020 - 262 1630

Online assessment voor startups

woensdag 05 juni 2024

Wie geïnteresseerd is in een baan bij een startup, heeft andere vaardigheden, skills en competenties nodig dan iemand die aan de slag wil bij een corporate (of MKB-bedrijf). Motivatie en passie zijn essentieel, omdat bij een startup wordt verwacht dat je zelf initiatieven neemt en een vermogen hebt om zelf te starten. Daarnaast moet je goed kunnen improviseren en een flexibiliteit bezitten die in andere bedrijven minder noodzakelijk is. Je moet in staat zijn om te gedijen in chaos en een allrounder zijn die meerdere taken aankan. Op de ene dag ben je misschien bezig met klanten, op de andere dag houd je je bezig met analyses.

De grote vraag is of de vereiste vaardigheden voldoende aanwezig zijn. Dit zal natuurlijk vanzelf blijken, maar het is vervelend als een nieuwe medewerker na slechts een half jaar uitvalt. Je wilt tijdens je recruitment het aannemen van een false-positive voorkomen. Dit is niet alleen kostbaar voor de startup, omdat het vinden van vervanging duur is, maar het bedrijf moet ook even op de plaats rusten. Wanneer iemand wegvalt, gaat ook de arbeidsproductiviteit verloren.

Het online assessment voor startups biedt ondernemers de mogelijkheid om op een eenvoudige manier inzicht te krijgen in de persoonlijkheid, vaardigheden en competenties van sollicitanten bij hun startup. Daarnaast kan het online assessment worden gebruikt om het verborgen potentieel van bestaande medewerkers in een startup zichtbaar te maken.

Het afnemen van een online assessment voor startups is makkelijk. Vraag de test aan en binnen een half uur is deze klaar voor je kandidaat om in te vullen. Zodra de antwoorden zijn verzonden, beginnen de slimme algoritmes met de analyse en ontvang je binnen drie kwartier een overzichtelijk rapport.

Werken bij een startup stelt specifieke eisen aan medewerkers. TestGroup heeft een online assessment ontwikkeld voor sollicitanten en medewerkers van startups. Ze weet je snel of je kandidaat uit het juiste hout is gesneden.

Online assessment voor startups

Het online assessment voor startups helpt ondernemers meer inzicht te krijgen in de competenties van sollicitanten bij startups. Daarnaast kan het online assessment worden ingezet voor loopbaanvraagstukken, ontwikkelingstrajecten en outplacement. Het online assessment voor startups is in 20 talen beschikbaar.

Onderdelen van het online assessment 

Tijdens het online assessment voor startups vullen de kandidaten een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest in. Het assessment rapport is direct na afloop beschikbaar.

Belangrijke competenties voor het werken bij een startup

Het online assessment voor startups is specifiek gericht op competenties die voor het werken bij een startup belangrijk zijn. De onderstaande competenties worden in het online assessment gemeten:

 • Bewust van kosten
 • Dingen voor elkaar krijgen
 • Empathisch vermogen
 • Flexibiliteit
 • Gedrevenheid
 • Out-of-the-box denken
 • Salesvaardigheden
 • Teamgericht

Voorbeeldrapport: online assessment voor startups

Je kunt hier een compleet voorbeeldrapport van het online assessment voor startups inzien. Op de laatste pagina van het rapport staan 8 specifieke competenties die voor werken bij een startup van belang zijn.

Je kandidaat direct getest: het online assessment voor startups

 • Te bestellen als losse test (per kandidaat) of via een eigen account op ons assessment platform;
 • Het online assessment meet capaciteiten, persoonlijkheid en competenties;
 • Wetenschappelijk onderbouwd, betrouwbaar en valide;
 • Beschikbaar op mbo- hbo- en wo-niveau;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;

Online assessment voor startups bestellen

Je kunt het online assessment voor startups per kandidaat (los) bestellen of in grotere aantallen via een eigen account op het Bridge Assessment Platform.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je liever in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Ervaring van Aeres Agree met The Bridge Personality