020 - 262 1630

Meet intellectuele vaardigheden met een capaciteitentest

woensdag 05 juni 2024

The Bridge Ability Suite is een professionele capaciteitentest waarmee je een goede inschatting kunt maken of een kandidaat geschikt is. Geschikt om bijvoorbeeld door te groeien naar een hogere functie binnen een bedrijf of geschikt om overwogen te worden als vervanger of sollicitant. De test bestaat uit drie onderdelen waarmee de intellectuele vaardigheden van een kandidaat in kaart worden gebracht.

Je kunt kiezen voor een capaciteitentest op mbo-niveau, een capaciteitentest voor hbo-niveau of een capaciteitentest voor wo-/master-niveau.

Toets het werk- en denkniveau van een kandidaat met een capaciteitentest

The Bridge Ability capaciteitentest kan ingezet worden voor een brede doelgroep. Je kunt de capaciteiten van mbo tot en met wo-niveau toetsen en de test is geschikt voor mensen tussen de 15 en 65 jaar oud. Met behulp van de capaciteitentest krijg je een goede indruk van het werk- en denkniveau van een kandidaat. De capaciteitentest geeft ook inzicht in de intelligentie van een (potentiële) kandidaat.

De capaciteitentest is geschikt voor bedrijven die kandidaten willen toetsen. Je kunt de test gebruiken om te bepalen of een sollicitant het juiste niveau heeft voor de invulling van een vacature. De test is ook goed geschikt om te gebruiken tijdens een functioneringsgesprek. Met behulp van The Bridge Ability Suite capaciteitentest kun je snel inschatten of een werknemer het juiste niveau heeft om gepromoveerd te worden. Tot slot kun je de test gebruiken om externe kandidaten te toetsen. Denk bijvoorbeeld aan gedetacheerde teamleden of zzp’ers.

De kenmerken van The Bridge Ability Suite

The Bridge Ability Suite helpt bij het beoordelen van de intellectuele vaardigheden van een kandidaat waardoor je weloverwogen keuzes kunt maken. Hierdoor bespaar je tijd en geld op de lange termijn. De test bestaat uit drie onderdelen die elk 18 minuten duren. De drie onderdelen bestaan uit een test voor numerieke aanleg, verbale aanleg en logisch denken. Het rapport na de test geeft inzicht in hoe snel een medewerker zich kan aanpassen en wat het werk- en denkniveau van de kandidaat is. De test is beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Duits waardoor de test door vrijwel iedereen gemaakt kan worden.

Meet cognitieve vaardigheden met een capaciteitentest

Combineer de capaciteitentest met een persoonlijkheidstest

Om niet alleen de capaciteiten en intelligentie van een kandidaat te testen, maar ook een inschatting te krijgen van de persoonlijkheid is er The Bridge Personality. Dit is een uitgebreide persoonlijkheidstest die is gebaseerd op de Big Five, de 16 Jung Types en het bekende 4-kleuren model. Onze test geeft niet alleen goed inzicht in de persoonlijkheid van een kandidaat. Het geavanceerde algoritme zorgt er ook voor dat de kandidaat geen politiek correcte antwoorden kan geven.

Hierdoor biedt de persoonlijkheidstest een eerlijk en accuraat inzicht in iemands persoonlijkheid. Door de persoonlijkheidstest te combineren met de capaciteitentest kun je van tevoren inschatten of een sollicitant perfect bij het team past. Of geschikt is om bijvoorbeeld een team te leiden. Wil jij meer weten over de capaciteitentest of de persoonlijkheidstest en ben je benieuwd hoe een testrapport eruit ziet? Bekijk hier een voorbeeld van het testrapport van The Bridge Ability Suite en The Bridge Personality of bestel de testen hier.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Sinds we naast kennis en vaardigheden ook op persoonlijkheid testen, namelijk met The Bridge Personality, zijn er aanzienlijk minder ‘ongelukkige huwelijken'.”

Marja Kramer, recruiter

Beoordeling van The Bridge Personality door GP Groot