020 - 262 1630

Beroepskeuzeonderzoek

woensdag 05 juni 2024

Wat is een beroepskeuzeonderzoek?

Een beroepskeuzeonderzoek is een nuttige tool voor mensen die zich afvragen welke soort werkzaamheden het beste bij hen past. Het helpt je inzicht te krijgen in de aspecten van werk die voor jou belangrijk zijn, wat de mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt en wat haalbaar is. Door deze vragen te beantwoorden, ben je beter voorbereid om gericht op zoek te gaan naar een passende baan, opleiding of studie.

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos als het aankomt op de keuze voor een studie of een beroep. Wanneer je nog niet goed weet waar jouw passie en interesse ligt, kan het moeilijk zijn om het overzicht te bewaren en erachter te komen wat bij je past. Gelukkig is daar een oplossing voor; het Bridge Career beroepskeuzeonderzoek. Met deze test van TestGroup kom jij een stuk dichterbij jouw droomstudie of droombaan. Benieuwd hoe deze testen precies in elkaar zitten en voor wie ze bedoeld zijn? Dan is dit artikel wat je zoekt.

Even over TestGroup

TestGroup is uitgever van persoonlijkheidstesten, capaciteitentesten en online assessments. We zijn gespecialiseerd in het toepassen van de laatste online technieken en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van assessments. Bij TestGroup vind je professionele ondersteuning bij het ontwikkelen en selecteren van mensen in organisaties. De hoogwaardige Bridge testen zijn het fundament van de diensten van TestGroup. De testen worden gebruikt in onder anderen Nederland, België, Duitsland, Spanje, Portugal, Brazilië, Polen, Tsjechië, Litouwen, Engeland, Kenia, Zuid-Afrika en India. TestGroup neemt een innovatieve rol in binnen het werkveld van psychometrische testen met The Bridge Personality en de interactieve online capaciteitentest The Bridge Ability Online. En dan is er nog een ander pareltje waar we in dit artikel wat verder op ingaan; het Bridge Career beroepskeuzeonderzoek Deze test is er in verschillende edities; gericht op het MBO, HBO en WO. Hij is ook als studiekeuzetest en zelfs als profielkeuzetest beschikbaar. Hieronder gaan we op elke versie wat dieper in, zodat jij precies weet welke voor jou het meest geschikt is.

Beroepskeuzeonderzoek voor mbo, hbo of wo.

The Bridge Career beroepskeuzeonderzoek is het meest gebruikte beroepskeuzeonderzoek voor loopbaankeuze, beroepskeuze en studiekeuze voor MBO, HBO en WO. Het professionele beroepskeuzeonderzoek geeft antwoord op al jouw vragen over eventuele loopbaanstappen, nieuwe banen en nieuwe studies. Hij is bedoeld voor bedrijven, organisaties en particulieren en iedereen heeft direct toegang tot het rapport. Het rapport geeft je een overzicht van de hbo- en wo-opleidingen die het beste bij je passen. De test duurt maar 35 minuten en is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Wanneer je graag inzicht wilt in de mogelijkheden voor het vervolg van je loopbaan, wat voor iedereen erg waardevolle informatie is, kan het beroepskeuzeonderzoek je daarbij uitstekend helpen. Je komt erachter welk beroep of welke opleiding het beste bij je past, maar je kunt er ook achter komen of je huidige baan wel past bij wat je écht leuk vindt en of je eventueel toe bent aan een carrièreswitch.

Het aanvragen van een Bridge Career beroepskeuzeonderzoek

Hoe vraag je een beroepskeuzeonderzoek precies aan en hoe gaat de test verder in zijn werk? Om je een handje te helpen hebben we hier stap voor stap uitgelegd wat je moet doen.

Stap 1. Selecteer ‘Loopbaantest HBO/WO’ op de bestelpagina.

Stap 2. Na jouw aankoop wordt de test binnen dertig minuten voor je klaargezet.

Stap 3. Vul de test in en verdiep je in de resultaten van het rapport dat direct beschikbaar is.

The Bridge Career: MBO beroepskeuzeonderzoek

Kom je van het MBO en heb je geen idee wat je vervolgstappen gaan zijn als het aankomt op jouw carrière? Dan kun je het eerder benoemde beroepskeuzeonderzoek doen, maar je kunt ook voor de beroepskeuzetest van The Bridge Career gaan. Deze test is de meest uitgebreide MBO-beroepskeuze test van Nederland en duurt maar dertig minuten. Het feit dat de test zo kort duurt komt door de algoritmes die in de test zijn verwerkt. Bedrijven, organisaties en particulieren kunnen gebruik maken van de test. Wederom is het rapport direct beschikbaar, wat jou meteen inzicht geeft in jouw opties. De test geeft aan welke mbo-opleidingen het beste bij jou passen met behulp van de nieuwste technologie. De normative-ipsative split-technologie zorgt ervoor dat de test niet te manipuleren is, zodat je de meest waarheidsgetrouwe informatie over jouw carrièrevoorkeuren krijgt.

Het aanvragen van het Bridge Career MBO-beroepskeuzeonderzoek

Benieuwd hoe je de beroepskeuzetest precies aanvraagt en hoe de test verder in zijn werk gaat? Dan helpen we je een handje door stap voor stap uit te leggen wat je moet doen.

Stap 1. Selecteer ‘Beroepskeuzetest MBO’ op de bestelpagina.

Stap 2. Na jouw aankoop wordt de test binnen dertig minuten voor je klaargezet.

Stap 3. Vul de test in en verdiep je in de resultaten van het rapport dat direct beschikbaar is.

The Bridge Career: Studiekeuzetest HBO/WO

Wanneer je op zoek bent naar een professionele studiekeuzetest hbo/wo is The Bridge Career wat je zoekt. De test is zeer uitgebreid en bestaat uit maar liefst 318 vragen. Doordat de test zo uitgebreid is betekent dit dat er zeer grondig onderzoek wordt gedaan naar jouw studievoorkeuren. Na het maken van de test krijg je een uitgebreid studiekeuzerapport waarin je alle informatie over de hbo- en wo-opleidingen en beroepen kunt vinden die aansluiten bij jouw loopbaanvoorkeuren. De studiekeuzetest berekent je scores op 200 beroepen en 134 hbo- en wo-studies, dus de kans is groot dat er iets voor jou tussen zit. Binnen dertig minuten is een bestelling al verwerkt en kun je aan de slag met jouw test. De test is erg uitgebreid, maar toch duurt hij maar 35 minuten. De test is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Door het maken van de test word je geholpen met het maken van een keuze voor een studie. De test is perfect voor de mensen die alles leuk en interessant vinden en gewoonweg geen keuze kunnen maken. Ook is hij zeer geschikt voor de mensen die juist geen idee hebben wat ze precies willen gaan doen. Ben je bezig met een studie en weet je niet zeker of de studie wel goed bij je past? Dan kan het ook absoluut geen kwaad om deze studiekeuzetest te doen en te kijken of je op de goede weg zit.

Het aanvragen van The Bridge Career studiekeuzetest HBO/WO

Vraag je je af hoe je de studiekeuze test aanvraagt en hoe deze verder in zijn werk gaat? Dan lees je hieronder stap voor stap een uitleg die jou daarbij helpt.

Stap 1. Selecteer ‘Studiekeuzetest HBO/WO’ op de bestelpagina.

Stap 2. Na jouw aankoop wordt de test binnen dertig minuten voor je klaargezet.

Stap 3. Vul de test in en verdiep je in de resultaten van het rapport dat direct beschikbaar is.

The Bridge Career: Profielkeuzetest havo/vwo

Wanneer je scholier bent op de middelbare school wordt er van je verwacht om in de derde een profiel te kiezen. Er zijn vier verschillende profielen, waarvan je er sommige ook nog eens met elkaar kunt combineren. Wanneer je een keuze gaat maken voor een profiel, moet je rekening houden met het beroep dat je later wil gaan beoefenen. Het is echter zeer begrijpelijk dat je op zo’n jonge leeftijd nog niet precies weet wat je later wil gaan doen. Ook weten veel scholieren niet precies welk profiel het beste bij hun past. Wanneer je twijfels hebt over de profielkeuze is The Bridge Career profielkeuzetest voor havo en vwo precies wat je zoekt. Deze uitgebreide profielkeuzetest achterhaalt op betrouwbare wijze welk profiel jouw voorkeur heeft. De test bestaat uit 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. Nadat de test is ingevuld krijg je een uitgebreid en betrouwbaar profielkeuzerapport. In dit rapport staat ook welke van de vier havo- en vwo-profielen het beste bij jou past. The Bridge Career profielkeuzetest is de meest uitgebreide profielkeuzetest voor havo en vwo die verkrijgbaar is en is ontwikkeld in samenwerking met Universiteit Utrecht. De profielkeuze is een belangrijke stap in het middelbare onderwijs, waardoor het zeker de moeite waard is om hier wat aandacht aan te besteden.

Het aanvragen van The Bridge Career profielkeuzetest havo/vwo

Wanneer je een profielkeuzetest aan wil vragen is het handig om te weten hoe dat moet en hoe de test verder in zijn werk gaat. Hieronder staat stap voor stap een uitleg die jou hierbij kan helpen.

Stap 1. Selecteer ‘Profielkeuzetest havo/vwo’ op de bestelpagina.

Stap 2. Na jouw aankoop wordt de test dezelfde dag nog voor je klaargezet.

Stap 3. Vul de test in en verdiep je in de resultaten van het rapport.

We hopen je met dit artikel voldoende te hebben geïnformeerd over de verschillende The Bridge Career testen die voor jou beschikbaar zijn. Er zijn enorm veel mogelijkheden als het aankomt op het kiezen van een studie of beroep, waardoor het begrijpelijk is dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer je vastloopt bij het maken van bepaalde keuzes met betrekking tot een studie, opleiding of beroep is dat absoluut geen reden tot paniek. Doe een test en verdiep je in de resultaten. Op die manier maak jij de juiste keuze en kom je er precies achter wat het beste bij jou past.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot