020 - 262 1630

De 16 Jung Types

De 16 Jung Types (ook wel Myers-Briggs Type Indicator® Types of MBTI® Types) zijn gebaseerd op de theorie van de Zwitserse psychiater Carl Jung (1875-1961). Dit is een populair model in de psychologie en wordt vaak gebruikt om gedragsvoorkeuren mee in kaart te brengen. The Bridge Personality persoonlijkheidstest is een erkende en veel gebruikte test om het Jung Type van een medewerker of kandidaat te bepalen. Je kunt deze persoonlijkheidstest los bestellen (per deelnemer) of afnemen via een eigen account op het Bridge Assessment Platform van TestGroup.

Hoe gebruik je de 16 Jung Types in organisaties?

Met behulp van de 16 Jung Types kun je als bedrijf of organisatie meer inzicht krijgen in je medewerkers en hun voorkeuren. Dit model biedt waardevolle antwoorden op vragen zoals: In welke werkomgeving komen medewerkers het beste tot hun recht en waarom? Hoe reageren ze op stressvolle situaties of veranderingen binnen de organisatie? Hoe richten ze hun werk- en privéleven in?

Door de Jung Types toe te passen, kun je beter begrijpen wat de behoeften en drijfveren van je medewerkers zijn. Dit kan helpen bij het creëren van een werkomgeving waarin ze optimaal kunnen presteren en zich betrokken voelen. Daarnaast kan het je helpen bij het samenstellen van teams die complementair zijn en elkaar aanvullen op basis van persoonlijke voorkeuren. Op deze manier kun je het potentieel van je medewerkers optimaal benutten en een productieve en harmonieuze werkomgeving creëren.

Betrouwbaar het Jung Type bepalen met The Bridge Personality

The Bridge Personality is al meer dan 15 jaar de meest gebruikte en betrouwbare Jung persoonlijkheidstest voor bedrijven en organisaties. Deze test biedt waardevol inzicht in de 16 Jung Types, waardoor organisaties effectieve beslissingen kunnen nemen op het gebied van personeelsontwikkeling, loopbaanbegeleiding en teamvorming.

De 4 Jung dimensies

The Bridge Personality meet de 16 Jung Types door de voorkeuren van een kandidaat in kaart te brengen op 4 Jung dimensies:

1. Extraversion of Introversion: waar richt jij je aandacht op?

Ben je vooral gericht op de buitenwereld of op je eigen gedachten? Personen met een voorkeur voor Extraversion vinden het leuk om met anderen te werken en ontwikkelen initiatieven samen met anderen. Mensen met een voorkeur voor Introversion houden van een rustige werkomgeving en ontwikkelen ideeën als ze alleen zijn.

2. Sensing of iNtuition: hoe neem je informatie op?

Heb je vooral interesse in de feiten of vind je leuk wat eventueel mogelijk is? Typerend voor mensen met een voorkeur voor Sensing is dat zij het liefst stapsgewijs werken aan taken waarvoor ze de werkwijze al kennen. Mensen met een voorkeur voor Intuition vinden het juist leuk om nieuwe, creatieve projecten aan te pakken.

3. Thinking of Feeling: hoe neem je beslissingen?

Mensen met een voorkeur voor Thinking maken een beslissing op basis van logisch en objectief redeneren. Personen met een voorkeur voor Feeling beslissen op basis van persoonlijke idealen. Personen met een voorkeur voor Feeling kunnen ook prima logisch hun besluit beargumenteren, maar doen dat pas nadat ze hun persoonlijke waarden geraadpleegd hebben.

4. Judging of Perceiving: hoe organiseer je de wereld om je heen?

Personen met een voorkeur voor Judging leven het liefst gestructureerd. Mensen met een voorkeur voor Perceiving leven graag wat meer flexibel. Mensen met een voorkeur voor Judging werken het liefst volgens een planning en concentreren zich op wat er gedaan moet worden. Personen met een voorkeur voor Perceiving houden van verandering, staan open voor nieuwe ervaringen en voelen zich beperkt door structuur.

De combinatie van deze 4 voorkeuren vormen de 16 Jung Types

Met The Bridge Personality meet je de 16 Jung Types op een wetenschappelijk verantwoorde wijze.

de 16 jung types

Voorbeeld van het 16 Jung Type rapport

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van het Bridge Personality 16 Jung Type rapport.  In dit rapport worden in eerste instantie de scores op de 34 Big Five competenties weergegeven. Deze competenties zijn te gebruiken voor de selectie van vrijwel elk functieprofiel. Vervolgens wordt het Jung Type van de deelnemer gepresenteerd. Op de laatste pagina van het rapport vind je de scores op 8 veelgebruikte competenties.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Korte persoonlijkheidstesten die de 16 Jung Types meten

De meeste persoonlijkheidsvragenlijsten die Jung Types bepalen zijn zeer kort (vaak niet meer dan 40 vragen) of gratis op het internet verkrijgbaar. Vragenlijsten zoals de MBTI of Insights zijn daardoor zeer makkelijk te sturen door kandidaten. Een kandidaat kan deze testen zo sturen dat elk Jung Type of Jung kleur in het rapport kan komen. Niet erg betrouwbaar dus.

Betrouwbaar Jung Types meten met The Bridge Personality

The Bridge Personality is een persoonlijkheidstest die de 16 Jung Types bepaalt op basis van 241 vragen. Een zeer uitgebreide persoonlijkheidstest dus. Daarnaast is deze test ook niet te sturen door kandidaten, omdat deze test 'dynamisch' is.

Verder maakt The Bridge Personality ook gebruik van Normative-Ipsative Split Technology®. Normative-Ipsative Splits zijn indicatoren die de mate van sturend antwoordgedrag op het niveau van een persoonlijkheidsdimensie (karaktertrek) kunnen aangeven. Op deze manier is deze test in staat om het Jung Type van jouw kandidaat zeer betrouwbaar in kaart te brengen.

The Bridge Personality is onafhankelijk beoordeeld (testwijzer voor professionals) als één van de meest betrouwbare manieren om Jung Types te meten. In het rapport krijg je per Jung Type informatie over leiderschap, communicatie, stresshantering en conflicthantering.

Testen bestellen bij TestGroup: losse afname of een abonnement

Bij TestGroup heb je eenvoudige opties om testen af te nemen: losse aankopen of een abonnement.

 • Als je af en toe testen nodig hebt, kun je kiezen voor losse afname (per kandidaat). Dit is een goede keuze als je minder dan 10 testen per jaar nodig hebt.
 • Wil je een betaalbare optie zonder hoge opstartkosten? Dan is testen afnemen in eigen beheer (eigen account) met credits de juiste keuze voor jou.
 • Als je de goedkoopste prijs per test wilt en het hele jaar door onbeperkt wilt testen, dan is een account met onbeperkte afname perfect voor jou.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over opstarttijden - je account is binnen een dag klaar voor gebruik.
 • In je account krijg je toegang tot al onze testen en online assessments.
 • Je hoeft geen verplichte trainingen te volgen. Onze TestGroup-consultants staan altijd klaar om je gratis advies te geven.
 • Het online assessment platform is zeer gebruiksvriendelijk.

De 16 Jung Types

In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de 16 Jung Types. Klik op een Jung Type om de beschrijving te lezen.

Jung Types voorbeeldrapport

Het 16 Jung Type rapport geeft scores op 34 competenties, bepaalt het Jung Type van de kandidaat en geeft scores op 8 algemene competenties. Zo heb je een compleet overzicht van de persoonlijkheid van je kandidaat.

Video: Jung Persoonlijkheidstest

Zoek jij de beste persoonlijkheidstest? Een moderne persoonlijkheidstest die kan zien of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen? Een persoonlijkheidstest die gebruik maakt van zowel de Big Five als de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel?

Welkom bij The Bridge Personality, een moderne, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties echt helpt met recruitment, selectie én de ontwikkeling van medewerkers.

Wat zijn de 16 Jung Types?

 • Wat is het ESTJ type?

 • Het ESTJ type is praktisch, directief, zakelijk en georganiseerd. Ze zijn goed in het organiseren van projecten en zetten mensen in om dingen geregeld te krijgen. Streven naar het behalen van resultaten op een efficiënte manier en hebben daarbij oog voor detail. Ze werken hard, zijn verantwoordelijk en zoeken praktische en realistische oplossingen voor problemen. Over het algemeen zijn ze vrij daadkrachtig.

 • Wat is het ENTP type?

 • ENTP's zijn snel, alert en openhartig. Ze zijn vindingrijk in het vinden van oplossingen voor moeilijke situaties of problemen. Zijn goed in improviseren en het opleveren van nieuwe concepten. Ze houden van verandering en houden niet van routine. Ze doen niet vaak iets twee keer op dezelfde manier. Zoeken vaak nieuwe interesses op. Ze zijn goed in het evalueren van innovatieve strategische plannen. Kunnen zich met veel energie achter een onderneming of idee opstellen.

 • Wat is het ESTP type?

 • Het ESTP type is aardig, past zich snel aan en is op actie gericht. Zijn of haar doel is om snelle resultaten te halen. Ze willen obstakels uit de weg helpen door een pragmatische, no-nonsense-aanpak. Hebben vaak niet het geduld om naar een lange uitleg te luisteren. Hebben respect en zijn loyaal voor hun gelijken, maar hebben weinig respect voor regels die hen in de weg staan om iets gedaan te krijgen. Kunnen goed met mensen omgaan. Resultaatgericht en proactief.

 • Wat is het ENFP type?

 • ENFP's zijn warm, enthousiast en vaak charismatisch en aanmoedigend. Ze willen graag vernieuwend en creatief bezig zijn en anderen motiveren om actie te ondernemen of nieuwe dingen aan te leren. Zoeken veel bevestiging van anderen, maar geven zelf ook makkelijk steun en complimenten. Zijn spontaan en flexibel, zullen vertrouwen op hun talent voor improvisatie en verbale talenten. Leggen snel verband tussen gebeurtenissen en informatie, worden gekenmerkt door verbeelding.

 • Wat is het ESFP type?

 • ESFP's zijn vriendelijk, energiek en enthousiast. Te kenmerken als levensgenieters, zetten graag humor en vitaliteit in om dingen gedaan te krijgen. Ze houden van mensen en (materieel) comfort. Ze houden ervan mensen te helpen en zetten hierbij hun warmte en vrijgevigheid in. Ze zorgen dat werk plezierig is, doen hun werk met gezond verstand en hebben een sterke focus op samenwerken. Leren goed in groepsverband. Zijn flexibel en spontaan. Worden gekenmerkt door hun enthousiasme.

 • Wat is het ENTJ type?

 • ENTJ's zijn vaak openhartig, assertief en nemen gemakkelijk de leiding. Managen graag projecten en brengen orde en logica aan in taken en werkprocessen. Ze maken graag langetermijnplannen en doelstellingen. Ze bedenken systemen en processen om organisatorische problemen op te lossen. Zorgen dat ze goed geïnformeerd zijn, houden van
  kennis verzamelen en overbrengen op anderen. Zijn daadkrachtig en nemen besluitvaardige standpunten in.

 • Wat is het ESFJ type?

 • ESFJ's zijn behulpzaam, hartelijk en vriendelijk naar anderen toe. Houden van werken in een harmonieuze omgeving. Ze zijn loyaal, zetten door, ook bij zaken die minder belangrijk zijn. Ze voorzien graag op een praktische manier in de behoeften van anderen, stellen zich sociaal op. Ze zijn vastberaden en willen waardering voor hun persoon en hun bijdragen. Zullen zich inspannen om dingen voor alle betrokkenen te verbeteren.

 • Wat is het ENFJ type?

 • ENFJ 's zijn warm, empathisch en vriendelijk naar mensen toe. Ze zijn sterk gericht op de emoties en gevoelens van anderen. Ze zijn loyaal en gevoelig voor complimenten en kritiek. Ze zijn sociaal, ondersteunen anderen en kunnen anderen inspireren door hun leiderschap. Ze stemmen zich op anderen af en kunnen zowel individuen als groepen 
  stimuleren in hun ontwikkeling. Ze zien kwaliteiten en mogelijkheden in iedereen.

 • Wat is het ISTP type?

 • ISTP's zijn tolerant, pragmatisch en flexibel. Houden van regels en het praktisch toepassen van hun kennis. Zijn goed in het verwerken van grote hoeveelheden gegevens en analyseren om de kern van een praktisch probleem te bekijken. Ze zijn geïnteresseerd in oorzaak en gevolg en herkennen onlogische of inconsequente gegevens of procedures.
  Ze reageren snel als er iets fout gaat en bedenken duidelijke plannen.

 • Wat is het INFJ type?

 • INFJ's zijn vaak inzichtelijk en hebben een voorkeur voor creatief werken. Proberen te begrijpen wat de drijfveren van anderen zijn. Houden zich aan hun normen en waarden, laten zich leiden door hun geweten. Proberen bewust bezig te zijn met het algemeen belang en willen een sfeer van wederzijds vertrouwen ontwikkelen. Zijn gericht op het behalen van langetermijndoelen.

 • Wat is het ISTJ type?

 • Het ISTJ type is hardwerkend, netjes en grondig. Kunnen goed werken binnen een traditionele structuur, waar procedures standaard zijn en details en feiten goed in de gaten gehouden kunnen worden. Ze houden van efficiënte procedures en vinden tradities en loyaliteit belangrijk. Houden van ordenen en organiseren.

 • Wat is het INFP type?

 • INFP's hebben idealen, houden zich aan hun eigen normen en waarden. Zijn loyaal aan de mensen die ze belangrijk vinden. Ze zoeken actief naar het doel en de betekenis van wat ze doen in hun dagelijks werk. Ze proberen mensen en collega’s te begrijpen en zo nodig te helpen zich te ontwikkelen. Zijn tolerant en flexibel naar anderen, tenzij hun 
  idealen of waarden en normen geschonden worden. Ze zijn vaak nieuwsgierig en creatief.

 • Wat is het INTJ type?

 • INTJ types zijn origineel, onafhankelijk en gedreven in het behalen van hun doelen. Ze ontwikkelen graag strategieën en langetermijnplannen, ze hebben over het algemeen een vooruitziende blik. Ze gaan moeilijke complexe situaties niet uit de weg, zien dit eerder als een uitdaging en ze zien er snel structuur in. Ze stellen zich individualistisch op en stellen hoge eisen aan zichzelf en aan hun omgeving. Ze houden niet van inefficiëntie en wanorde, wel van duidelijke structuren. Worden gekenmerkt door hun visie.

 • Wat is het INTP type?

 • INTP's zijn analytisch en zoeken logische verklaringen voor alles waar ze interesse in hebben. Ze willen graag onafhankelijk werken, vinden het prettig naar de waarheid te zoeken en via een rationele aanpak een complex probleem op te lossen. Ze zijn theoretisch en abstract. Kunnen zich goed concentreren om problemen op te lossen die ze interessant vinden. Zijn intellectueel nieuwsgierig naar het onderzoeken van theorieën, goed in het analyseren van de langetermijngevolgen van een plan. Zijn flexibel en inschikkelijk, maar soms ook sceptisch en kritisch. Worden gekenmerkt door logica en analyse.

 • Wat is het ISFJ type?

 • Het ISFJ type is loyaal, toegewijd, vaak rustig en verantwoordelijk. Ze komen hun verplichtingen en afspraken na. Vinden het prettig als rollen en verantwoordelijkheden goed verdeeld en duidelijk zijn. Ze zoeken naar stabiliteit en harmonie in de omgang met anderen. Ze zijn actief bezig met de gevoelens van anderen. Ze verwachten inspanning en toewijding van anderen en streven naar een geordende en stabiele omgeving, zowel uit als thuis.

 • Wat is het ISFP type?

 • ISTP types zijn rustig, bescheiden en vriendelijk. Zijn gericht op het hier en nu, wat er in hun directe omgeving gebeurt. Ze hechten waarde aan harmonie en respect hebben voor elkaar. Zijn in hun werk gericht op vriendelijkheid en creativiteit en het rekening houden met collega’s. Houden er graag eigen ruimte en een eigen werk- of tijdsindeling op na. Ze houden niet van conflicten of ruzies op de werkvloer of in hun privéleven. Ze zullen hun mening niet aan anderen opdringen.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants