020 - 262 1630

Hbo-niveaubepaling met capaciteitentesten

donderdag 09 maart 2023

Wat is een hbo capaciteitentest?

De hbo capaciteitentest geeft inzicht in het werk- en denkniveau van een medewerker of sollicitant. De resultaten van de capaciteitentest worden vergeleken met een hbo-normgroep. Dit zijn dan de minimale scores die een deelnemer moet behalen. Zo kunnen bedrijven en organisaties met een hbo capaciteitentest aantonen of een medewerker of sollicitant over hbo werk- en denkniveau beschikt.

The Bridge Ability Suite is een professionele capaciteitentest voor zakelijk gebruik (door bedrijven, organisaties en overheden). Deze test wordt vaak afgenomen in werksituaties. Hierbij kan worden gekeken of een medewerker kan doorstromen naar een functie op hoger niveau. Of er kan worden bepaald wat de intelligentie is van een (externe) sollicitant. The Bridge Ability Suite biedt een nauwkeurige voorspelling van iemands capaciteiten om een nieuwe functie of opleiding aan te kunnen. 

Kenmerken van een capaciteitentest hbo 

  • Tijdgebonden: De testen moeten binnen een bepaalde tijd worden gemaakt. The Bridge Ability Suite capaciteitentest bestaat uit drie onderdelen: abstract, numeriek en verbaal. Voor elk onderdeel heeft de kandidaat exact 18 minuten. Het is belangrijk dat de deelnemer onder tijdsdruk kan presteren. De tijdsdruk is ook een voordeel, want hierdoor wordt iedereen bij de test gelijk behandeld.
  • Standaardisatie: Door te testen op hbo capaciteiten wordt de intelligentie gemeten die iemand voor het dagelijkse functioneren op hbo-niveau nodig heeft.

Met een capaciteitentest kun je bepalen of je kandidaat of medewerker over hbo-niveau beschikt. Zo kun je zien of het zinvol is om te investeren in een hbo-opleiding voor een medewerker. Of je kunt tijdens selectie of recruitment meten of een kandidaat over hbo-niveau beschikt.

Hbo-niveaubepaling met een capaciteitentest

Je kandidaat werkt al jaren op hbo-niveau maar heeft nooit een diploma of certificaat behaald? Je medewerker wil aantonen dat deze op hbo-niveau functioneert? Of wil je medewerker een (post-)hbo-opleiding gaan volgen maar beschikt de medewerker niet over de juiste diploma’s? Met onze capaciteitentest kun je “bewijzen” dat jouw medewerker of kandidaat over voldoende hbo-niveau beschikt.

Deelname hbo-opleidingen

Voor deelname aan verschillende (post-)hbo-opleidingen is er een eis dat een medewerker kan aantonen dat er over hbo-niveau wordt beschikt.

Alleen zeggen dat iemand hbo-niveau heeft is dan niet voldoende. Wij kunnen met onze hbo-capaciteitentest aantonen dat je medewerker of kandidaat over hbo-niveau beschikt. Uiteraard is er ook een capaciteitentest voor mbo en een capaciteitentest voor wo-/master-niveau beschikbaar.

Niveaubepaling met een hbo-capaciteitentest is geschikt voor alle personen die een (post-)hbo-opleiding willen gaan volgen, maar niet met diploma’s kunnen aantonen over het juiste niveau te beschikken.

Hbo capaciteitentest bestellen

  • Alleen te bestellen door bedrijven en organisaties;
  • Je kunt een capaciteitentest voor je kandidaat of medewerker bestellen op de bestelpagina;
  • Selecteer het niveau van de capaciteitentest (mbo, hbo of wo);
  • Je ontvangt de inloggegevens voor de kandidaat of medewerker per e-mail;
  • De kandidaat of medewerker vult de capaciteitentest in;
  • Wij nemen telefonisch met je de rapporten door (indien gewenst);
  • Je weet of je kandidaat het juiste niveau heeft.

Duur van de hbo capaciteitentest.

De totale capaciteitentest duurt 1 uur.

Locatie

De capaciteitentest kan (online) thuis of op kantoor worden afgenomen.

Bestellen

Je kunt de capaciteitentest hier voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je liever in eigen beheer capaciteitentesten afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep