020 - 262 1630

Een IQ-test afnemen bij sollicitanten of medewerkers

zondag 17 januari 2021

Een IQ-test kan ingezet worden wanneer er vragen zijn over de capaciteiten die iemand bezit. The Bridge Ability Suite (IQ-test) biedt een nauwkeurige voorspelling van iemands capaciteit om een nieuwe functie of opleiding aan te kunnen. Daarmee kun je hoogvliegers identificeren.

Een IQ-test afnemen bij sollicitanten of medewerkers

Bij een IQ-test wordt, zoals de naam al aangeeft, de intelligentie of cognitieve aanleg van een sollicitant of medewerker gemeten. De test wijst uit hoe intelligent een persoon is en hoe logisch iemand kan nadenken. Een IQ-test wordt regelmatig gebruikt tijdens sollicitatieprocedures om te testen of een sollicitant geschikt is voor de functie.

IQ-test: The Bridge Ability Suite

Een IQ-test kan ingezet worden wanneer er vragen zijn over de capaciteiten die iemand bezit. Daarom wordt een IQ-test ook wel een capaciteitentest genoemd. Een voorbeeld van een capaciteitentest is The Bridge Ability Suite. Deze test meet abstracte, numerieke en verbale capaciteiten. Deze capaciteitentest is op mbo-, hbo- en wo-niveau beschikbaar.

IQ-test voor het testen van medewerkers of sollicitanten

IQ-testen worden vaak afgenomen in werksituaties. Hierbij kan worden gekeken of een medewerker kan doorstromen naar een functie op hoger niveau. Of er kan worden bepaald wat de intelligentie is van een (externe) sollicitant. The Bridge Ability Suite biedt een nauwkeurige voorspelling van iemands capaciteit om een nieuwe functie of opleiding aan te kunnen. Daarmee kun je hoogvliegers identificeren.

Kenmerken van The Bridge Ability Suite:

  • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
  • Meet mentale capaciteit, inclusief probleemoplossingsvermogen;
  • Meet numerieke aanleg (rekenen), verbale aanleg (taalkundig inzicht) en logisch denken;
  • Geeft inzicht in hoe snel een medewerker zich kan aanpassen;
  • Beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau;
  • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;
  • Online, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd.

Voorbeeldrapporten

Er zijn drie rapporten beschikbaar voor The Bridge Ability Suite:

Doelgroep

The Bridge Ability Suite capaciteitentest (of intelligentietest) meet de cognitieve capaciteiten van personen met een opleidingsniveau van mbo t/m wo en een leeftijd vanaf 15 jaar tot 65 jaar. Met behulp van The Bridge Abillity Suite kan een voorspelling gedaan worden over iemands maximale prestatieniveau (opleidingsniveau of beroepsniveau) en daarnaast kan een indicatie van de intelligentie (IQ) worden gegeven.

Bestellen

Je kunt hier een IQ-test voor je kandidaat of medewerker bestellen. Kies voor 'capaciteitentest' op de bestelpagina.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer IQ-testen afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Voor ons bieden de uitkomsten van The Bridge Personality niet alleen inzichten bij het werven. Ze vormen ook een leidraad voor de lange termijn, zowel voor de leidinggevende als voor de ontwikkeling van de medewerker zelf”

Anne Huijgen

Young Group

Tips & Advies

> Ga naar overzicht