Zelf assessments afnemen en analyseren? Volg een online assessment training

woensdag 05 juni 2024

Het afnemen van online assessments is tegenwoordig niet alleen meer voorbehouden aan psychologen. Je kunt tegenwoordig in een dag opgeleid worden om zelf online assessments af te nemen.

Training: leer zelf online assessments en psychologische testen afnemen

Het afnemen van een online assessment is tegenwoordig niet alleen meer voorbehouden aan psychologen. Je kunt tegenwoordig in een dag opgeleid worden om zelf online assessments af te nemen. Wanneer je zelf de online assessments afneemt en nabespreekt binnen een organisatie dan combineer je het beste van twee werelden. Je beschikt namelijk over dezelfde instrumenten als psychologen, bent gecertificeerd om deze op de juiste manier toe te passen én je beschikt over alle relevante informatie van je organisatie die nodig is om een succesvolle keuze te maken.

Tijdens de online assessment training leer je hoe je een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest kunt afnemen bij je kandidaten. Daarnaast laten we zien hoe je competenties aan de uitslagen van testen kunt koppelen. Zo is competentiemanagement een fluitje van een cent. Uiteraard leggen we je ook uit hoe je zelfstandig met het online assessment systeem kunt werken.

Aan de online assessment training (Bridge Kwalificatietraining van 1 dag) nemen vooral recruiters, HR-officers, HR-managers, HR-partners en learning & development medewerkers deel. Een leuke, gevarieerde groep dus met ieder een eigen kijk op het gebruik van online assessments binnen organisaties. Deze training wordt alleen in-company gegeven.

In-company assessment training van 1 dag

In deze incompany training van 1 dag leer je hoe je online assessments afneemt met een persoonlijkheidstest (The Bridge Personality) en een capaciteitentest (The Bridge Ability Suite). De training kan op een locatie naar keuze (of online) worden gegeven. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Dit is inbegrepen: trainingsmaterialen en The Bridge Personality voor alle deelnemers. Je leert ook werken met specifieke online assessments zoals het online assessment voor de techniek en het online assessment voor de zorg.

Leerdoelen van de online assessment training

  • Zelfstandig online assessments afnemen;
  • De capaciteiten van werknemers objectief meten;
  • Afnemen van psychologische testen bij kandidaten;
  • De persoonlijkheid van een kandidaat en de potentiële invloed hiervan op prestaties beoordelen;
  • Zorgen voor een eerlijk en correct selectieproces;
  • Assessments koppelen aan competenties met een competentietest.
  • Leren werken met een 4-kleuren persoonlijkheidstest.

Als je al ervaring hebt met het afnemen van online assessments of eerder een training hebt gevolgd bij andere organisaties, kun je een kortere training volgen en zo versneld gebruik maken van ons aanbod aan online assessments. Alle trainingen worden verzorgd door psychologen met uitgebreide ervaring in het implementeren van online assessments binnen organisaties.

Meer weten over onze online assessment trainingen?

Wil je meer weten over onze online assessments of over onze online assessment trainingen? Neem dan hier contact met ons op.

Online assessment training bestellen

Je kunt een training boeken of een online assessment bestellen op de bestelpagina voor online assessments

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.