Talentanalyse voor het mbo

woensdag 05 juni 2024

Wat is een talentanalyse voor het mbo?

Een talentanalyse voor het mbo is een waardevol instrument om inzicht te krijgen in iemands talenten op basis van een analyse van hun drijfveren. Dit past goed bij het principe van 'ken jezelf' en "wat motiveert jou?" De talentanalyse biedt een objectieve, opbouwende en grondige analyse van de vaak onbewuste drijfveren die inherent zijn aan ieder mens. Deze talenten en inzichten kunnen vervolgens worden gebruikt om de meest passende mbo-opleiding te kiezen.

Het nut van een talentanalyse voor het mbo is dat mensen het meest effectief en succesvol zijn in een mbo-beroep dat aansluit bij hun talenten. Het achterhalen van deze talenten en voorkeuren is echter niet altijd even eenvoudig, hiervoor is een uitgebreide beroepskeuzetest mbo het beste instrument. Er is ook een talentanalyse voor hbo/wo beschikbaar, kijk hiervoor naar de loopbaantest hbo/wo.

De talentanalyse voor het mbo wordt volledig online uitgevoerd en kan dus gewoon vanuit huis worden gedaan, op de bank achter de laptop of via een mobiel apparaat. De uitkomsten van de analyse worden op unieke wijze met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op versterkende en neutraliserende factoren. De eindrapportage wordt geheel geautomatiseerd gegenereerd en is direct beschikbaar na afronding van de analyse. Elk woord in de rapportage is te herleiden naar (een combinatie van) scores, waardoor de rapportages uniek zijn en zeer nauwkeurig zijn toegeschreven aan de betreffende persoon. Het is mogelijk om de talentanalyse uit te breiden met een capaciteitentest, een Big Five persoonlijkheidstest of een competentietest.

Het maken van keuzes in een mbo-opleiding en/of baan wordt steeds ingewikkelder. Er zijn steeds meer mbo-opleidingen, en niet alle opleidingen worden binnen een ROC aangeboden. Je moet je als werknemer in een mbo-beroep voortdurend bewijzen, ontwikkelen en verder willen leren. Dat gaat je alleen lukken als je werk doet dat goed bij je interesses past. Met een professionele talentanalyse voor het mbo kun je kiezen uit 232 mbo-beroepen.

Heb jij al een idee wat je wilt worden? Een goede mbo-studiekeuze maken is niet makkelijk. Er is zoveel mogelijk. Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? Een professionele mbo-talentanalyse kan je helpen om een beter beeld te krijgen van wie je bent, wat je wilt en wat je kan, zodat je straks een leuke, passende mbo-studie kan kiezen.

Kies de juiste mbo-studie met een professionele mbo-talentanalyse

Als je goed onderzoekt welke mbo-opleiding het beste bij je past, heb je een kleinere kans dat je verkeerd kiest. Er zijn zoveel mbo-studies, dat het lastig is om te kiezen. Van niet alle beroepen of mbo-opleidingen weet je dat ze bestaan. Dan weet je ook niet of ze bij je passen. Door je goed te laten informeren over de mogelijke mbo-studies, kun je uitzoeken wat goed bij jou past. Zo voorkom je vertraging in je studie, veel kosten en teleurstelling.

Een mbo-talentanalyse helpt

Een professionele mbo-talentanalyse, zoals The Bridge Career, helpt je bij het zoeken naar de juiste mbo-studie. Als je weet welk beroep bij je interesse en voorkeur past, ben je beter in staat om de juiste mbo-studie te kiezen. Bij mbo-studiekeuze gaat het er uiteindelijk om dat je na je studie een baan vindt die bij je past.

The Bridge Career: mbo-talentanalyse

The Bridge Career MBO is een professionele mbo-talentanalyse. Met deze test kun je de mbo-studie uitkiezen die het beste bij jou past. The Bridge Career MBO bestaat uit 312 vragen en is daarmee de meest uitgebreide mbo-talentanalyse van Nederland. Toch ben je maar 30 minuten met deze test bezig, dit komt door de algoritmes (AI) die in de test zijn verwerkt. Het rapport is direct na het invullen van de talentanalyse beschikbaar.

Voorbeeldrapport van de talentanalyse voor mbo

Je kunt hier een voorbeeldrapport bekijken van de talentanalyse voor het mbo. In het rapport staan scores op 232 mbo-beroepen en 320 mbo-opleidingen, jouw scores op de 8 loopbaanankers en je Holland Code.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Voordelen van de talentanalyse:

  • De meest uitgebreide mbo-talentanalyse van Nederland;
  • Er is ook een talentanalyse voor hbo/wo beschikbaar;
  • Nieuwste technologie: krijg beter advies door toepassing van algoritmes (kunstmatige intelligentie);
  • Kies uit 232 mbo-beroepen;
  • Direct aan de slag: je bestelling wordt binnen 30 minuten verwerkt;
  • Geeft aan welke mbo-opleidingen het beste bij je passen (van hoog naar laag);
  • Ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht;
  • Het rapport is direct na het invullen beschikbaar.

Bestel hier een talentanalyse voor het mbo

Je kunt The Bridge Career MBO als losse test (per stuk) bestellen of je kunt de talentanalyse in grotere aantallen afnemen met een eigen account op het Bridge Assessment Platform.