020 - 262 1630

De 16 Jung Types

De 16 Jung Types zijn gebaseerd op het persoonlijkheidsmodel van de Zwitserse psychiater Carl Jung (1875-1961). Dit is een populair model in de psychologie en wordt vaak gebruikt om gedragsvoorkeuren mee in kaart te brengen. Dit is een populair model in de psychologie en wordt vaak gebruikt om gedragsvoorkeuren mee in kaart te brengen. Met de 16 Jung Types kun je meer inzicht krijgen in wie je bent, wat jouw voorkeuren zijn en wat er het beste bij je past als het gaat om werk of opleiding. Het model geeft antwoorden op vragen als: In welke omgeving kom je wel en niet tot je recht en waarom? Hoe reageer jij bij stress of bij veranderingen? Hoe richt jij je leven in?

Persoonlijkheidstesten die de 16 Jung Types meten, brengen voorkeuren in kaart op vier dimensies:

1. Extraversion of Introversion:

Ben je vooral gericht op de buitenwereld of op je eigen gedachten? Personen met een voorkeur voor Extraversion vinden het leuk om met anderen te werken en ontwikkelen initiatieven samen met anderen. Mensen met een voorkeur voor Introversion houden van een rustige werkomgeving en ontwikkelen ideeën als ze alleen zijn.

2. Sensing of iNtuition:

Heb je vooral interesse in de feiten of vind je leuk wat eventueel mogelijk is? Typerend voor mensen met een voorkeur voor Sensing is dat zij het liefst stapsgewijs werken aan taken waarvoor ze de werkwijze al kennen. Mensen met een voorkeur voor Intuition vinden het juist leuk om nieuwe, creatieve projecten aan te pakken.

3. Thinking of Feeling:

Mensen met een voorkeur voor Thinking maken een beslissing op basis van logisch en objectief redeneren. Personen met een voorkeur voor Feeling beslissen op basis van persoonlijke idealen. Personen met een voorkeur voor Feeling kunnen ook prima logisch hun besluit beargumenteren, maar doen dat pas nadat ze hun persoonlijke waarden geraadpleegd hebben.

4. Judging of Perceiving:

Personen met een voorkeur voor Judging leven het liefst gestructureerd. Mensen met een voorkeur voor Perceiving leven graag wat meer flexibel. Mensen met een voorkeur voor Judging werken het liefst volgens een planning en concentreren zich op wat er gedaan moet worden. Personen met een voorkeur voor Perceiving houden van verandering, staan open voor nieuwe ervaringen en voelen zich beperkt door structuur.

De combinatie van deze 4 voorkeuren vormen de 16 Jung Types

Met The Bridge Personality meet u de 16 Jung Types op een wetenschappelijk verantwoorde wijze.

Korte persoonlijkheidstesten die de 16 Jung Types meten

De meeste persoonlijkheidsvragenlijsten die Jung Types bepalen zijn zeer kort (vaak niet meer dan 40 vragen) of gratis op het internet verkrijgbaar. Vragenlijsten zoals de MBTI of Insights zijn daardoor zeer makkelijk te sturen door kandidaten. Een kandidaat kan deze testen zo sturen dat elk Jung Type of Jung kleur in het rapport kan komen. Niet erg betrouwbaar dus.

Betrouwbaar Jung Types meten met The Bridge Personality

The Bridge Personality is een persoonlijkheidstest die de 16 Jung Types bepaald op basis van 241 vragen. Een zeer uitgebreide persoonlijkheidstest dus. Daarnaast is deze test ook niet te sturen door kandidaten, omdat deze test 'dynamisch' is.

Verder maakt The Bridge Personality ook gebruik van Normative-Ipsative Split Technology®. Normative-Ipsative Splits zijn indicatoren die de mate van sturend antwoordgedrag op het niveau van een persoonlijkheidsdimensie (karaktertrek) kunnen aangeven. Op deze manier is deze test in staat om het Jung Type van uw kandidaat zeer betrouwbaar in kaart te brengen.

The Bridge Personality is onafhankelijk beoordeeld (testwijzer voor professionals) als één van de meest betrouwbare manieren om Jung Types te meten. In het rapport krijgt u per Jung Type informatie over Leiderschap, Communicatie, Stresshanteringen Conflicthantering.

De 16 Jung Types

Voorbeeldrapport

Het Bridge Personality Extended Rapport geeft scores op 34 competenties, bepaalt het Jung Type van de kandidaat en geeft scores op 8 algemene competenties. Zo heb je een compleet overzicht van de persoonlijkheid van je kandidaat.

Video: Jung Persoonlijkheidstest

Zoek jij de beste persoonlijkheidstest? Een moderne persoonlijkheidstest die kan zien of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen? Een persoonlijkheidstest die gebruik maakt van zowel de Big Five als de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel?

Welkom bij The Bridge Personality, een moderne, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties echt helpt met recruitment, selectie én de ontwikkeling van medewerkers.

Tests en online assessments aanvragen

  • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen​ voor je kandidaat of medewerker​.
  • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.
  • Wij zetten de test of online assessment altijd binnen 30 minuten klaar.
  • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
  • Wil je weten welke test of online assessment het beste bij jouw vraag aansluit? Neem dan even contact met ons op.

Tests

Aantal

Assessments

Aantal

Trainingen

Aantal

Boeken

Aantal

Jouw gegevens

Na ontvangst van je aanvraag nemen wij op korte termijn contact met je op.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Voor ons bieden de uitkomsten van The Bridge Personality niet alleen inzichten bij het werven. Ze vormen ook een leidraad voor de lange termijn, zowel voor de leidinggevende als voor de ontwikkeling van de medewerker zelf”

Anne Huijgen

Young Group