020 - 262 1630

Big Five Persoonlijkheidstest

De theorie van de Big Five Persoonlijkheidstest gaat ervan uit dat persoonlijkheid bestaat uit vijf karaktertrekken. Deze worden de Big Five genoemd. In het Nederlands: de vijf factoren van persoonlijkheid. The Bridge Personality is een zeer betrouwbare en valide test voor het verkrijgen van inzicht in de Big Five persoonlijkheid van werknemers of sollicitanten.

Daarom de Big Five persoonlijkheidstest: 

Een professionele Big Five persoonlijkheidstest kan veel waarde hebben bij het vormgeven van een succesvolle loopbaan. The Bridge Personality is de meest gebruikte persoonlijkheidstest voor de selectie en ontwikkeling van medewerkers. Deze 'slimme' test zorgt ervoor dat de kandidaat altijd vragen krijgt die voor hem/haar het meest relevant zijn. The Bridge Personality maakt gebruik van algoritmes die de vragen in de test aanpassen als de kandidaat de test probeert te ‘sturen’ of sociaal wenselijk in te vullen.

 • Te gebruiken voor selectie én ontwikkeling van personeel;
 • Tarieven v.a. € 89,-!
 • Geen verplichte training nodig;
 • Ook losse afname: uw kandidaat vandaag getest.
 • Gebaseerd op zowel de Big Five als de 16 Jung Types;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Kenmerken Big Five persoonlijkheidstest

The Bridge Personality is een zeer betrouwbare en valide persoonlijkheidstest voor het verkrijgen van inzicht in de persoonlijkheid en competenties van uw werknemers en sollicitanten.

 • Gebaseerd op de Big Five
 • Zeer valide en betrouwbaar
 • Te gebruiken met een maatwerkrapport: selecteer zelf de gewenste competenties;
 • Meet of uw kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen;
 • De meeste gebruikte persoonlijkheidstest in de Benelux;

Is je kandidaat eerlijk geweest? Kom erachter met Normatief-Ipsatief split technology®

Een moderne (adaptieve) persoonlijkheidstest zoals The Bridge Personality gebruik van zowel normatieve als ipsatieve stellingen. Normatief betekent dat de kandidaat een stelling scoort op een schaal van één tot en met negen (1= zeer sterk mee oneens, 9=zeer sterk mee eens). Ipsatief betekent in dit geval dat kandidaten vragen moeten rangschikken (1=minst op mij van toepassing, 6=meest op mij van toepassing).

Door het combineren van normatieve en ipsatieve stellingen is het mogelijk om sociaal wenselijk antwoordgedrag en instemmend antwoorden tot op het niveau van de persoonlijkheidsdimensie inzichtelijk te maken. Met behulp van Normatief-Ipsatief split technology® maakt The Bridge Personality vervolgens sturend antwoordgedrag inzichtelijk. Normatief-Ipsatief splits® zijn indicatoren in het Bridge Personality Short Rapport die de mate van sturend antwoordgedrag op het niveau van een competentie kunnen aangeven. Zo kun je precies zien waar een kandidaat getwijfeld heeft of waar de kandidaat een poging heeft gedaan om de test sociaal wenselijk in te vullen. Een onmisbare tool tijdens de selectie van kandidaten.

Voorbeeldrapport

Het Bridge Personality Big Five Rapport geeft scores op 34 competenties. Zo heb je een compleet overzicht van de persoonlijkheid van je kandidaat.

Video: Big Five Persoonlijkheidstest

Zoek jij de beste persoonlijkheidstest? Een moderne persoonlijkheidstest die kan zien of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen? Een persoonlijkheidstest die gebruik maakt van zowel de Big Five als de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel?

Welkom bij The Bridge Personality, een moderne, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties echt helpt met recruitment, selectie én de ontwikkeling van medewerkers.

Tests en online assessments aanvragen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen.
 • Vandaag nog getest: wij zetten de test of online assessment altijd binnen 1 uur klaar.
 • Wil je weten welke test of online assessment het beste bij je vraag aansluit? Neem dan even contact met ons op.
 • Ben je benieuwd naar de prijzen? Kijk dan even op de prijzenpagina.

Tests

Aantal

Assessments

Aantal

Trainingen

Aantal

Boeken

Aantal

Jouw gegevens

Na ontvangst van je aanvraag nemen wij op korte termijn contact met je op.

In 4 stappen: je kandidaat vandaag getest

Kies eenvoudig de juiste test of online assessment uit ons praktische overzicht. Bestel je test of online assessment via de handige bestelpagina. Voor een online assessment gelden geen wachttijden. Je kandidaat wordt direct getest. Na het invullen door de kandidaat is het rapport direct beschikbaar. Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup consultant telefonisch door de rapporten gaan.

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder