020 - 262 1630

Online assessment voor recruitment

woensdag 05 juni 2024

Ben je op zoek naar een recruiter en wil je de kandidaten graag op specifieke competenties testen? Of wil je voor je recruitment zelf online assessments afnemen en zoek je hiervoor een assessment systeem? TestGroup heeft voor jou beide opties beschikbaar.

Online assessment voor corporate recruiter

Een corporate recruiter heeft een unieke set taken en verantwoordelijkheden die verschilt van die van bureaurecruiters. De verantwoordelijkheid omvat het gehele recruitmentproces, van begin tot eind. Het is aan de corporate recruiter om de vraag van de organisatie te koppelen aan het beschikbare aanbod op de arbeidsmarkt, rekening houdend met de diverse belanghebbenden. De recruiter moet verder kijken dan alleen de directe wervingsbehoefte en rekening houden met de positie en aantrekkelijkheid van de organisatie op lange termijn.

De 8 competenties van een corporate recruiter

Een corporate recruiter moet daarom beschikken over 8 specifieke competenties. De onderstaande competenties worden in het online assessment voor corporate recruiter gemeten. 

 • Luisteren
 • Analytische vaardigheden
 • Strategisch denkvermogen
 • Sociale vaardigheden
 • Proactief
 • Netwerken
 • Commercieel denken
 • Resultaatgericht

Wil je andere competenties in het online assessment opnemen? Dat kan uiteraard, neem hiervoor contact op met TestGroup.

Voorbeeldrapport van het online assessment voor corporate recruiter

Bekijk hier een voorbeeldrapport van het online assessment corporate recruiter. Op de laatste pagina van het rapport staan 8 specifieke competenties die voor het werken als recruiter van belang zijn.

Online assessment systeem voor recruitment

Heeft je kandidaat het juiste niveau voor de functie? Het gesprek of het cv geeft niet altijd de juiste informatie. Een online assessment voor recruitment geeft je de informatie die je zoekt. Minder kans op de verkeerde kandidaat. 

Online assessment voor recruitment

Heeft de kandidaat de gewenste competenties? Dit zijn vragen waarop het gesprek of het cv niet altijd een antwoord kan geven. Een onderzoek naar competenties, capaciteiten en persoonlijkheid is dan de oplossing. Een online assessment voor recruitment betaalt zich altijd terug, want het kan de kans op veel schade (zoals een 'false positive' selecteren) beperken.

Een online assessment voor recruitment geeft antwoord op de volgende vragen:

 • Heeft de sollicitant groeipotentieel?
 • Beschikt de kandidaat over het juiste denkniveau?
 • Past deze functie bij de sollicitant?
 • Wat zijn de ontwikkelpunten?
 • Past de kandidaat binnen de bedrijfscultuur?
 • Beschikt de kandidaat over management competenties?

Wil je snel en betrouwbaar kandidaten selecteren? Met het Bridge assessment systeem van TestGroup heb je alle testen tot je beschikking. In meer dan 20 talen. Wetenschappelijk onderbouwd, betrouwbaar en valide. Met de inzet van ons online assessment systeem krijg je direct een objectief beeld van kandidaten. Hiermee verbeter je het recruitmentproces.

Welke testen zitten er in het assessment systeem voor recruitment?

Training: afnemen van online assessments tijdens recruitment

Wil je leren hoe je zelfstandig online assessments kunt inzetten? Tijdens de Bridge kwalificatietraining van één dag leer je hoe je online assessments kunt afnemen met behulp van The Bridge Personality (persoonlijkheidstest) en The Bridge Ability Suite (capaciteitentest). Deze in-company training kan zowel op locatie als online georganiseerd worden en er kunnen maximaal twaalf personen deelnemen. Trainingsmaterialen en The Bridge Personality (per deelnemer) zijn inbegrepen.

Meer informatie over het online assessment voor recruitment?

Wij vertellen je graag meer over de online assessments van TestGroup. Neem gerust contact met ons op.

Online assessment voor recruitment bestellen

Je kunt hier een online assessment voor je kandidaat bestellen.

Video: het Bridge assessment systeem

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge assessment systeem kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Ervaring van Aeres Agree met The Bridge Personality