020 - 262 1630

Het Big Five rapport

Het Bridge Personality Big Five rapport biedt inzicht in het antwoordgedrag en de scores op 34 persoonlijkheidsdimensies. Deze 34 dimensies zijn gekoppeld aan de Big Five. De Big Five persoonlijkheidstheorie is het meest gebruikte en onderzochte model van persoonlijkheid. Het Big Five rapport is bij uitstek geschikt voor selectie en recruitment.

Inhoud van het Big Five rapport

Het Bridge Personality Big Five rapport geeft je direct een duidelijk antwoord op de vraag of een kandidaat geschikt is voor een specifieke rol. Kandidaten worden getest op 34 competenties die te koppelen zijn aan elk functieprofiel. In het rapport staat omschreven of de kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen. Mocht een kandidaat de test 'sturend' hebben ingevuld, dan kun je precies zien in het rapport bij welke competentie(s) de kandidaat getwijfeld heeft.

Bestellen

 • Te bestellen als losse test (per kandidaat) of via een eigen account op het Bridge assessment platform;
 • Prijs: vanaf 15 euro per kandidaat (bij een abonnement);
 • Fraai en inzichtelijk rapport;
 • Geschikt voor advies en selectie;
 • Meet of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Een kandidaat of deelnemer is ongeveer 40 minuten met de test bezig. Het rapport is direct na afloop beschikbaar.

Voorbeeld van het Bridge Personality Big Five rapport

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van het Bridge Personality Big Five rapport. Dit rapport geeft de scores op de 34 Big Five competenties. Deze competenties zijn te matchen met vrijwel elk functieprofiel. Daarom is dit rapport zeer geschikt voor gebruik voor recruitment en hr.

Is je kandidaat eerlijk geweest? Kom erachter met Normatief-Ipsatief split technology®

Een moderne (adaptieve) persoonlijkheidstest zoals The Bridge Personality maakt gebruik van zowel normatieve als ipsatieve stellingen. Normatief betekent dat de kandidaat een stelling scoort op een schaal van één tot en met negen (1 = zeer sterk mee oneens, 9 = zeer sterk mee eens). Ipsatief betekent in dit geval dat kandidaten vragen moeten rangschikken (1 = minst op mij van toepassing, 6 = meest op mij van toepassing).

Door het combineren van normatieve en ipsatieve stellingen is het mogelijk om sociaal wenselijk antwoordgedrag en instemmend antwoorden tot op het niveau van de persoonlijkheidsdimensie inzichtelijk te maken. Met behulp van Normatief-Ipsatief split technology® maakt The Bridge Personality vervolgens sturend antwoordgedrag inzichtelijk. Normatief-Ipsatief splits® zijn indicatoren in het Bridge Personality Short Rapport die de mate van sturend antwoordgedrag op het niveau van een competentie kunnen aangeven. Zo kun je precies zien waar een kandidaat getwijfeld heeft of waar de kandidaat een poging heeft gedaan om de test sociaal wenselijk in te vullen. Een onmisbare tool tijdens de selectie van kandidaten.

Kenmerken van het rapport

 • Gebruik: recruitment en selectie;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;
 • Meet of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen;
 • Solide wetenschap: gebaseerd op het Big Five persoonlijkheidsmodel;
 • Zeer betrouwbaar en valide.

Big Five rapport bestellen

Je kunt het Big Five rapport los (per kandidaat) bestellen. Als je veel kandidaten gaat testen, is het veel voordeliger om testen in eigen beheer af te nemen.

Voorbeeld: het Big Five rapport

Het Bridge Personality Big Five rapport geeft scores op 34 Big Five competenties. Daarnaast kun je in het rapport exact zien bij welke competenties de kandidaat eerlijk heeft geantwoord en bij welke competenties de kandidaat de kandidaat heeft getwijfeld. Deze informatie is zeer waardevol tijdens recruitment en selectie. Zo heb je een compleet overzicht van de persoonlijkheid van je kandidaat.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot