020 - 262 1630

In-company training - 1 dag: 16 Jung Types & 4-kleuren

De 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel (blauw, groen, rood, geel) vormen een zeer populaire manier om personeel te ontwikkelen. In deze in-company training van 1 dag leer je de 16 Jung persoonlijkheidstypen en het 4-kleurenmodel van The Bridge Personality te gebruiken voor coaching, training en loopbaanbegeleiding. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Inbegrepen: trainingsmaterialen en The Bridge Personality voor alle deelnemers.

Training: 16 Jung Types & 4-kleuren

In deze 1-daagse in-company Bridge kwalificatietraining: 16 Jung Types & 4-kleuren leer je alles wat je moet weten over het toepassen van de 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel van The Bridge Personality. Ook het Bridge Personality teamrapport komt aan bod. De training kan op locatie of online worden georganiseerd. Je kunt deze in-company training hier voor je organisatie bestellen.

Het programma van 1 dag

 • Theorie - we duiken in de Jung theorie en leren je alles wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen met de 16 Jung Types en de 4-kleuren.
 • Hoe geef je een 4-kleuren of 16 Jung Types workshop - we doorlopen stap voor stap een voorbeeldprogramma en leren je om een inspirerende workshop te faciliteren.
 • In de praktijk - je leert hoe je de 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel in kunt zetten voor dagelijkse én klantgerichte toepassingen.

Kenmerken: training 16 Jung Types & 4-kleuren

 • Je leert zelfstandig The Bridge Personality af te nemen bij kandidaten;
 • Na afloop ben je gekwalificeerd om The Bridge Personality (persoonlijkheidstest) en The Bridge Ability Suite (capaciteitentest) te gebruiken;
 • Je krijgt een eigen account op het Bridge Assessment Platform zodat je meteen de Bridge-instrumenten kunt gebruiken;
 • Duur: 1 dag (op locatie of online), maximaal 12 deelnemers;
 • Prijs: 2250 euro (excl. btw);
 • Inbegrepen: trainingsmaterialen en The Bridge Personality voor alle deelnemers;
 • Inbegrepen: een Bridge Personality maatwerkrapport voor jouw organisatie;
 • Inbegrepen: Bridge Personality boek en een pakje 4-kleurenkaartjes;
 • Maatwerk mogelijk: de kwalificatietraining kan worden toegespitst op de wensen van een organisatie.

Bridge Personality rapport: 16 Jung Types

The Bridge Personality is (mede) gebaseerd op de persoonlijkheidstheorie van Carl Jung en geeft persoonlijkheid weer op basis van vier dimensies:

Bridge Personality rapport: 4-kleuren

The Bridge Personality geeft met behulp van het makkelijke en toegankelijke 4-kleurenmodel (blauw, rood, geel en groen) inzicht in gedragsvoorkeuren. Het kleurenmodel maakt op een makkelijk te gebruiken manier persoonlijke voorkeuren inzichtelijk.

Onderwerpen in de training: 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel 

Als The Bridge Personality gebruiker kun je de 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel van The Bridge Personality gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden als trainer, coach, consultant of hr-professional. Tijdens deze in-company training van 1 dag leer je alles wat je moet weten over de 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel in The Bridge Personality en hoe je het gebruikt voor jouw organisatie of eigen klanten.

 • Het toepassen van de 16 Jung persoonlijkheidstypen en het 4-kleurenmodel in training en coaching;
 • Ontwikkelen & geven van een training met The Bridge Personality;
 • Coachen met The Bridge Personality;
 • Loopbaanbegeleiding met The Bridge Personality;
 • Het terugkoppelen van The Bridge Personality rapporten aan je kandidaten, klanten of collega's;
 • Ethisch en correct gebruik van The Bridge Personality.

Voor wie is deze training geschikt?

De Bridge-kwalificatietraining: 16 Jung Types & 4-kleuren is geschikt voor hr-managers, coaches, loopbaanadviseurs, trainers of consultants. De training wordt in-company georganiseerd. Dit kan online of op een locatie naar keuze. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. De materialen, sheets van de training, The Bridge Personality (16 Jung Types + 4-kleurenrapport) en een Bridge Personality teamrapport voor de groep zijn voor alle deelnemers inbegrepen.

Is deze 16 Jung Types training te vergelijken met een MBTI certificering of kwalificatietraining?

De Bridge Personality training: 16 Jung Types + 4-kleuren onderscheidt zich op meerdere manieren van een MBTI® certificering of kwalificatietraining. Hier volgt een samenvatting van de verschillen:

 • Duur van de training: De Bridge Personality training duurt slechts één dag, in tegenstelling tot de MBTI certificering, die vier dagen beslaat. Hierdoor is de training van TestGroup niet alleen tijdefficiënter, maar ook kostenefficiënter.
 • Inhoudelijke focus: In de Bridge Personality training worden zowel de 16 Jung Types als het 4-kleuren model behandeld. Hoewel beide modellen hun wortels hebben in de theorieën van Carl Jung, biedt deze aanpak een breder perspectief op persoonlijkheidstypering.
 • Gebruik van het Big Five persoonlijkheidsmodel: Bij het toepassen van The Bridge Personality heb je ook de keus om een Big Five rapport te gebruiken, bijvoorbeeld voor recruitment of selectie. Deze mogelijkheid heeft de MBTI niet.
 • Flexibiliteit in rapportage: Als gebruiker van The Bridge Personality kun je kiezen welke modellen je in je rapport wilt opnemen: de 16 Jung Types, het 4-kleuren model, The Big Five of allemaal. Deze keuzevrijheid wordt niet geboden door de MBTI.
 • Kosten: Vanwege de kortere duur van de training, is het behalen van een kwalificatie in The Bridge Personality over het algemeen goedkoper dan het behalen van een MBTI kwalificatie.
 • Toepassingsmogelijkheden: De mogelijkheid om te kiezen tussen twee modellen (of ze beide te gebruiken) in The Bridge Personality biedt meer flexibiliteit in hoe je de testresultaten interpreteert en toepast, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker of de context. Deze functionaliteit is niet aanwezig in de MBTI.

Is deze 4-kleuren training te vergelijken met een Insights Discovery accreditatie?

De Bridge Personality training: 16 Jung Types & 4-kleuren lijkt op het eerste gezicht op de Insights Discovery accreditatie. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen de twee.

 • Duur van de training: de Bridge Personality 16 Jung Types + 4-kleuren training is aanzienlijk korter dan een Insights accreditatie, waardoor het ook financieel aantrekkelijker is. In slechts één dag word je bij TestGroup bekwaam in het toepassen van het 4-kleuren model van The Bridge Personality.
 • Combinatie van 16 Jung Types en 4-kleuren: wat uniek is aan The Bridge Personality, is de integratie van zowel de 4-kleuren als de 16 Jung Types. Beide zijn geworteld in de theorieën van Jung en zijn dan ook beiden opgenomen in The Bridge Personality. Dit biedt gebruikers een flexibiliteit die zeldzaam is: je kunt kiezen om met één specifiek model te werken of beide te combineren, afhankelijk van de behoeften. Er zijn specifieke Bridge Personality rapporten voor elk scenario.
 • Meerdere rapporten: The Bridge Personality biedt de optie om te kiezen tussen de 16 Jung Types, de 4-kleuren, The Big Five of een combinatie van deze modellen in de rapporten.
 • Teamrapporten: The Bridge Personality beschikt over een teamrapport met daarin aandacht voor zowel de 16 Jung Types als de 4-kleuren. Deze mogelijkheid heeft Insights Discovery niet.

Wat is de overeenkomst tussen de 16 Jung Types, de MBTI, Insights Discovery en het 4-kleuren- en Big Five-model  van The Bridge Personality?

 • De kern: alle vier de modellen - 16 Jung Types, de MBTI (Myers-Briggs Type Indicator), Insights Discovery en het 4-kleuren model van The Bridge Personality - hebben hun wortels in de theorieën van Carl Jung. Ze draaien om persoonlijke voorkeuren en hoe die ons gedrag, denken en voelen beïnvloeden.
 • De geschiedenis: historisch gezien zetten Katharine Cook Briggs en haar dochter Isabel Briggs Myers rond 1930 de eerste stappen met MBTI. Ze voegden een dimensie toe aan Jung's oorspronkelijke concepten, namelijk de tegenstelling tussen Beoordelen (Judging) en Waarnemen (Perceiving). Rond 2001 kwamen daar Insights Discovery en The Bridge Personality bij, waarbij The Bridge Personality de eerste moderne persoonlijkheidstest ter wereld is die de 16 Jung Types, de 4-kleuren en de Big Five combineert.
 • Wat betreft de manier van meten: de MBTI en de 16 Jung Types van The Bridge Personality gebruiken lettercombinaties (bijvoorbeeld: ESTP) om de 16 Jung Types te identificeren. Een belangrijk detail is dat de MBTI een ipsatieve vragenlijst heeft, terwijl The Bridge Personality en Insights Discovery een mix gebruiken van ipsatieve en normatieve vragen. Daarnaast is The Bridge Personality (240 stellingen) een veel uitgebreidere test dan de MBTI (88 vragen) en Insights (25 stellingen). Daardoor is de persoonlijkheidsmeting van The Bridge Personality een stuk betrouwbaarder en is er door de toepassing van normatief-ipsatief split technologie veel minder kans op sociaal wenselijk antwoorden.

