Test-Toolkit

woensdag 05 juni 2024

Wat is een test-toolkit?

Een test-toolkit is dé oplossing voor het testen en beoordelen van kandidaten, sollicitanten en medewerkers op een professionele en moderne manier. Met deze webapplicatie van TestGroup heb je de mogelijkheid om een uitgebreid portfolio van vragenlijsten, online assessments en testen af te nemen, en deze op een eenvoudige manier te beheren.

Bovendien biedt de test-toolkit van TestGroup testen voor screening en talentontwikkeling die je gemakkelijk kunt aanpassen aan de branding van jouw organisatie. De applicatie is competitief geprijsd en wordt gebruikt door gerenommeerde assessmentbureaus en organisaties wereldwijd.

Met de test-toolkit kun je snel en eenvoudig testen toewijzen aan kandidaten, zodat zij direct aan de slag kunnen gaan. Ook kun je rapporten opvragen en delen, en zelfs de rapporten van verschillende testen combineren in één overzichtelijke PDF. Hierdoor heb je altijd een duidelijk beeld van de voortgang van jouw kandidaten.

Een test-toolkit in de huisstijl van jouw organisatie

Te kunt styling van de online test-toolkit applicatie aanpassen aan de huisstijl van jouw organisatie en gebruikmaken van advanced options om het proces naar jouw wensen in te stellen. Met Test-Toolkit houd je overzicht over al jouw kandidaten en beheer je het gehele testproces op een professionele en gemakkelijke manier.

Met een test en assessment toolkit is het eenvoudiger om goed personeel te selecteren. Bovendien helpt een test en assessment toolkit bij de ontwikkeling van personeel. Testen en assessments kunnen ingezet worden om inzicht te krijgen in de capaciteiten, intelligentie en verbeterpunten van kandidaten op verschillende niveaus. Om al deze informatie op een veilige plek inzichtelijk te maken is er het Bridge Assessment Platform. Het Bridge assessment platform stelt je in staat om online kandidaten en medewerkers te testen in een omgeving die het bedrijf zelf beheert. Zo ben je altijd in staat om testen en rapporten te bestellen wanneer je ze nodig hebt.

Test-toolkit voor het midden (mkb)- en grootbedrijf

Voor het midden- en grootbedrijf kan het soms een flinke uitdaging zijn om op tijd het juiste personeel te vinden voor het invullen van een openstaande vacature. Het selecteren van personeel neemt immers veel tijd in beslag. Bovendien is de balans tussen openstaande vacatures en beschikbaar personeel op dit moment niet optimaal. Cv’s en motivatiebrieven worden doorgelezen. Er moet een selectie gemaakt worden van kandidaten die een uitnodiging krijgen voor een persoonlijk gesprek en tijdens de sollicitatiegesprekken vallen er weer kandidaten af. De test-toolkit van TestGroup maakt dit proces makkelijker en helpt bij de selectie van kandidaten.

De online interview tool in de test-toolkit

Werving- en selectieprocedures zijn tijdrovend, maar dit hoeft niet. Met behulp van het Bridge assessment platform heb je toegang tot verschillende testen en assessments die de werving- en selectieprocedure gemakkelijker maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een online interview in de procedure te verwerken. Het online interview, The Bridge AI, maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en bestaat uit drie open vragen die afgestemd worden op de openstaande vacature. Door The Bridge AI in de test en assessment toolkit te verwerken krijgen recruiters en hr-medewerkers de kans om een goede inschatting van de capaciteiten en het gedrag van de kandidaat te maken.

Test toolkit managen vanuit een persoonlijk account

De test-toolkit kun je managen vanuit een persoonlijk account op het Bridge assessment platform. Het is de bedoeling dat bedrijven en organisaties zo efficiënt mogelijk kunnen werken met onze test toolkit. Om deze reden is het platform 24 uur per dag toegankelijk, beschikbaar in verschillende talen en staan testen doorgaans binnen 30 minuten klaar om ingevuld te worden.

De Bridge testen en assessments zijn ontwikkeld door het research & development team van TestGroup. In samenwerking met universiteiten in het binnen- en buitenland hebben wij de testen geoptimaliseerd voor de zakelijke markt. Hierdoor zijn de testen en assessments speciaal gericht op en toepasbaar in de werksituatie. De testen in de toolkit helpen bij het voorspellen van gedrag met behulp van wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidsvragen en intelligentietesten.

Met behulp van het persoonlijke account kan er een test toolkit samengesteld worden die perfect aansluit op de doelstelling van jouw bedrijf of organisatie. Het persoonlijke account biedt bovendien een centrale plek voor het managen van de test toolkit. Je kunt via het platform zowel de testen en assessments aanvragen, facturen beheren en resultaten van de testen en assessments bekijken.

Voorbeeldrapport van de test-toolkit

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van een test uit de test-toolkit. Dit is het Bridge Personality Big Five + 16 Jung Types + 4 kleuren rapport. In dit rapport staan eerst de scores op de 34 Big Five competenties. Deze competenties zijn te matchen met vrijwel elk functieprofiel. Vervolgens wordt het Jung Type van de deelnemer weergegeven. Daarna worden de scores op de 4-kleuren weergegeven in een mooi kleurenwiel. Op de laatste pagina van het rapport staan de scores op 8 veelgebruikte competenties.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Een test-toolkit helpt bij het ontwikkelen van medewerkers

Een assessment toolkit is niet alleen handig voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Je kunt een assessment toolkit ook samenstellen voor de ontwikkeling van medewerkers. Door bijvoorbeeld een capaciteitentest te combineren met een persoonlijkheidstest, krijgen zowel werkgever als werknemer inzicht in verbeterpunten.

De persoonlijkheidstest geeft inzicht in hoe iemand zich mogelijk op de werkvloer gedraagt. Het laat zien of iemand bijvoorbeeld introvert of extravert is en welke sociale vaardigheden iemand heeft. De test laat ook zien of iemand heeft getwijfeld bij het invullen van de test. Hierdoor ontstaat er een duidelijk beeld van de vaardigheden van de medewerker en kun je in één oogopslag zien aan welke eigenschappen de medewerker moet werken om doelen te kunnen behalen.

De capaciteitentest geeft inzicht in de capaciteiten van medewerkers en kandidaten op de werkvloer. De test maakt inzichtelijk of een werknemer kan doorstromen naar een functie met meer verantwoordelijkheden. Het geeft ook een goed beeld van het maximale prestatieniveau van de kandidaat. De capaciteitentest kan ook worden gebruikt om externe kandidaten op hun intelligentie te toetsen. Met de capaciteitentest maak je een nauwkeurige voorspelling van de capaciteiten van kandidaten, waardoor het selecteren van kandidaten nog efficiënter wordt.

Toolkit testen samenstellen met hulp van TestGroup

Een toolkit met testen samenstellen kan een flinke opgave zijn als de doelstelling niet helemaal duidelijk is. Gelukkig sta je er niet alleen voor, want er is altijd een TestGroup-consultant beschikbaar die kan helpen bij het samenstellen van een test toolkit. Het afnemen van de testen is met het persoonlijke account op het Bridge assessment platform snel en eenvoudig.

Na het kiezen van de testen worden deze klaargezet binnen 30 minuten. Na het invullen van de test is de rapportage direct beschikbaar. Hierdoor kunnen werkgevers snel verder met vervolgstappen in het selectie- of ontwikkelingsproces. Is de rapportage niet helemaal duidelijk? Dan staat er wederom een TestGroup-consultant klaar om de rapportage door te nemen en uit te leggen.

De uitslagen van onze testen helpen bij het maken van belangrijke beslissingen over welke kandidaten het meest geschikt zijn voor jouw organisatie of bedrijf. De testen helpen bij de selectie van externe kandidaten en starters en zijn bovendien geschikt om de ontwikkeling van medewerkers op persoonlijk en zakelijk gebied te stimuleren. Je kunt bijvoorbeeld ook een loopbaanscan, een talentscan of een persoonlijkheidsanalyse inzetten vanuit de test-toolkit.

Een samenvatting van alle beschikbare testen en assessments

Naast de persoonlijkheidstest, de capaciteitentest en de online interview tool zijn er meer testen beschikbaar. Hiermee kun je de test en assessment toolkit compleet maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een korte versie van de persoonlijkheidstest of capaciteitentest te bestellen. Deze kan tijdens de werving- en selectieprocedure gebruikt worden om een beter beeld van kandidaten te krijgen.

Om jongeren te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze is het ook mogelijk om een beroepskeuzetest mbo, een profielkeuzetest havo/vwo of studiekeuzetest hbo/wo te bestellen. Deze testen geven inzicht over wat een kandidaat verwacht van werkgevers en van zichzelf. Met de uitslag wordt duidelijk of deze verwachtingen reëel zijn. Is dit niet het geval, dan kan de kandidaat aan de hand van de uitslagen van de test bepalen of een studie of functie echt bij de kandidaat past.

Loopbaantest bij re-integratie

De loopbaantest geeft inzicht in wat medewerkers en kandidaten echt willen. De loopbaantest helpt ook bij de re-integratie van medewerkers die herstellen van een burn-out. Door met een loopbaantest inzichtelijk te maken waar de ambities van de kandidaat liggen, is het eenvoudiger om vervolgstappen te bepalen die de kandidaat echt kunnen helpen. Zo helpen werkgever en werknemer samen aan een passende oplossing waar iedereen gelukkig van wordt.

Tot slot bieden wij de 360 graden feedback in de test-toolkit aan. Deze test wordt gebruikt om medewerkers te helpen bij hun ontwikkeling door feedback vanuit verschillende hoeken te verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan feedback vanuit het oog van collega’s en managers, maar ook vanuit de klant of cliënt.

Bestel een account en start met de test toolkit

Ben jij benieuwd naar hoe een test en assessment toolkit jouw bedrijf of organisatie kan helpen? Of ben je op zoek naar een manier om diverse bedrijfsdoelen sneller te behalen? Neem nu contact met ons op voor meer informatie of ga direct verder met het bestellen van een account op het Bridge assessment platform. Wij behandelen aanvragen doorgaans binnen 24 uur. Hierna kun je direct aan de slag met de testen in de test-toolkit.