020 - 262 1630

Competentie Assessment Systeem (CAS)

woensdag 05 juni 2024

Wat is het competentie assessment systeem?

TestGroup's Competentie Assessment Systeem (CAS) is een fantastische tool die inzichtelijk maakt wat de sterke en zwakke punten zijn van een kandidaat. Het CAS geeft een overzicht van de aanleg van de kandidaat voor verschillende competenties in het gekozen profiel en toont hoeveel potentieel er is om deze competenties verder te ontwikkelen.

Dit geweldige systeem is gebaseerd op de persoonlijkheidsmeting - een uitgebreid gevalideerde vragenlijst die gebaseerd is op het Big Five model. Door deze meting te gebruiken, wordt de uitslag automatisch vertaald naar de aanleg van de kandidaat voor de gevraagde competenties. Hierdoor zie je in één oogopslag of een kandidaat de juiste competenties heeft voor een specifieke (toekomstige) functie.

Met het CAS hoef je niet langer te gissen of een kandidaat de juiste vaardigheden heeft voor de functie. Het biedt een betrouwbare en snelle manier om te beoordelen of een kandidaat geschikt is voor de functie. Dit bespaart tijd en moeite, waardoor je je kunt concentreren op de kandidaten die de grootste kans hebben om succesvol te zijn in de functie. Het Competentie Assessment Systeem is de perfecte tool voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte manier om kandidaten te evalueren.

Aan de slag met het competentie assessment systeem

Ben je op zoek naar een competentie assessment systeem waarmee je zelf assessments af kunt nemen? Door online assessments in te zetten bespaar je een hoop tijd en geld. Er hoeft namelijk geen psycholoog of een andere expert bij de afname aanwezig te zijn, aangezien het online assessment alle benodigde kennis bevat. Ons assessment platform is een echte uitkomst. Vanaf nu neem jij makkelijk en snel online assessments af, waar je ook bent. Hoe dit systeem dan precies werkt? Dat lees je hieronder!

Assessments: De beste voorspeller van succes op de werkvloer

Wist je dat een assessment een hoge voorspellende waarde heeft van toekomstig gedrag op het werk? Een goed ingericht assessment kan ontzettend waardevolle informatie opleveren.

Moet ik deze kandidaat wel of niet aannemen, waar liggen zijn of haar sterke punten, schuilt er een leider in de betreffende kandidaat en van welke verbeterpunten is er sprake? Dit is slechts een kleine greep uit de vragen die beantwoord kunnen worden door middel van een assessment.

De testresultaten leveren nuttige informatie op, zowel voor de werkgever als voor de kandidaat zelf. En met ons online assessment platform wordt het afnemen van assessments ook nog eens een stuk makkelijker.

competentie assessment systeem

Waarom gebruik maken van ons online assessment platform?

Het Bridge online assessment platform is ideaal voor verschillende soorten organisaties en beroepen, zoals overheden, psychologen, recruiters en coaches. Het wordt gebruikt door gerenommeerde assessmentbureaus en organisaties om medewerkers en kandidaten te testen, en dat is niet voor niets. Dit platform brengt een heleboel voordelen met zich mee.

Gebruiksvriendelijk

Voor ons competentie assessment systeem is een training niet verplicht. Het platform is namelijk zeer makkelijk te bedienen, waardoor een training niet per se nodig is! Kom je er toch niet helemaal uit? Dat kan natuurlijk. Maar niet getreurd: onze TestGroup-consultants staan altijd klaar om je te helpen.

Een groot testaanbod

Op het platform vind je de meest uiteenlopende testen. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijkheidstest, een capaciteitentest, een beroepskeuzetest of een online sales assessment. Ook bieden we verschillende Bridge trainingen aan, zoals de Bridge Personality Team Workshop en de Bridge kwalificatietraining Sales.

Internationaal: testen in wel 20 verschillende talen

Spreekt de betreffende kandidaat of medewerker geen Nederlands? Geen probleem! De testen in het competentie assessment systeem zijn beschikbaar in maar liefst 20 verschillende talen, zoals Engels, Duits, Frans en Spaans, maar ook bijvoorbeeld Pools, Tsjechisch en Russisch.

Assessments maken vanuit huis? Dat is zeker mogelijk!

De online assessments die je in ons competentie assessment systeem vindt, kunnen gewoon vanuit huis afgenomen worden. Het enige dat nodig is, is een computer met een goede internetverbinding. Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat de kandidaat de test in alle rust kan invullen, zonder daarbij afgeleid te worden. Je hebt in het systeem o.a. de beschikking over een loopbaanscan, een talentscan en een persoonlijkheidsanalyse.

Voor sommige tests geldt dat het beter is om deze af te nemen in een gecontroleerde omgeving. Op die manier kan de kandidaat niet gestoord worden en wordt het lastiger voor hem of haar om niet-toegestane hulpmiddelen in te zetten.

Assessments gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Alle assessments op dit platform zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ze zijn ontwikkeld door het research- en development team van TestGroup, samen met universiteiten in zowel binnen- als buitenland. We publiceren in samenwerking met universiteiten wetenschappelijke artikelen over online assessments en daarnaast adviseren we organisaties wereldwijd over het inzetten ervan.

Wil je als werkgever of recruiter werkgedrag voorspellen op basis van persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Hoe werkt het?

Met het Bridge online assessment platform nodig je eenvoudig kandidaten uit, neem je tests af en ontvang je rapporten. Hoe dat dan precies in zijn werk gaat? Dat lees je hieronder.

Online assessment kiezen

De eerste stap is het kiezen van een online assessment. Doordat we zoveel verschillende testen aanbieden, zit er altijd wel een geschikte variant tussen. Je bepaalt zelf welke test(s) je in het assessment opneemt. Vind je het lastig om te bepalen welke test bij de betreffende functie hoort? We adviseren je graag!

Online assessment bestellen

Heb je een online assessment uitgekozen, dan kun je deze bestellen via onze bestelpagina. Geef aan welke test(s) je graag zou willen en vul het formulier in, zodat we de tests klaar kunnen zetten voor je.

Kandidaat wordt direct getest

Is het gelukt het door jou gekozen assessment te bestellen? Dan kan de kandidaat of medewerker bij wie je een test af wil nemen er vervolgens binnen 30 minuten al mee aan de slag.

Rapporten zijn direct beschikbaar

Nadat de kandidaat of medewerker het assessment heeft ingevuld, is het rapport direct al beschikbaar. Kom je er niet helemaal uit, of zou je graag wat uitleg willen over de testresultaten? Indien gewenst kun je met één van onze TestGroup-consultants telefonisch door het rapport gaan.

competentie assessment systeem_2

Een account aanmaken in het competentie assessment systeem

Het aanmaken van een account in ons systeem is zeer eenvoudig, dankzij onze gebruiksvriendelijke omgeving. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen: losse afname, afname via credits of onbeperkt gebruik.

Losse afname

Wil je incidenteel assessments afnemen, bijvoorbeeld omdat je slechts één keer in de zoveel tijd een nieuwe kandidaat aanneemt? Dat kan, door middel van een losse afname. Neem je minder dan 10 testen per jaar af, dan is dit de voordeligste optie.

Afname via credits

Je kunt ook kiezen voor afname via credits. Deze optie is geschikt als je regelmatig assessments afneemt. Hoe meer credits je koopt, hoe lager de prijs per credit! Kies je voor deze vorm van afname, dan betaal je minder dan wanneer je los een test afneemt.

Account voor onbeperkt gebruik

Neem je vaak assessments af? Dan is het abonnement met onbeperkte afname ideaal. Hierbij kun je in maandelijkse termijnen betalen en test je zoveel je maar wilt, tegen de laagste prijs.

Kies je voor een account voor onbeperkt gebruik of voor afname via credits, dan kun je een eigen look en feel geven aan de tests die je afneemt, zodat deze geheel aansluiten bij de huisstijl van jouw bedrijf.

Probeer ons competentie assessment systeem uit!

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Dan probeer je ons platform toch gewoon een keertje uit? Met ons introductiepakket bestel je een test naar keuze, waarna je van ons het rapport ontvangt en deze doorneemt met een TestGroup-consultant. Ook sturen we je twee handige boekjes waarin je informatie vindt over het gebruik van onze testen. Dankzij het Bridge competentie assessment systeem is het afnemen van professionele assessments nog nooit zo makkelijk geweest!

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Ervaring van Aeres Agree met The Bridge Personality