Het onderscheidende kenmerk van The Bridge Personality: het Big Five persoonlijkheidsmodel

The Bridge Personality heeft een extra troef in handen. Naast het integreren van de 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel, implementeert het ook het Big Five model. Dit maakt The Bridge Personality bijzonder veelzijdig, ideaal voor recruitment en selectie. En hoewel de MBTI en Insights te gebruiken zijn voor persoonlijke ontwikkeling, zijn ze veel minder toegerust voor selectiedoeleinden zoals The Bridge Personality. 

Voorbereiding op de 16 Jung Types & 4-kleuren training

Voor aanvang van de training krijgt je een uitnodiging om online The Bridge Personality in te vullen. Elke deelnemer krijgt tijdens de training de volgende materialen: The Bridge Personality: het boekje voor kandidaten, het Bridge Personality 16 Jung Types + 4-kleurenrapport en het Bridge Personality teamrapport. Het is niet noodzakelijk om deze boeken voor deelname aan de training door te nemen.

Video: The Bridge Personality inzetten in eigen beheer

Wil je in eigen beheer The Bridge Personality inzetten en afnemen bij kandidaten, medewerkers of cliënten? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments afnemen. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Veelgestelde vragen over Training: 16 Jung Types & 4-kleuren

 • Is deze 16 Jung Types & 4-kleuren training vergelijkbaar met een MBTI® certificering?

 • Deze training is te vergelijken met een MBTI® certificering of MBTI kwalificatietraining, echter er zijn wat verschillen.

  De training van TestGroup is een stuk korter. De 16 Jung Types & 4-kleuren duurt 1 dag, terwijl een MBTI certificering 4 dagen duurt. Omdat de 16 Jung Types & 4-kleuren maar 1 dag duurt, is een kwalificatie in The Bridge Personality dus een stuk goedkoper dan een kwalificatie in de MBTI.

  In de training van TestGroup worden niet alleen de 16 Jung Types besproken, maar ook het 4-kleuren model. Beide modellen zijn gebaseerd op de theorie van Jung, en The Bridge Personality maakt ook gebruik van beide modellen. Als Bridge Personality gebruiker kun je overigens wel kiezen of je de 16 Jung Types in het rapport opneemt of de 4-kleuren. Uiteraard is het ook mogelijk om beide modellen in een Bridge Personality rapport op te nemen. Deze functionaliteit heeft de MBTI niet.

 • Is deze 16 Jung Types & 4-kleuren training vergelijkbaar met een Insights Discovery accreditatie?

 • De 16 Jung Types & 4-kleuren training van TestGroup is vergelijkbaar met een Insights Discovery accreditatie, echter er zijn wel verschillen.

  De training van TestGroup is veel korter, en dus een stuk voordeliger dan een Insights Discovery accreditatie training. De 16 Jung Types & 4-kleuren training duurt 1 dag, daarna ben je gekwalificeerd om het 4-kleuren model van The Bridge Personality te gebruiken.

  De 16 Jung Types & 4-kleuren training gaat niet alleen over de 4-kleuren, maar ook over de 16 Jung Types. Dat komt omdat beide modellen zijn gebaseerd op de theorie van Jung en beide modellen dus ook in The Bridge Personality zitten. Uiteraard kun je wel kiezen welk model je in het Bridge Personality rapport opneemt: de 16 Jung Types, de 4-kleuren of juist beide modellen. Voor elk model (of de combinatie) zijn aparte Bridge Personality rapporten beschikbaar.

 • Waarom zitten zowel de Big Five als de 4-kleuren in de Bridge Personality?

 • Als je als organisatie nadenkt over persoonlijkheidsmodellen, dan is het goed om te snappen wat je precies in handen krijgt.

  Met The Big Five duik je diep in vijf karaktereigenschappen: Extraversie, Zorgvuldigheid, Altruïsme, Emotionele stabiliteit en Openheid. Dit model heeft zijn sporen verdiend door onderzoek waarbij werd gekeken hoe we mensen in het dagelijks leven beschrijven. Dit model is super handig voor organisaties die echt willen weten wat iemand drijft, vooral als je nieuw talent zoekt of als je kijkt hoe je je huidige team nog beter kunt laten groeien.

  Het 4-kleurenmodel is dan weer wat makkelijker en directer. Hierbij kijk je naar vier kleuren die elk bepaalde gedragingen laten zien. Ideaal voor als je snel wilt zien hoe je team in elkaar zit of als je een teamdag organiseert.

  Het leuke? Met The Bridge Personality combineer je het beste van beide werelden. Je kunt diepgravend aan de slag met The Big Five of even snel schakelen met het 4-kleurenmodel. Zo past het altijd bij wat je bedrijf nodig heeft.

 • Wat zijn de overeenkomsten tussen DISC en The Bridge Personality?

 • Bij het kiezen van een persoonlijkheidsassessment zijn er veel factoren om rekening mee te houden. DISC en The Bridge Personality zijn beide populaire keuzes in de branche en hebben veel raakvlakken. Hier volgen enkele van de opmerkelijke overeenkomsten tussen deze twee instrumenten:

  1. Carrièrebegeleiding: Zowel DISC als The Bridge Personality geven heldere inzichten die kunnen bijdragen aan weloverwogen carrièrekeuzes.
  2. Inzicht in Communicatie: Beide tools werpen licht op individuele communicatiestijlen en voorkeuren, wat essentieel is voor het bouwen van effectieve teams en het verbeteren van interpersoonlijke relaties.
  3. Historische Roots: Interessant is dat de basis voor beide theorieën werd gelegd in de jaren '20 door vooraanstaande psychologen.
  4. Teamdynamiek: Ze bieden beide een raamwerk voor het begrijpen en verbeteren van teaminteracties, wat cruciaal is voor productiviteit en samenwerking.
  5. Recruitment: Organisaties maken gebruik van zowel DISC als The Bridge Personality tijdens het rekruteringsproces om te zorgen voor optimale teamfit en samenstelling.
  6. Sales: Door inzicht te krijgen in persoonlijkheidstypen kunnen verkoopteams effectiever inspelen op de behoeften en voorkeuren van potentiële klanten.
  7. Leiderschapsontwikkeling: Leiders kunnen met deze instrumenten hun eigen sterktes en ontwikkelingsgebieden ontdekken, wat hen helpt effectiever te leiden en te inspireren.
  8. Gevalideerde Theorieën: Beide methoden worden ondersteund door uitgebreid onderzoek en worden breed geaccepteerd en toegepast binnen organisaties over de hele wereld.

  Samengevat, zowel DISC als The Bridge Personality bieden krachtige inzichten die van onschatbare waarde kunnen zijn voor individuen, teams en organisaties die streven naar groei, ontwikkeling en effectiviteit.

 • Wat zijn de overeenkomsten tussen Insights Discovery en The Bridge Personality?

 • Insights Discovery en The Bridge Personality zijn beide prominente assessments die veel worden gebruikt binnen organisaties om meer inzicht te krijgen in individuele en teamgedragsvoorkeuren. Ze hebben verschillende kenmerken die hen onderscheiden, maar er zijn ook veel opmerkelijke overeenkomsten tussen de twee:

  1. Gedragsvoorkeuren: Zowel Insights Discovery als The Bridge Personality focussen op het in kaart brengen van iemands gedrags- en communicatievoorkeuren.
  2. Jungiaanse basis: Beide assessments zijn diep geworteld in de theorieën van de beroemde psycholoog Carl Gustav Jung.
  3. Kleurenmodel: In beide tests worden individuele voorkeuren en gedragingen gecategoriseerd aan de hand van vier specifieke kleuren: rood, geel, groen en blauw.
  4. Teamopbouw: Organisaties kunnen deze tests gebruiken om effectieve teams te bouwen die gebalanceerd zijn in vaardigheden en persoonlijkheidstypen.
  5. Veel gebruikt door bedrijven: Zowel Insights Discovery als The Bridge Personality zijn gevestigde namen in het bedrijfsleven, vaak gebruikt om zowel individuen als teams te ondersteunen en te ontwikkelen.
  6. Zelfbeoordelingsvragenlijst: De basis van beide assessments is een zelfrapporterende vragenlijst. De nauwkeurigheid van de resultaten is sterk afhankelijk van de eerlijkheid en zelfbewustzijn van de respondent.
  7. Persoonlijke rapporten: Na het invullen van de vragenlijst ontvangen de deelnemers een gedetailleerd persoonlijk rapport dat hun voorkeuren, sterktes en ontwikkelingsgebieden belicht.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants