The Bridge Career: Interactieve beroepskeuzetest door het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI)

woensdag 05 juni 2024

The Bridge Career is een uitgebreide beroepskeuzetest. De test doet een grondig onderzoek naar je beroepskeuze. Door het toepassen van algoritmes is de test adaptief en interactief: de vragen in de test worden aangepast aan jouw antwoorden. Hierdoor word je door de test ‘geholpen’ om keuzes te maken, dit gaat je helpen om de juiste baan te vinden.

The Bridge Career: Interactieve beroepskeuzetest door het gebruik van algoritmes (AI)

Twijfel je over welke baan of welk beroep het beste bij jou past? Vul dan een beroepskeuzetest in. Met deze test ontdek je welke baan het beste bij je past. Je beroepskeuze is van groot belang, ook omdat je tot aan je 65ste een groot deel van je tijd al werkend doorbrengt. Je baan is van grote invloed op je fysieke en mentale gesteldheid. Je werk is van belang voor het geluk en welbevinden dat jij ervaart in je leven. Het is daarom super belangrijk dat je het werk doet dat bij jou past. Kortom, bij het bepalen van je beroepskeuze kun je maar beter grondig te werk gaan.

Achterhalen wat jij echt belangrijk vindt

Maar hoe kom je er nu achter welke baan het beste bij je past? Of een bepaald soort werk bij je past hangt af van verschillende zaken. Wat vind jij belangrijk in het leven? Werk je graag met je handen of juist liever achter een bureau? Welke loopbaanankers vind jij belangrijk? Welke sectoren vind jij interessant? Ben je bereid je te laten omscholen? Vind je baanzekerheid belangrijk of vind jij een competitieve baan juist uitdagend?

Krijg de antwoorden met The Bridge Career

Antwoorden op deze vragen kun je krijgen door het invullen van de Bridge Career loopbaantest. Je bent ongeveer 35 minuten bezig met de test, waarna je een uitgebreid beroepskeuzerapport toegestuurd krijgt. In dit rapport komen de volgende zaken aan bod:

  • Welke sectoren vind het jij het meest interessant?
  • Wat zijn jouw belangrijkste loopbaanankers?
  • Welke baan past het beste bij jou? (O.a. een banen-top-10)
  • Welke hbo- of wo-opleiding past goed bij je?

Interactief door het toepassen van algoritmes (AI)

The Bridge Career is een uitgebreide beroepskeuzetest, de test doet een grondig onderzoek naar je beroepskeuze. Door het toepassen van algoritmes (kunstmatige intelligentie/AI) is de test adaptief, en worden de gestelde vragen aan jouw antwoorden aangepast. Hierdoor word je door de test ‘geholpen’ om keuzes te maken, dit gaat je helpen om de juiste baan te vinden.

Werkgevers gebruiken The Bridge Career vaak in combinatie met The Bridge Personality (persoonlijkheidstest), The Bridge Ability Suite (capaciteitentest) en The Bridge Werkgeluk Indicator (werkgeluk test).

Het Bridge Career rapport

Het rapport van The Bridge Career is duidelijk en makkelijk te begrijpen. Deze test is in verschillende versies beschikbaar, waaronder een variant op hbo-/wo-niveau en een mbo-versie. Verder zijn er versies beschikbaar voor studiekeuze (hbo/wo) en profielkeuze (havo/vwo).

Voorbeeldrapport van The Bridge Career

Download hier een voorbeeldrapport.

Wetenschappelijke basis

The Bridge Career is ontwikkeld door het research- & developmentteam van TestGroup, in samenwerking met verschillende universiteiten. Dit wetenschappelijk onderzoek zorgt voor een zeer goede betrouwbaarheid en validiteit van deze test. The Bridge Career is inmiddels vertaald en leverbaar in meer dan 10 talen (waaronder Nederlands en Engels).

The Bridge Career bestellen

Je kunt hier The Bridge Career bestellen. Selecteer 'Loopbaantest hbo/wo' of 'Beroepskeuzetest mbo' op de bestelpagina.

Video: The Bridge Career

Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele loopbaantest van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. Er is ook een mbo-versie van The Bridge Career beschikbaar.