's online assessment gaan doen, worden aangeraden om de instructiepagina voor kandidaten te bezoeken. Hier vind je uitleg over de Bridge Personality-test en de Bridge Ability Suite. De Bridge Personality test helpt bij het in kaart brengen van je persoonlijke eigenschappen die belangrijk zijn voor je werk en carrière. De Ability Suite test je vaardigheden zoals abstract denken, rekenen en taalbegrip, die belangrijk zijn voor je prestaties op het werk. Voor elk onderdeel kun je uitgebreide handleidingen downloaden om je goed voor te bereiden. Deze voorbereiding is heel belangrijk voor het succesvol afronden van het online assessment en voor je professionele ontwikkeling.

Online assessment boeken

TestGroup biedt een uitgebreid assortiment aan online assessment boeken, die speciaal ontworpen zijn voor de online assessments, The Bridge Personality en The Bridge 360. Deze boeken zijn een essentiële bron voor het verbeteren van het begrip en de toepassing van de resultaten van de assessments. De beknopte gidsen van 40 pagina's zijn bijzonder waardevol voor kandidaten die de online assessments van TestGroup hebben voltooid. Ze bieden diepgaande analyses en direct toepasbare inzichten. De collectie bevat onder meer een gespecialiseerd boek voor sales professionals, gericht op het optimaal benutten van het sales rapport van The Bridge Personality. Ook zijn er edities die zich richten op het begrijpen van de 16 Jung Types en het effectief gebruiken van 360 graden feedback voor het opstellen van persoonlijke ontwikkelingsplannen.

Veelgestelde vragen over online assessments van TestGroup

In de veelgestelde vragen over online assessments geeft TestGroup belangrijke informatie voor mensen die een online assessment gaan doen. Een e-assessment is een online test die je persoonlijke eigenschappen en mogelijkheden bekijkt. Dit is handig voor jou en je (toekomstige) werkgever. Meestal doe je een persoonlijkheidstest, een capaciteitentest en een loopbaantest. De capaciteitentest kijkt naar hoe goed je bent in logisch denken, taal en rekenen. Dit zegt vaak iets over hoe goed je in je werk zal zijn. Het is belangrijk om je tijd goed in te delen bij deze test, maar het is niet erg als je niet alle vragen afkrijgt. De persoonlijkheidstest, zoals The Bridge Personality, meet je eigenschappen op basis van de Big Five-theorie. Hier zijn geen goede of foute antwoorden. Ten slotte helpt de loopbaantest, zoals The Bridge Career, je met het maken van keuzes in je loopbaan door te kijken naar wat je interessant vindt en waar je goed in bent. Deze FAQ zorgt ervoor dat je goed voorbereid en geïnformeerd bent voor je e-assessment.

Online assessment: training voor jouw bedrijf of organisatie

Bied jouw team een leerzame dag met onze in-company training voor online assessments. Deze training is perfect voor iedereen die bij jouw bedrijf betrokken is bij het selecteren en adviseren van personeel, zoals recruiters, HR-managers en loopbaanadviseurs. In één dag leren ze alles over het gebruik van The Bridge Personality (persoonlijkheidstest) en The Bridge Ability Suite (vaardigheidstest).

De training kan zowel bij jou op kantoor als online gegeven worden en is geschikt voor groepen tot 12 personen. We gaan praktisch aan de slag met het uitvoeren van online assessments en tests met kandidaten, het begrijpen van functieanalyses met de 34 Big Five competenties, en het toepassen van de 16 Jung Types en het 4-kleurenrapport in professionele situaties. Elke deelnemer krijgt ook toegang tot het Bridge Assessment Platform, zodat ze meteen aan de slag kunnen met deze tools binnen jouw organisatie.

Tijdens de training behandelen we belangrijke onderwerpen voor het effectief inzetten van online assessments in het dagelijks werk, vooral bij selectie en recruitment. Je team leert over de wetenschappelijke achtergrond van de instrumenten, het gebruik van vaardigheidstests tijdens de selectie en ethische praktijken bij online assessments. Ze krijgen ook ervaring in het geven van feedback over assessmentresultaten aan kandidaten en klanten. Voordat de training begint, worden deelnemers uitgenodigd om The Bridge Personality online te doen, en ze krijgen materiaal zoals een gids over The Bridge Personality & The Bridge Ability Suite en boekjes voor kandidaten en sales. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat jouw team goed thuis is in zowel de theorie als de praktische toepassing van deze assessmenttools, zodat ze vervolgens zelfstandig online assessments kunnen inzetten.

TestGroup's functiespecifieke online assessments

TestGroup heeft ook online assessments die speciaal gemaakt zijn voor verschillende functies, zoals in de sales, advocatuur, recruitment, financiën, management, juridische beroepen of bij startups. Deze online assessments zijn erop gericht om nauwkeurig te beoordelen of iemand de juiste vaardigheden en kwaliteiten heeft voor deze specifieke banen. Ze geven een duidelijk beeld van waar iemand goed in is en waar minder, en of iemand goed zou passen in de functie. Dit helpt om het proces van het vinden van de juiste mensen voor een baan makkelijker en beter te maken. Met deze online assessments van TestGroup kun je dus makkelijker zien of iemand bijvoorbeeld een goede verkoper is, een zorgvuldige financieel expert, een vooruitstrevende manager of een nauwkeurige juridisch medewerker. Ze zijn perfect afgestemd op de specifieke eisen van elke baan.

Online assessment voor startups

Het online assessment voor startups is speciaal gemaakt voor de unieke behoeften van startende bedrijven. Dit assessment begrijpt dat het succes van een startup niet alleen afhangt van het product of de markt, maar ook sterk van de vaardigheden van de werknemers. In slechts 45 minuten krijg je belangrijke inzichten over of een kandidaat geschikt is voor de dynamische en soms veeleisende wereld van startups.

Belangrijke competenties die getest worden zijn verkoopvaardigheden, creativiteit, gedrevenheid, flexibiliteit, proactiviteit, doorzettingsvermogen, kostenbewustzijn, sociale vaardigheden en ondernemerschap. Dit assessment is erg handig voor startups, waar werknemers flexibel moeten zijn, vaak in kleine teams werken, en veel verantwoordelijkheden delen.

Het online assessment voor startups van TestGroup helpt ondernemers en HR-managers bij het vinden van mensen die goed passen bij de unieke uitdagingen en groei van een startend bedrijf.

Online assessment voor marketing- en communicatieprofessionals

Het online assessment voor marketing en communicatie is ontworpen om de geschiktheid van kandidaten voor deze rollen te beoordelen. Het omvat een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest, gericht op belangrijke competenties zoals openheid voor feedback, verbale vaardigheden, netwerken, creativiteit, sociale interactie, schrijfvaardigheid, klantgerichtheid, ondernemerschap, plannen en organiseren, en stressbestendigheid.

Dit online assessment is aanpasbaar aan de specifieke eisen van de functie of de organisatie. Het biedt een objectieve kijk op de sterke punten en ontwikkelpunten van kandidaten, wat handig is bij het selectieproces. Het assessment is beschikbaar op verschillende onderwijsniveaus (mbo, hbo, wo) en in 20 talen, wat zorgt voor brede toegankelijkheid. Dankzij het online formaat kan de test zowel thuis als op kantoor worden afgenomen. Het is een wetenschappelijk betrouwbaar en geldig hulpmiddel dat snel kan worden ingezet, ideaal voor bedrijven die hun marketing- en communicatieteams willen versterken.

Online Assessment voor de advocatuur

Steeds meer advocatenkantoren gebruiken het online assessment voor de advocatuur om de geschiktheid van kandidaten te beoordelen. Dit assessment, specifiek ontwikkeld voor de advocatuur door TestGroup, evalueert of kandidaten de juiste capaciteiten (IQ), gewenste persoonlijkheid en voldoende kritisch denkvermogen hebben. Het doel is om kostbare foute keuzes in de selectie van advocaat-stagiairs en advocaat-medewerkers te voorkomen. Het assessment bevat een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest, gericht op relevante competenties zoals analytisch vermogen, flexibiliteit, resultaatgerichtheid, creatief denken, en sociale vaardigheden. Het kan zowel thuis als op kantoor worden gedaan, met direct beschikbare rapporten. Advocatenkantoren kunnen het assessment aanpassen aan hun specifieke behoeften. De implementatie van deze objectieve selectiemethode is essentieel, gezien de aanzienlijke investering in de opleiding van advocaat-stagiairs en de noodzaak om de juiste kandidaten te selecteren.

Online Assessment voor callcenter- en klantenservicemedewerkers

TestGroup heeft ook een online assessment voor callcenter- en klantenservicemedewerkers. Dit assessment is essentieel voor het selecteren van de juiste medewerkers, gezien zij vaak het eerste contactpunt zijn tussen het bedrijf en de klant. Het beoordelen van zowel de capaciteiten als de persoonlijkheid van de kandidaat is cruciaal. Het assessment meet 10 competenties die essentieel zijn voor optimaal presteren in deze rollen, waaronder overtuigen, doorzettingsvermogen, flexibiliteit, resultaatgerichtheid, creativiteit, behulpzaamheid, stressbestendigheid, luistervaardigheden, communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid. Geschikt voor zowel inbound als outbound medewerkers, biedt het assessment maatwerkopties, zodat de competenties aangepast kunnen worden aan specifieke behoeften. Dit assessment, inclusief zowel een persoonlijkheidstest als een capaciteitentest, is snel inzetbaar en helpt bij het verbeteren van de klanttevredenheid en uiteindelijk de omzet.

Online Assessment voor technische functies

TestGroup heeft een online assessment voor technische functies ontwikkeld specifiek voor functies in de technische sector. Dit assessment omvat een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest en richt zich op 8 kerncompetenties die essentieel zijn voor technische beroepen, zoals probleemoplossend vermogen, analytisch en cijfermatig inzicht, creativiteit, leergierigheid, kritisch denken, en behulpzaamheid. Het is bijzonder geschikt voor functies in productie, installatie, reparatie, machinebouw, onderhoud en technische sales, en is ook relevant voor managementposities in de technische sector. Het assessment, dat ongeveer 1,5 uur duurt, biedt een objectieve beoordeling van de kwaliteiten en aandachtspunten van een kandidaat, waardoor ongeschikte sollicitanten snel geïdentificeerd kunnen worden. Het is beschikbaar in 20 talen op mbo-, hbo- en wo-niveau en kan aangepast worden aan specifieke behoeften van een organisatie. Na het invullen van het online assessment zijn de rapporten direct beschikbaar en kunnen deze, indien nodig, worden besproken met een TestGroup-consultant. Dit assessment is een waardevol hulpmiddel voor bedrijven die op zoek zijn naar gekwalificeerd technisch personeel.

Online Assessment voor financieel personeel

TestGroup heeft ook een online assessment speciaal voor financieel personeel, gericht op het effectief selecteren van de juiste kandidaten voor financiële functies. Dit assessment helpt om kostbare foute aanwervingen, de zogenaamde 'false-positives', te voorkomen. Het bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest en is gericht op cruciale competenties voor financiële rollen, zoals analytisch vermogen, flexibiliteit, inlevingsvermogen, coachingsvaardigheden, communicatieve vaardigheden, klantgerichtheid, besluitvaardigheid, en plannen en organiseren. Het assessment geeft inzicht in de sterkten, zwakten en risico's van kandidaten en is beschikbaar voor diverse financiële niveaus en functies. De kandidaat kan het assessment zowel thuis als op kantoor invullen, en de resultaten zijn direct na afloop beschikbaar. TestGroup biedt ook de mogelijkheid om de rapporten telefonisch door te nemen. Dit assessment is een waardevol hulpmiddel voor bedrijven in de financiële sector om de juiste kandidaten te selecteren en te investeren in hun personeel.

Online assessment voor sales functies

Het online sales assessment van TestGroup, ontwikkeld in samenwerking met de Erasmus Universiteit, is een populair instrument in Nederland en België om commercieel talent te beoordelen. Dit assessment geeft inzicht in de commerciële kwaliteiten van kandidaten door alle succes- en risicofactoren in kaart te brengen. Het bevat een analyse van de zes verkoopstappen en de vier verkooptypes (Hunter, Consultant, Farmer, Negotiator), en biedt een compact rapport na een sessie van 45 minuten. Naast het salesrapport wordt ook een persoonlijkheidsrapport verstrekt, inclusief scores op 34 Big Five competenties. Dit wetenschappelijk onderbouwde assessment is een betrouwbaar hulpmiddel voor het selecteren van commercieel personeel, en is snel inzetbaar - kandidaten kunnen vaak dezelfde dag nog getest worden. TestGroup adviseert al 15 jaar organisaties wereldwijd over de selectie van commercieel personeel met dit veelgebruikte assessment.

Online assessments voor andere functies

TestGroup biedt, naast de bovenstaande functies, een uitgebreid assortiment aan online assessments voor een verscheidenheid aan functies, zoals de medische dienstverlening, executive search, HR, overheid en ambtenaren, en een online assessment voor bedrijfsopvolging. Elk van deze assessments is nauwkeurig afgestemd op de specifieke vereisten en competenties die nodig zijn in de betreffende sectoren. Voor organisaties die behoefte hebben aan een assessment voor een functie die niet in het standaardaanbod staat, biedt TestGroup de mogelijkheid om een op maat gemaakt online assessment te ontwikkelen, specifiek afgestemd op de unieke eisen en doelen van de opdrachtgever. Dit flexibele en klantgerichte aanbod zorgt ervoor dat elke organisatie het meest geschikte talent kan identificeren en selecteren, ongeacht hun specifieke behoeften.

Online assessment: voorbeeldrapporten

Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij de beschikking over zeer veel verschillende online assessments in veel talen. Zo kun je kiezen uit een persoonlijkheidstest, competentietest, capaciteitentest, een loopbaantest of een sales test. Je kunt zelf aangeven welke test je in het online assessment wilt opnemen. Uiteraard adviseren wij je graag over de geschikte test voor een specifieke functie.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je liever in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Veelgestelde vragen over het online assessment van TestGroup

 • Waarom zou ik een online assessment inzetten voor de selectie van mijn kandidaat?

 • Bij TestGroup verdiepen we ons van tevoren altijd in de competenties die voor jouw functie van belang zijn. Wijken de scores van het online assessment daarvan af? Dan adviseren wij je om de kandidaat niet aan te nemen. Wij geven je hierbij altijd duidelijke uitleg. Bij TestGroup kun je na afloop van het online assessment altijd (als gratis service) met een consultant telefonisch door de online assessment rapporten gaan.

 • Welke testen (onderdelen) zitten er in het online assessment?

 • Standaard nemen wij een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest op in het online assessment. Wil je andere onderdelen opnemen? Bijvoorbeeld een loopbaantest of een online interview? Dat kan uiteraard. Wij adviseren je altijd welke testen het beste bij jouw functieprofiel of situatie passen.

 • Wat zijn de voordelen van online testen afnemen?

 • Een organisatie kan met een online assessment veel geld en tijd besparen. Het is een stuk goedkoper dan een standaard assessment en kan direct (binnen 30 minuten) worden ingezet na de aanvraag. Het online assessment kan dus sneller worden afgenomen, indien nodig door meerdere kandidaten en uiteraard alles online. Je hebt dus geen personeel nodig om de testen af te nemen, je kunt direct aan de slag.

 • In welke talen is het online assessment van TestGroup beschikbaar?

 • Omdat TestGroup distributeurs over de hele wereld heeft, zijn onze testen beschikbaar in meer dan 20 talen. Ook bij je niet Nederlands sprekende kandidaten kun je dus een online assessment afnemen. Ook de rapporten zijn in meer dan 20 talen beschikbaar. Bel ons gerust om te informeren welke talen beschikbaar zijn.

 • Wat zijn de kosten van de online assessments?

 • Dat hangt ervan af welke testen je opneemt in het online assessment. Op onze prijzenpagina vind je de prijzen van de losse testen (losse afname per kandidaat) en de prijzen van de abonnementen. Bij het afsluiten van een abonnement (credits of onbeperkt gebruik) zijn de kosten per kandidaat een stuk lager.

 • Wat is een online assessment?

 • Een online assessment is een verzameling van online testen en online vragenlijsten die bij een kandidaat worden afgenomen tijdens selectie, recruitment of ontwikkeling. Het bestaat meestal uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest, maar andere testen en onderdelen zijn ook mogelijk. Met een online assessment krijg je inzicht in de competenties, persoonlijkheid en intelligentie van je kandidaat.

 • Krijg ik na afloop uitleg over de assessment rapporten?

 • Ja! Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door de rapporten gaan. Je kunt hiervoor een datum en tijdstip doorgeven aan onze klantenservice. Je wordt dan gebeld door een consultant die met jou door de rapporten gaat en je eventueel adviseert over de geschiktheid of ontwikkelpunten van je kandidaat. Dit is een gratis service die wij aan onze klanten leveren.

 • Wat zijn de voordelen van een online assessment voor recruitment?

 • Bij TestGroup kun je direct terecht voor een online assessment. De testlocatie is flexibel en de test kan ook thuis door de kandidaat worden gemaakt. Hierdoor beschik je al vroeg in het recruitmentproces over selectie-informatie, als toevoeging op een cv. Zo kun je efficiënt en objectief beslissingen nemen en kandidaten selecteren op competenties, capaciteiten en persoonlijkheid.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants