020 - 262 1630

Carrièreswitch maken? Gebruik een professioneel loopbaanonderzoek

woensdag 05 juni 2024

Wat is een carrièreswitch?

Soms kan het nodig zijn om een carrièreswitch te maken als blijkt dat je de verkeerde beroepskeuze hebt gemaakt en eigenlijk liever iets anders zou willen doen. Het kan moeilijk zijn om de juiste keuze te maken en de ideale baan te vinden die echt bij je past. Een professionele loopbaantest kan je hierbij helpen.

Hoe weet je of je toe bent aan een carrièreswitch en wat zijn je opties? Deze vragen zijn niet alleen relevant wanneer je vastloopt op je werk of je niet helemaal prettig voelt in de rol die je nu hebt. Ook als je goed presteert in je rol, is het goed om jezelf constant af te vragen: "Wat wil ik met mijn carrière?" Hieronder vind je wat veelgestelde vragen om jezelf te helpen bij het maken van deze beslissing.

Veelgestelde vragen bij het overwegen van een carrièreswitch

 • Wat zijn je drijfveren?
 • Haal je voldoening uit je werk?
 • Ga je met plezier naar je werk?
 • Wat vind je belangrijk bij een werkgever?
 • Past mijn persoonlijkheid bij mijn huidige baan?
 • Wat mis je in je werk?
 • Wil je meer verdienen? Of: hoe belangrijk is de hoogte van je salaris voor jou?
 • Wat wilde je vroeger altijd worden?
 • Vind je het leuk om risico's te nemen?
 • Wil je een andere work-life balance?

Welke typen carrièreswitches zijn er?

Er zijn verschillende manieren om nieuwe uitdagingen in je carrière te vinden. Je kunt het roer compleet omgooien en jezelf omscholen, of je wilt misschien meer betekenisvol werk doen. Er zijn verschillende manieren om nieuwe carrièremogelijkheden te ontdekken. Naast het invullen van een loopbaantest, kun je ook een capaciteitentest, een Big Five persoonlijkheidstest of een online assessment invullen om te achterhalen waar je voorkeuren liggen.

Wil je meer weten over het invullen van een persoonlijkheidstest? Lees hier de 10 tips voor het invullen van een persoonlijkheidstest.

Doorgroeien in je eigen organisatie

Als je tevreden bent over je werkgever, maar niet helemaal op je plek zit, is het mogelijk dat de huidige functie niet bij jou past. Als proactieve professional kun je het gesprek aangaan met je leidinggevende om te verkennen wat de doorgroeimogelijkheden zijn binnen je organisatie en of deze aansluiten bij jouw toekomstplannen.

Hulp bij een carrièreswitch met een professioneel loopbaanonderzoek

 • Als je hulp nodig hebt bij je carrièreswitch kan een professionele loopbaantest uitkomst bieden. The Bridge Career, een uitgebreide en professionele loopbaantest, geeft inzicht in de mogelijkheden voor het vervolg van je loopbaan en het geeft je een overzicht van de opleidingen die bij jou passen (hbo/wo). Er is ook een mbo beroepskeuzetest beschikbaar die je kan helpen bij het maken van een carrièreswitch op mbo-niveau.

  Grondig onderzoek van je loopbaanopties met een loopbaanonderzoek

  Een carrièreswitch of loopbaanverandering maak je niet zomaar. Waarschijnlijk ben je toe aan een nieuwe uitdaging of heb je destijds een verkeerde beroepskeuze gemaakt. Tijd om een andere professionele weg in te slaan.

  Als je niet meer tevreden bent in je huidige functie en een carrièreswitch overweegt, is het zaak om grondig je loopbaanopties te analyseren. Tenslotte wil je niet weer een carrièreswitch nodig hebben om je ideale baan te vinden. Zorg daarom dat je goed weet wie je bent, wat je wilt en wat je belangrijk vindt in een baan. Je kunt dit onderzoeken door het invullen van een professionele test voor beroepskeuze zoals The Bridge Career. Dit is een uitgebreide test (318 vragen) waar je ongeveer 30 minuten mee bezig bent. The Bridge Career is wetenschappelijk ontwikkeld en is de meest gebruikte loopbaantest door loopbaanadviseurs.

  Wil je anderen betrekken in je onderzoek naar de juiste carrièreswitch? Overweeg dan eens 360 graden feedback. Je kunt hier de uitgebreide uitleg over 360 graden feedback lezen.

  Voorbeeldrapport: loopbaanonderzoek voor het maken van een carrièreswitch

  Bekijk hier een voorbeeldrapport van de loopbaantest voor het maken van een carrièreswitch . Dit is de hbo-/wo-versie, er is ook een mbo beroepskeuzetest voor het maken van een carrièreswitch. In de rapporten staan scores op vrijwel alle mbo-, hbo- en wo-beroepen. Daarnaast wordt de voorkeur op alle mbo-, hbo- en wo-opleidingen in Nederland weergegeven, van hoog naar laag.

  Voorbeeldpagina uit het rapport

  The Bridge Career bestellen

  Je kunt The Bridge Career hier bestellen. Je aanvraag wordt direct verwerkt.

  Daarom The Bridge Career:

  • The Bridge Career is de meest uitgebreide loopbaantest van Nederland;
  • Geen wachttijden, vandaag nog getest;
  • Rapport direct beschikbaar;
  • Geeft inzicht in de mogelijkheden voor het vervolg van je loopbaan;
  • Geeft je een overzicht van de opleidingen die bij jou passen (hbo/wo);
  • Kwaliteit: gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

  Video: The Bridge Career

  Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele loopbaantest van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. Er is ook een mbo-versie van The Bridge Career beschikbaar.

  Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

  “Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

  Marja Kramer, recruiter

  Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot