020 - 262 1630

Online assessment bij een reorganisatie

Bij een reorganisatie is het van belang om de nieuw op te bouwen organisatie met de juiste medewerkers in te vullen.  Een online reorganisatie assessment helpt op een zorgvuldige, objectieve en snelle manier om de juiste keuzes te maken en te onderbouwen. Dit online assessment wordt ingezet bij het afspiegelen op kwaliteit. Het online reorganisatie assessment bestaat standaard uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest.

Waarom een online assessment inzetten tijdens een reorganisatie?

Een online reorganisatie assessment is een uiterst effectieve methode om op een zorgvuldige, objectieve en snelle manier de meest geschikte keuzes te maken en te onderbouwen. Dit zorgt ervoor dat de genomen beslissingen zowel de medewerker als de organisatie ten goede komen en helpt bij het vergroten van de acceptatie van deze keuzes door de medewerkers, de medezeggenschapsorganen en het lijnmanagement.

De Bridge assessments van TestGroup zijn de meest gebruikte online assessments tijdens reorganisaties door bedrijven en organisaties in Nederland en België. Een online assessment kan een goed hulpmiddel zijn bij een reorganisatie. Een online reorganisatie assessment geeft je inzicht in de kennis, capaciteiten, competenties en persoonlijkheid van je medewerkers. Voordeel: online assessments zijn veel kostenefficiënter (goedkoper) dan normale assessments, terwijl de competenties van je medewerkers wel op een betrouwbare manier in kaart gebracht worden.

Het online reorganisatie assessment in 6 stappen:

Het inzetten van online assessments bij reorganisatie is altijd maatwerk. Vaak worden de volgende stappen doorlopen:

 • Stap 1: de start van het project. Opstellen van de competentieprofielen voor de functies tijdens een meeting met de opdrachtgever. In deze meeting doen wij ook een voorstel voor de onderdelen die in het online reorganisatie assessment worden opgenomen.
 • Stap 2: het afnemen van het online assessment bij alle deelnemers. Hierbij wordt het actuele competentieniveau van de kandidaat in kaart gebracht. Het huidige competentieniveau van de kandidaat wordt afgezet tegen het competentieprofiel van de functie waarop wordt gesolliciteerd.
 • Stap 3: de terugkoppeling van de resultaten aan de kandidaat in een individueel gesprek met één van onze psychologen.
 • Stap 4: de kandidaat ontvangt een duidelijk online assessment rapport. Hierin wordt benoemd waar nog potentieel voor ontwikkeling ligt.

Onderdelen van een online reorganisatie assessment:

Afhankelijk van de behoefte van een organisatie kunnen keuzes gemaakt worden uit verschillende onderdelen en testen in het online reorganisatie assessment. De meest gebruikte onderdelen zijn:

Voorbeeld: assessment rapport voor reorganisaties

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van het assessment rapport voor reorganisaties. In dit rapport staan eerst de scores op de 34 Big Five competenties. Deze competenties zijn te matchen met vrijwel elk functieprofiel. Op de laatste pagina van het rapport staan de scores op 8 veelgebruikte competenties. Deze competenties kunnen worden aangepast naar competenties die voor de reorganisatie van belang zijn.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Online assessments bestellen

 • Je kunt hier voor je medewerker(s) een online assessment bestellen;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten het online assessment binnen 30 minuten voor je kandidaat of medewerker klaar;
 • Het online assessment blijft gereed staan totdat de kandidaat het heeft afgerond;
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen;
 • Heb je veel online assessments nodig? Dan kun je het beste een voordelig abonnement afnemen.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Alle Bridge-instrumenten zijn ontwikkeld door het research- & developmentteam van TestGroup, in samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland. TestGroup is gespecialiseerd in het voorspellen van werkgedrag met persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten. Wij adviseren wereldwijd organisaties over het toepassen van online assessments. TestGroup publiceert samen met universiteiten wetenschappelijke artikelen over online assessments. Via deze link kun je één van onze onderzoeken bekijken. Heb je vragen over het gebruik van online assessments? Je kunt contact opnemen met TestGroup Amsterdam op nummer 020-2621630.

Voorbeeldrapporten

Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij de beschikking over zeer veel verschillende online assessments in veel talen. Zo kun je kiezen uit een persoonlijkheidstest, competentietest, capaciteitentest, een loopbaantest of een sales test. Je kunt zelf aangeven welke test je in het online assessment wilt opnemen. Uiteraard adviseren wij je graag over de geschikte test voor een specifieke functie.

Video: In eigen beheer online assessments afnemen

Wil je in eigen beheer online assessments voor een reorganisatie afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments afnemen. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€119
€119
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

In-company trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants