020 - 262 1630

Loopbaanscan

woensdag 05 juni 2024

Wat is een loopbaanscan?

Een loopbaanscan biedt inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je kunt, waardoor het een nuttig hulpmiddel kan zijn bij het verkennen van mogelijkheden voor een volgende stap in je loopbaan.

Een loopbaanscan is een digitale test die online beschikbaar is en inzicht geeft in jouw competenties, drijfveren en werkinteresses. Als onderdeel van de loopbaanscan kunnen ook capaciteitentesten worden gemaakt om het denk- en werkniveau van de kandidaat te bepalen. Deze testen worden gebruikt om leer- en ontwikkelvragen te beantwoorden.

Een loopbaanscan wordt gebruikt door loopbaanadviseurs, zowel intern als extern, en door organisaties van verschillende grootte, waaronder zzp'ers. Het doel van een loopbaanscan is om bewustzijn te creëren over de eigen kwaliteiten en mogelijkheden, wat kan leiden tot loopbaanstappen of een betere ontwikkeling binnen de huidige functie. Een loopbaanscan wordt daarom ingezet voor loopbaanadvies, mobiliteit, re-integratie en outplacement.

Het rapport van de loopbaanscan is een uitstekend hulpmiddel om meer zelfinzicht te krijgen en ideeën op te doen over de verdere ontwikkeling van de kandidaat. Elk hoofdstuk sluit af met reflectievragen die passend zijn bij de behandelde competenties. Om de ontwikkeling van de competenties van de kandidaat te stimuleren, bevat het rapport aan het einde van elke competentie een link naar een pagina met ontwikkeltips.

The Bridge Career, een professionele loopbaanscan, kan worden toegepast door interne en externe loopbaanadviseurs, van zzp'er tot grote organisaties en particulieren. The Bridge Career wordt gebruikt voor ontwikkeling, loopbaanadvies, mobiliteit, re-integratie en outplacement. 

Professionele loopbaanscan

Ben je benieuwd welk beroep of welke opleiding het beste bij jou past? Of ben je toe aan een switch in je loopbaan omdat je twijfelt of je huidige baan wel aansluit bij wat jij écht leuk vindt? Maak dan gebruik van een professionele loopbaanscan.

The Bridge Career - professionele loopbaanscan- kan worden toegepast door interne en externe loopbaanadviseurs, van zzp'er tot grote organisaties en uiteraard particulieren. Het doel van The Bridge Career is inzicht te creëren over eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Dit kan vervolgens leiden tot interne of externe loopbaanstappen. The Bridge Career wordt gebruikt voor ontwikkeling, loopbaanadvies, mobiliteit, re-integratie en outplacement.

The Bridge Career is een professionele loopbaanscan. Deze test maakt gebruik van twee loopbaanmodellen: de RIASEC-codes van Holland en de loopbaanankers van Schein. Met deze test krijg je inzicht in je carrièrevoorkeuren en loopbaanankers.

Voorbeeldrapport van de professionele loopbaanscan

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de professionele loopbaanscan. Dit is de hbo-/wo-versie, er is ook een loopbaanscan op mbo-niveau. In de rapporten staan scores op vrijwel alle mbo-, hbo- en wo-beroepen. Daarnaast wordt de voorkeur op alle mbo-, hbo- en wo-opleidingen in Nederland weergegeven, van hoog naar laag.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Loopbaanscan bestellen

Deze test kan zowel door bedrijven als door particulieren afgenomen worden:

 • Je kunt hier een professionele loopbaanscan (The Bridge Career) bestellen;
 • Selecteer 'Loopbaantest HBO/WO' of 'Beroekskeuzetest MBO op de bestelpagina;
 • Wij zetten The Bridge Career binnen 30 minuten voor je klaar;
 • De test blijft gereed staan totdat je het hebt ingevuld;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Daarom The Bridge Career:

 • Beschikbaar op mbo-niveau of hbo-/wo-niveau;
 • Geeft inzicht in de mogelijkheden voor het vervolg van je loopbaan;
 • Geeft je een overzicht van de opleidingen die bij jou passen;
 • Ontwikkel je in een richting die echt bij je past;
 • Kwaliteit: gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek;
 • Relatief gunstige en beperkte investering.

Video: The Bridge Career

Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele loopbaanscan van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. The Bridge Career is ook in een mbo-versie beschikbaar.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot