020 - 262 1630

Online assessment voor HR

woensdag 01 maart 2023

De afgelopen jaren ontstaan veel nieuwe functies binnen bedrijven door de opkomst van digitalisering, AI en robotisering. Niet iedereen heeft de competenties om deze nieuwe functies uit te oefenen. Een online assessment voor HR biedt uitkomst.

Online assessment voor HR

In de afgelopen jaren is werk sterk veranderd door de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals AI en robotisering. Banen verdwijnen, maar er komen ook steeds weer nieuwe functies voor in de plaats. Zo is het in elke industriële revolutie gegaan en zo gaat het ook tijdens de huidige, vierde, industriële revolutie. HR-medewerkers moeten ervoor zorgen dat de benodigde competenties voor het uitoefenen van nieuwe functies bij sollicitanten en medewerkers aanwezig zijn. Uit onderzoek blijkt echter dat HR-medewerkers nog te weinig bezig zijn met nieuwe technologieën. Nieuwe functies in een organisatie betekent ook ‘testen’ op nieuwe competenties. Een online assessment voor HR biedt uitkomst.

Wat is een online assessment voor HR?

Een online assessment wordt ook wel een e-assessment genoemd. Deze assessments bestaan meestal uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Bij ontwikkeltrajecten kan dit nog worden uitgebreid met een loopbaantest of 360 graden feedback. Voor sales medewerkers wordt vaak een online sales assessment ingezet.

Het zijn meestal de medewerkers van de HR-afdeling die online assessments inzetten voor selectie en ontwikkeling van kandidaten en medewerkers. Door de intrede van allerlei nieuwe functies in de afgelopen jaren, zoals data-analisten, cloudspecialisten en online marketeers, is het belangrijk dat de online assessments ‘matchen’ met de competenties die nodig zijn voor deze functies. De online assessments voor HR van TestGroup zijn zo ingericht dat ze door HR-medewerkers voor elke functie in te zetten zijn.

Voorbeeldrapport van het online assessment voor HR

Bekijk hier een voorbeeldrapport van het online assessment voor HR. Op de laatste pagina van het rapport staan 8 specifieke competenties die kunnen worden aangepast voor elk functieprofiel (maatwerkrapport).

De voordelen van een online assessment voor HR

  • Te 'matchen' met elk functieprofiel;
  • Je kunt met een online assessment voor HR veel geld en tijd besparen;
  • De assessments worden sneller afgenomen, volledig online;
  • Je kandidaat kan dezelfde dag nog worden getest;
  • Je hoeft niet te wachten op het assessment rapport, deze is direct beschikbaar;
  • Een HR-afdeling hoeft geen assessment specialisten of dure psychologen in te schakelen;
  • Alle nodige kennis al beschikbaar in het online assessment voor HR.

Wil je tijdens een training leren hoe je een online assessment voor HR afneemt?

TestGroup biedt hiervoor een online assessment training aan. Deze training duurt één dag.  De Bridge kwalificatietraining is gericht op het selecteren en ontwikkelen van personeel. Dit wordt gedaan door middel van The Bridge Personality, een persoonlijkheidstest, en The Bridge Ability Suite, een cognitieve capaciteitentest. TestGroup biedt deze training  in-company aan. Dit kan op locatie of online. Per training kunnen er maximaal 12 deelnemers meedoen. Alle trainingsmaterialen en The Bridge Personality test zijn inbegrepen.

Tijdens de training leer je zelfstandig online assessments en testen afnemen bij kandidaten. Na het afronden van de training ben je geaccrediteerd om de The Bridge Personality en The Bridge Ability Suite te gebruiken en kun je de Bridge testen direct binnen jouw organisatie toepassen. Daarnaast krijg je een eigen account op het Bridge Assessment Platform, waardoor je meteen gebruik kunt maken van de Bridge-instrumenten.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Het online assessment voor HR is ontwikkeld door het research & development-team van TestGroup. Wij zijn o.a. gespecialiseerd in het voorspellen van werkgedrag door middel van persoonlijkheidsvragenlijsten. Ook adviseren we vele HR-afdelingen in binnen- en buitenland over het gebruik van online assessments binnen HR.

Meer informatie over online assessments voor HR?

Wil je meer weten over onze producten? Neem dan hier contact met ons op.

Bestellen

Je kunt hier een online assessment voor je medewerker of kandidaat bestellen.

Video: zelfstandig assessments afnemen

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality