020 - 262 1630

Verkopers selecteren met een verkoop test

Wil je weten hoe goed je verkopers zijn in verkopen of hoe klantgericht je medewerkers zijn? Dat kun je testen met onze verkoop test of online sales assessment. Dit is een uitgebreide test die aanleg voor het werken in de verkoop meet.

Waarom

Als je op zoek bent naar een goede verkoper dan wil je zeker weten dat een kandidaat aanleg heeft voor sales. Een verkoop test of online sales assessment geeft daar uitsluitsel over. Je krijgt objectieve en overzichtelijke informatie over de verkoop kwaliteiten en afbreukrisico’s van de kandidaat. Deze verkooptest maakt verkooptalenten effectiever door hen inzicht te geven in hun sterktes en hun zwaktes op het gebied van sales.

De verkoop test zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat voor u op een rij in een overzichtelijk en compact rapport. In het rapport tref je scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de vier verkooptypes.

De zes stappen van verkoop

In welke fase van het verkoopproces blinkt je kandidaat uit? In het salesrapport staan scores van de kandidaat op de zes verkoopstappen: (1) Plannen & voorbereiden, (2) Contact leggen, (3) Behoefte creëren, (4) Oplossingen presenteren, (5) De deal maken en (6) Relatiebeheer.

De vier verkooptypes

Welk verkooptype is de kandidaat? In het salesrapport zie je scores van de kandidaat top de vier verkooptypes: Hunter, Consultant, Farmer en Negotiator.

 • Alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij;
 • Je krijgt een overzichtelijk en compact rapport;
 • In het rapport tref je scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de vier verkooptypes;
 • Online, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd;
 • Tarieven v.a. € 95,-!

Kenmerken van de verkoop test

De verkoop test is een online assessment dat niet alleen inzicht geeft in persoonlijkheid, werkgedrag en competenties, maar ook het salestype van je verkoper in kaart brengt. Is je medewerker een Hunter, een Farmer, een Consultant of een Negotiator? Zal je medewerker in de  planningsfase hoge ogen gooien, of juist uitblinken in het maken van de deal? Het online sales assessment is het instrument wanneer je snel, maar ook op een duidelijke en betrouwbare manier antwoorden op deze vragen wenst.

 • Ervaring: wij adviseren organisaties al 15 jaar over selecteren van commercieel personeel met het online sales assessment;
 • Veel gebruikt: het online sales assessment word dagelijks door honderden recruiters wereldwijd gebruikt;
 • Advies: wil je weten of het online sales assessment geschikt is voor jouw functie? Bel ons en je weet het binnen 15 minuten;
 • Snelheid: je kandidaat wordt vandaag nog getest.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

De verkoop test is ontwikkeld door het research & development team van TestGroup. Wij zijn o.a. gespecialiseerd in het voorspellen van verkoopsucces door middel van persoonlijkheidsvragenlijsten. Ook adviseren we vele organisaties in binnen- en buitenland over het optimaliseren van de prestaties van verkoopteams. TestGroup publiceert samen met verschillende universiteiten wetenschappelijke artikelen over verkoopsucces. Via deze link kunt u het onderzoek bekijken. Heeft u vragen over het voorspellen van verkoopsucces? U kunt ons bereiken via 020-2621630.

Voorbeeldrapporten

Bij het afnemen van de verkoop test krijg je twee rapporten; het sales rapport en een uitgebreid persoonlijkheidsrapport. Zo krijg je een volledig beeld van de sales skills van je kandidaat. Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij het online sales assessment beschikbaar in veel talen. Uiteraard adviseren wij je graag over het toepassen van het online sales assessment voor een specifieke sales functie.

Video: Verkooptest

Ben je op zoek naar de perfecte test om je sales kandidaten te selecteren?Met het Bridge sales assessment kun je jouw onderbuikgevoel onderbouwen met gevalideerde wetenschap. Zo voorkom je dat je een 'false-positive' aanneemt. Met het Bridge sales assessment selecteer je de kandidaat met het meeste sales talent. Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Tests en online assessments aanvragen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen​ voor je kandidaat of medewerker​.
 • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.
 • Wij zetten de test of online assessment altijd binnen 30 minuten klaar.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Wil je weten welke test of online assessment het beste bij jouw vraag aansluit? Neem dan even contact met ons op.

Tests

Aantal

Assessments

Aantal

Trainingen

Aantal

Boeken

Aantal

Jouw gegevens

We gaan direct aan de slag. Binnen 30 minuten staat de test of online assessment klaar.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Career maakt het eenvoudig om een passende functie te vinden.”

Jaye Bonnier

Work2Work